28 / 04 / 2024

KYK burs başvuruları başladı

KYK burs başvuruları başladı

Üniversite öğrencilerinin en önemli gelir kaynağı olan KYK burs başvuruları başladı mı sorusu merak konusu. Yapılan açıklamada başvuruların bugün başladığı duyuruldu. İşte haberin ayrıntıları...



Üniversite öğrencilerinin ekonomik anlamda en önemli gelir kaynaklarından biri olan KYK bursu olarak bilinmekte. Bu burslara her sene belirli tarihlerde başvurular alınıyor. Bugün de kredi ve burs başvuruları için GSB'den istenilen açıklama geldi. e-Devlet KYK burs başvurusu nasıl, nereden yapılır? İşte cevabı...

KYK burs ve kredi başvuruları için gözler GSB tarafından yapılacak olan açıklamadaydı. Yüz binlerce üniversite öğrencisi KYK burs başvuru tarihlerini yakından takip ediyor. Üniversite öğrencisinin en önemli gelir kalemlerinin içinde elbette ki burs ücretleri geliyor. Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından burs ödemesi karşılıksız yapılan ödemeyi kapsarken Kredi ödemesi ise geri ödemeli burs ödemesi anlamına geliyor.

KYK BURS BAŞVURU TARİHLERİ AÇIKLANDI

Tüm üniversite, yükseköğretim öğrencileri tarafından merak ile beklenen bu haber sonrasında KYK burs ve kredi başvuruları 12 Ekim Perşembe günü itibarıyla başladığı açıklandı. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, e-Devlet üzerinden gerçekleştirilecek başvuruların 19 Ekim Perşembe gününe kadar süreceğini belirtti. Bu açıklamanın sonrasında yine gözler GSB KYK burs ve öğrenim kredisi başvuru ekranına çevrildi.

KYK burs başvuruları başladı

KYK BURS BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

Burs/kredi başvuruları her sene yazılı ve görsel basın yoluyla kamuoyuna duyurulan zamanlar arasında e-Devlet üzerinden yapılmaktadır. e-Devlet şifresi olmayan öğrencilerin PTT şubelerine giderek mutlaka e-devlet şifresi almaları veya diğer e-devlet giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olmaları önemli şartlar arasında. Öğrenciden başvuru sırasında ekonomik, sosyal ve eğitim durumuna ilişkin bilgiler talep edilmekte ve bu bilgiler kamu kurumlarından alınan veriler ile karşılaştırılarak teyit edilmektedir. Yapılan bu değerlendirme sonrasında ekonomik durumuna göre belirlenen sayıda öğrenciye burs verilmekte, durumu mevzuata uygun diğer tüm öğrencilere ise öğrenim kredisi verilmektedir.

KİMLER KYK BURS BAŞVURUSU YAPABİLİR?

Ön lisans öğrencileri,

Lisans öğrencileri,

2 yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okullara dikey geçiş sınavı ile kayıt yaptıran öğrencilere (intibak sınıfında öğrenim kredisi verilmez)

Yüksek lisans (Master ve Doktora) öğrencileri, öğrenim kredisinden yararlanabilirler.

 

KYK 2023-2024 burs başvuruları başladı mı, ne zaman alınacak?

KYK Yurtlarında yemek ve kahvaltı: Ücretsiz mi, ücretli mi?


Geri Dön