27 / 04 / 2024

2023-2024 Eğitim Yılı için KYK Burs ve Öğrenim Kredisi Başvuruları Ne Zaman? Başvuru tarihlerini kaçırmayın!

2023-2024 Eğitim Yılı için KYK Burs ve Öğrenim Kredisi Başvuruları Ne Zaman? Başvuru tarihlerini kaçırmayın!

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın (GSB) KYK yurtlarına dair son açıklamaları sonrasında öğrenci burslarına olan ilgi arttı. Ön lisans ve lisans öğrenci adayları için üniversiteler kapılarını yeniden açtı. Özellikle başka bir şehirde eğitim gören öğrenciler bu tarihleri merakla araştırıyor.



KYK burs başvuruları için 2023-2024 döneminde belirlenen tarihler yaklaşıyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın duyurusuna göre, başvurular e-Devlet platformu üzerinden gerçekleştirilecek. Özellikle şehit ve gazi evlatlarına, bakanlık bünyesindeki liselerde lise eğitimlerini tamamlayan öğrencilere ve amatör milli sporculara başvuru sürecinde öncelik tanınacak. Peki, bu dönemde KYK burs ve kredi başvuruları tam olarak ne zaman başlayacak? İşte 2023-2024 eğitim öğretim döneminde KYK burs ve kredi başvurularıyla ilgili güncel bilgiler...

2023-2024 KYK burs başvuruları başladı mı, ne zaman başlayacak?

Gençlik ve Spor Bakanlığı, 2023-2024 burs başvuruları için henüz net bir tarih belirtmedi. Ancak önceki yıllarda benzer dönemlerde başvurular kabul ediliyordu. Geçen yıl 15 Kasım'da burs başvuruları alınmaya başlanmıştı. KYK burs başvurularının bu yıl da en geç Kasım sonuna dek yapılabileceği tahmin ediliyor.

KYK burs ve öğrenci kredisi başvuruları birlikte başlayacak. Tüm işlemler bir ekran üzerinden tamamlanabilecek. KYK'dan başvuru tarihleriyle ilgili resmi bilgilendirme yapıldığında detayları aktarılacaktır. Öğrencilerin bu süreçte başvuruları yakından takip etmeleri gerekmektedir. 

2023-2024 Eğitim Yılı için KYK Burs ve Öğrenim Kredisi Başvuruları Ne Zaman? Başvuru tarihlerini kaçırmayın!

Başvurular nereden yapılacak?

KYK burs başvuruları e-Devlet platformu üzerinden yapılacak. T.C. kimlik numaranız ve şifrenizle e-Devlet'e giriş yaptıktan sonra, sağ üst bölümdeki arama kutusuna "Gençlik ve Spor Bakanlığı" yazabilirsiniz. Bu bölümden "Burs/Öğrenim Kredisi" seçeneğine tıklayarak başvurunuzu yapabilirsiniz.

KYK ek kontenjan başvuruları ne zaman?

Ek yerleştirme sonuçlarına göre üniversiteye yerleşen öğrenciler için KYK yurt kayıtları 2-5 Ekim 2023'te gerçekleştirilecek. Gençlik ve Spor Bakanlığı, yatay ve dikey geçiş, yüksek lisans, doktora, ek kontenjan ve özel yetenek burs başvurularının başlatıldığını bildirdi. KYK yurt çıkmayan öğrenciler ek kontenjan başvuruları yaparak şansını deneyebilirler. 

KYK burs miktarı bin 250 TL iken günlük üç öğün yemek maliyeti bin 275 TL'ye ulaşıyor

KYK Yurtlarında yemek ve kahvaltı: Ücretsiz mi, ücretli mi?

Milyonlarca öğrenciye 1250-3750 TL geri ödemesiz burs verilecek! İşte başvuru şartları...


Geri Dön