29 / 04 / 2024

KYK 2023-2024 burs başvuruları başladı mı, ne zaman alınacak?

KYK 2023-2024 burs başvuruları başladı mı, ne zaman alınacak?

Üniversite öğrencilerinin en önemli gelir kaynaklarından biri olan KYK bursları ne zaman verilecek? KYK tarafından hiç bir karşılık beklemeden verilen burs yanı sıra geri ödemeli kredi de verilebiliyor. İşte haberin ayrıntıları...



KYK burs ve kredi başvurularına ilişkin araştırmalar öğrenciler arasında hız kazandı. 2023-2024 güz döneminin birçok Üniversitede başlamasından sonra öğrenciler burs başvurularının alınacağı tarihler ile ilgili yapılacak olan açıklamayı merakla beklemeye bekliyor.

KREDİ BAŞVYURULARI VE KYK BURSU NE ZAMAN ALINACAK?

Kredili Yurtla Kurumu burs ve kredi başvurularının alınacağı tarihler henüz net olarak açıklanmadı. Geçtiğimiz dönemde 15 Kasım tarihinde başvuruların sisteme alınmaya başlandığı düşünülürse eğer yine benzer zamanlarada bu yıl içinde başvuruların alınmaya başlanması beklentiler arasında. Kredili Yurtla Kurumu kredi ve burs başvuruları geçtiğimiz yıl 15 Kasım'da başlamış ve 17 Kasım tarihinde sona ermişti. Buna göre, bu sene ki müracaatların en geç Kasım ayının sonuna kadar alınması bekleniyor.

KYK BURS VE KREDİ ÜCRETİ NE KADAR?

KYK burs ve kredi ücretleri her senenin başında artıyor. Son olarak KYK Önlisans ve Lisans burs ücreti bin iki yüz elli TL olarak bildirilmişti. 2024 Ocak ayından itibaren bu rakama zam yapılması da söz konusu.

KYK 2023-2024 burs başvuruları başladı mı, ne zaman alınacak?

KYK BURS-KREDİ BAŞVURU EKRANI AÇILDI MI?

Kredili Yurtla Kurumu burs ve kredi başvuru işlemleri e Devlet üzerinden gerçekleşiyor. Yurt başvuruları ÖSYM yerleştirme işlemlerinin tamamlanmasının ardından e-Devlet üzerinden alınmaktadır. Bu nedenle e-Devlet şifresi bulunmayan öğrencilerin kimliği ile birlikte PTT şubelerine giderek e-Devlet şifresi almaları veya diğer e-Devlet giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olmaları gerekmektedir. Ancak henüz KYK burs başvuru ekranı açılmadı. Başvurular başladığında ekrana da erişim açılmış olacak.

KYK BURS BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Burstan yararlanacak öğrenciler:
-Ön lisans öğrencileri,
-Lisans öğrencileri,
- Yüksek Lisans (Master ve Doktora) öğrencileri (hazırlık sınıfında burs verilmez)
- Okulların 2 yıllık bölümlerinden mezun olup, 4 yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler, ( intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez) açıklamalarında bulunuldu.

2023-2024 Eğitim Yılı için KYK Burs ve Öğrenim Kredisi Başvuruları Ne Zaman? Başvuru tarihlerini kaçırmayın!

KYK Yurtlarında yemek ve kahvaltı: Ücretsiz mi, ücretli mi?


Geri Dön