27 / 04 / 2024

KYK Yurtlarında yemek ve kahvaltı: Ücretsiz mi, ücretli mi?

KYK Yurtlarında yemek ve kahvaltı: Ücretsiz mi, ücretli mi?

Gençlik ve Spor Bakanlığı, KYK yurt yerleştirme sonuçlarını geçtiğimiz günlerde duyurdu. Öğrenciler şimdi KYK yurtlarında ne gibi imkanlarla karşılaşacaklarını araştırıyorlar. En merak edilen konulardan biri de yemek ücretlerinin durumu oldu. Peki KYK yurtlarında kahvaltı ücretsiz mi?



Kısa süre önce açıklanan yurt yerleştirme sonuçlarıyla birlikte, öğrenciler KYK yurtlarında ne tür yemek hizmetleri alacaklarını merak ediyor. KYK yurtları, öğrencilere sabah kahvaltısı ve akşam yemeği olmak üzere iki öğün yemek sağlıyor. Haftalık yemek menüsü, öğrencilerle önceden paylaşılarak bilgilendirme yapılıyor. Peki öğrenciler için bu yemekler ücretli mi yoksa KYK ücretine dahil mi? İşte detayları...

KYK yurtlarda yemek hizmeti veriliyor mu?

Gençlik ve Spor Bakanlığı, yurtlarda kalan öğrenciler için uygun fiyatlı, dengeli ve sağlıklı beslenme imkanları sağladığını belirtti. Yapılan açıklamaya göre, yemek hizmetleri, piyasa ortalamalarına göre en az %35 daha uygun fiyatlarla sunulmaktadır. Yurt yönetimi ve uzman diyetisyenler, mutfağın temizliği, depo koşulları ve kullanılan ekipman ve malzemelerin hijyenik olup olmadığına dikkat etmektedirler. Öğrenciler, menüde farklı seçenekler arasından tercih yapabilecekleri de bakanlık tarafından yapılan açıklamada belirtilmiştir.

KYK Yurtlarında yemek ve kahvaltı: Ücretsiz mi, ücretli mi?

KYK yurtlarında yemek desteği ne kadar?

Gençlik ve Spor Bakanlığı, KYK beslenme yardımının fiyatlandırılması hakkında da açıklama yapmıştır. Yapılan açıklamaya göre, 2022-2023 eğitim yılında yurtlarda kalan öğrencilere verilen beslenme desteği şu şekildedir: yurtların açılmasından itibaren sabah kahvaltısına 25 TL, akşam yemeğine de 50 TL olacak şekilde toplamda günlük 75 TL beslenme yardımı sağlanmaktadır. Ayrıca bakanlık tarafından ücret ve depozito talep edilmeden ağırlanan öğrencilere, her gün 90 TL'lik yemek desteği sağlanıyor.

Bu bilgiler kapsamında, KYK yurtlarında yeme içme hizmeti verilmektedir. Bu hizmetler, yurtlarda barınan her öğrenci için sunulmaktadır. Haftalık yemek listesinde her yemeğin farklı fiyatlandırması ve bunun için belirlenen bir kota vardır. Öğrenciler, kendi haklarına göre tercih ettikleri yemeklerden ve içeceklerden faydalanabileceklerdir. Dolayısıyla öğrencilerin bu haftalık listeyi yurdun açıldığı tarihten itibaren takip etmeleri gerekecektir. Hakkını tamamlayan öğrenciler, fazladan yemek almak istediklerinde ücretlerini ekstradan ödeyecektir.

Milyonlarca öğrenciye 1250-3750 TL geri ödemesiz burs verilecek! İşte başvuru şartları...

KYK yurt sonuçları 2023 ne zaman açıklanacak? Öğrenciler heyecanla bekliyor!

KYK burs/kredi ücretlerine okkalı zam geldi mi? KYK burs başvuruları başladı mı? 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön