12 / 05 / 2024

yurtdışında yaşayanlara konut kredisi verilir mi

yurtdışında yaşayanlara konut kredisi verilir mi

Konut kredisi, satın alınmak istenen konutun teminat altına alınması şartıyla verilen kredi türü olarak karşımıza çıkıyor. Peki yurtdışında çalışanlara konut kredisi verilir mi? İşte yurtdışında çalışanlara özel konut kredileri...

Kırgızistan'da yaşanan konut krizi intihar salgınına neden oldu!

Kırgızistan'ın güneyinde yer alan Andarak köyünde kadınlar arasında intihar vakalarında artış yaşanıyor. Dünyanın önde gelen basın kuruluşlarından Eurasianet bölgede yaşanan konut krizinin intiharları tetikleyen bir sebep olduğunu ortaya çıkardı.

Emlakçılar neden yurtdışında konut almaya yönlendiriyor? Tebernüş Kireçci sordu, vatandaş yanıtladı!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, ''Emlakçılar neden yurtdışında konut almaya yönlendiriyor?'' sorusunu sordu, vatandaş yanıtladı. İşte Kireçci'nin 3 maddelik o analizi...

TOKİ'den 1.529 konutluk 9 yeni proje geliyor! Bu illerde yaşayanlara Ekim piyangosu vurdu!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı 1.529 konutluk 9 yeni projesi için düğmeye bastı. Bu illerde yaşayanlara resmen Ekim piyangosu vurdu...

Yurtdışında çalışmak için en iyi ülkeler hangileri? Türkiye kaçıncı sırada?

İyi eğitim görmüş, uluslararası firmalar da çalışabilecek, yüksek nitelikli beyaz yakalılar için yurtdışında çalışmak için en iyi ülkeler tespit edildi. 12 bin üst düzey çalışanla yapılan ankette yaşam kalitesi, bireysel ilişkiler, ulaşım, kariyer fırsatları ve maaş gibi kriterler değerlendirildi.

TOKİ'den 500 konut müjdesi geldi! Bu ilde yaşayanlara piyango vurdu! Beklenen haber şimdi açıklandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın dar gelirli vatandaşlar için açıkladığı konutlardan toplamda 500 konutun yapılacağı il belli oldu. Burada yaşayanlara resmen piyango vurdu. İşte ayrıntılar...

TOKİ'den 717 yeni konut geliyor! Bu 4 ilde yaşayanlara müjde! 

TOKİ 4 ildeki projeleri kapsamında 717 yeni konut için düğmeye bastı. Peki TOKİ'nin yeni projeleri hangi illerde inşa edilecek? İşte merak edilen ayrıntılar...

TOKİ, yurt dışında yaşayan vatandaşları ev sahibi yapacak!

Yeni yatırımlar için düğmeye basan Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı, yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları için mega kent İstanbul'da 420 yeni konut inşa edecek.

Nef yurtdışında yatırımlarına hız verecek!

Yurtdışında sayısız konut projelerini hayata geçiren Nef yeni projeler için düğmeye bastı. Yeni yatırımlara yönelik açıklama yapan Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, 10'a yakın ülkede çalışma yapılacağını açıkladı. 

Yabancıya konut satışında hedef 10 milyar dolara ulaşmak!

GYODER, Almanya’da yapılan Evim Türkiye Fuarı’nda, Türkiye’de yatırım çağrısında bulundu. GYODER Başkanı Doç. Dr. Feyzullah Yetgin, “Bugün yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın, kendi memleketlerinde yatırım hayallerini gerçekleştirmeleri için doğru bir zaman.” dedi.

Yabancıya konut satışı bu hamlelerle uçacak!

Yabancıların ve yurtdışında yaşayan Türklerin Türkiye’den mülk edinmesini kolaylaştırmak amacıyla yurtdışı tanıtım ve satış ofisleri kurulacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılacak çalışmayla yıllık 4.5 milyar dolar olan satış uzun vadede 30 milyar dolara çıkarılacak.

3S Firuze Konakları'nda yaşam başladı!

3S Firuze Konakları'nda yaşam dün (24 Eylül 2018 Pazartesi) başladı. Proje 523 adet konut ve 45 mağazadan meydana geliyor.

Akgün Group yurtdışında büyüyecek!

Bir yapının duvardan çatıya kadar ihtiyaç duyduğu toprağa dayalı sanayinin neredeyse her dalında faaliyet gösteren Akgün Group yurtdışında büyüyecek..

Estethica yurtdışında büyüyecek!

MYC Partners Sağlık Grubu son dönemde yurtdışında büyümek için rotasını Bulgaristan’a çevirdi. Şirket, Bulgaristan'ın merkezi Sofya'da plastik cerrahi hastanesi kurmaya hazırlanıyor.

yurtdışında yaşayanlara konut kredisi verilir mi Haberi

yurtdışında yaşayanlara konut kredisi verilir mi

Yurtdışında çalışanlara konut kredisi verilir mi?

Konut kredisi, satın alınmak istenen konutun teminat altına alınması şartıyla verilen kredi türü olarak tanımlanıyor. Günümüzde banka ve diğer kredi kuruluşlarından kredi kullanarak, birçok kimse ev sahibi olma hayalini gerçeğe dönüştürülüyor.


Yurtdışında yaşayan ve orada çalışan Türk vatandaşlarının gayrimenkul hukuku ile ilgili olarak en çok merak ettiği hususlar arasında "Yurt dışında çalışana ev kredisi verilir mi?" yer alıyor.


Mevcut yasal düzenlemelere göre, Türk vatandaşlarının Türkiye’deki mortgage kredisi üzerinden ev alabiliyor.


Bu noktada Türkiye’den ev sahibi olmak isteyenler için özel kredi paketleri hazırlanıyor. Ayrıca standart hazırlanan konut kredisi kampanyaları üzerinden de özel bazı koşullar altında ev sahibi olunabiliniyor.


Özel konut projeleri..

Bankalar, bitmiş konutlara veya yurtdışında yaşayanlar için hazırlanan özel projeler için kredi kullandırıyor. Ayrıca; Mortgage kredisinin yalnızca gerçek kişiler...