27 / 04 / 2024

İcradan ev alınırken konut kredisi çekilebilir mi?

İcradan ev alınırken konut kredisi çekilebilir mi?

İcradan gayrimenkul satın almak isteyenler konut kredisi alıp alamayacağını merak ediyor. Peki, İcradan ev alınırken konut kredisi çekilebilir mi? İşte detaylar...



İcra yoluyla satışa sunulan taşınmazların alımı birçok yatırımcı için fırsat sağlıyor. Açık artırma usulü satışa çıkarılan evler, arsalar, iş yerleri uygun fiyatlara alınabiliyor.  Fakat uygun miktarda nakit parası olmayan kişiler, banka kredisi ile icradan gayrimenkul alınıp alınamayacağını merak ediyor. Vatandaşlar, "İcradan ev alınırken konut kredisi çekilebilir mi?" sorusuna yanıt arıyor. İşte merak edenler için tüm detaylar...

İcradan ev alınırken konut kredisi çekilebilir mi?

İCRADAN EV ALIRKEN KONUT KREDİSİ ÇEKİLİR Mİ?

İcradan gayrimenkul satın almak isteyenler konut kredisi alıp alamayacağını merak ediyor.  İcra yoluyla gayrimenkul alırken kredi başvurusu yapılabiliyor. Bununla beraber bu başvuruların kredi veren bankalar tarafından onaylanma ihtimali, bu tip evlerin hukuki durumu sebebiyle son derece düşük. Yani satış sonrası mahkeme yolunun açık olması ve akabinde alınacak olan kararların belirsizliğinden dolayı bankalar bu tarz durumlarda kredilere onay vermeye pek sıcak bakmıyor.

Her bankanın aynı cevabı verdiği soru, maalesef olumsuz olarak yanıtlanıyor. İcra evleri, iş yerleri ve arsalar için kredi alınamıyor. 

İcradan ev alınırken konut kredisi çekilebilir mi?

İCRADAN EV ALMANIN SAKINCALARI NELER?

İcradan konut alırken kredi alınamayacağına ilişkin belirtilen net bir karar bulunmamakla beraber bankaların icralı satışların riskleri ve usulü nedeniyle kredi vermeyi tercih etmedikleri biliniyor. Tüketiciler icradan yapacakları alımlarda nakit yatırımları kullanmak zorunda kalıyor. Sıradan taşınmaz satışlarında izlenen yoldan ve tapu işlemlerinden farklı olan icralı alımlar kredi kullanımını imkansız hale getiriyor. Hem özel hem de kamu bankaları aynı nedenlerle icralı işlemlerde kredi vermekten geri duruyor.

İcralı yapıların satım alımında tapu süreci farklı işlediğinden kredi alımı yapılamıyor. Normal mülk alımlarında tapu ve kredi işlemleri eşzamanlı sürdürülürken icra evleri işlemlerinde para yatırıldıktan sonra tapu işlemleri yapılıyor. Para yatırma işlemleri ise teminat bedeli göz önüne alındığında birden fazla seferde yapılıyor. Tüm bu sebepler sürecin sıradan satış ve alımlardan farklılaşmasına neden olurken, kredi alımına mani oluyor.

Deprem uzmanı Ahmet Ercan'dan Silivri depremi açıklaması: Marmara gergin mi? Büyük deprem için güç birikti mi? 

KYK burs başvuruları başladı

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yeni destek ödemesi tutarları belli oldu! Sakın kaçırmayın!


Geri Dön