06 / 05 / 2024

ipotek koymak için hangi belgeler gerekli

ipotek koymak için hangi belgeler gerekli

Tapu üzerine konulacak ipotek ile, mevcut olan veya ileride doğması muhtemel olan borçların güvence altına alınıyor. Peki, tapuya ipotek nasıl konur? Tapuya ipotek koymak için gerekli evraklar nelerdir?

New York Başsavcılığı Donald Trump'ın malvarlığına el koymak için ilk adımı attı!

464 milyon dolarlık para cezasına çarptırılan ABD eski Başkanı Donald Trump verilen cezayı ödeyemiyor. New York Başsavcılığı da Donald Trump hakkındaki dolandırıcılık kararını tebliğ ederek, eski başkanın eyaletteki mülklerine el konulması için ilk adımı attı.

Çin'de konut kredilerinin ödenmesi için faizler düşürüldü! 

Çin'de ipotek faizleri için önemli bir gösterge olan beş yıllık kredi faiz oranı peş peşe yedi ay sabit kaldıktan sonra geçen hafta beklenenden fazla 25 baz puan düşerek yüzde 3,95 seviyesine geldi.

Beyaz eşya alacaklar dikkat! Şok Markette indirimli beyaz eşya fırsatları için son 2 gün!

Evini yenilemek isteyenler, mobilyalarını tamamlamak isteyenler, bozulan beyaz eşyalarının yerine yenisi koymak isteyenler indirimli fiyatlar için son 2 gün!

İpotek fek yazısı nasıl alınır? İpotek fekki için gerekli belgeler neler?

Evini konut kredisi kullanarak alanların merak ettiği konulardan biri de fek yazısı oluyor. Peki, İpotek fek yazısı nasıl alınır? İpotek fekki için gerekli belgeler neler? İşte tüm detaylar...

Ebru Yaşar, ödüllerini koymak için villa mı alıyor?

Ünlü şarkıcı Ebru Yaşar, kazandığı  ödüllerini koymak için bir ev yaptırdığını söylemişti. Geçtiğimiz gün açıklamalarda bulunan ünlü isim, ödüllerini villaya taşıyacağını dile getirdi. 

Torunlar'dan kullanılan kredilerin teminatı için verilen ipotek hakkında açıklama!

Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, ortaklık portföyünde yer alan varlıkların refinansmanı ve devam eden yatırım projelerinin finansmanı için kullanılan kredi ve kredinin teminatı için ipotek verilmesi hakkında açıklama yaptı...

İpotek çetesi iş adamı Garip Kar'ı dolandırdı!

Türk iş adamı Mehmet Garip Kar, ABD'de dondurma fabrikası kurmak için Sultanahmet'teki arsasına ipotek koydurdu. Arsa karşılığında beklediği parayı alamayan Kar, ipotek çetesi tarafından dolandırıldı.

Kuyumcukent Gayrimenkul 30 milyon TL'yi projeleri için ipotek verdi!

Kuyumcukent Gayrimenkul Yatırımları, Hatipoğlu ve Akalın projelerinin finansmanı için Burganbank'a 30 milyon TL'yi 1. derece ipotek verdi.

Gayrimenkulünü başkası için ipotek ettiren kişinin sorumluluğu nedir?

Kendi taşınmazını başkasının borcu için ipotek eden kişinin sorumluluğu, sınırlı sorumluluk kapsamına girer. Bu sorumluluk ayni sorumluluk olarak da adlandırılır.

İpotek kaldırma için gerekli belgeler!

İpotek, taşınmaz tapusu üzerine borç dolayısı ile konuluyor. Borçlunun borcunu ödemesi halinde tapudaki ipotek kaldırılabiliyor. Peki, ipotek kaldırma için gerekli belgeler nelerdir?

Yemen'in yeniden imar edilmesi için çağrı yapıldı!

Yemen'de istenilen barışın sağlanması durumunda ülkenin yeniden imarı ve ülke ekonomisinin Körfez ekonomisiyle entegrasyonu için çalışma programı ortaya koymak amacıyla uluslararası bir konferans çağrısında bulunuldu.

Gayrimenkul için belediyelere 7.7 milyar lira harç parası ödendi!

Geçen yılın tamamında gerek satış, gerek bağış gerek ipotek, gerekse intikal nedeniyle el değiştiren 1 trilyon 84 milyar liralık gayrimenkul için belediyelere 7.7 milyar lira harç parası ödendi.

Tapu ipotek sözleşmesi örneği!

Tapu üzerinde ipotek kurulabilmesi için gerekli belgeler ile Tapu Müdürlüğüne müracaat ediliyor. Burada tapu ipotek sözleşmesi de düzenleniyor. İşte tapu ipotek sözleşmesi örneği..

ipotek koymak için hangi belgeler gerekli Haberi

ipotek koymak için hangi belgeler gerekli

Tapuya ipotek koymak için gerekli evraklar!

Tapu üzerine konulacak ipotek ile, mevcut olan veya ileride doğması muhtemel olan borçların güvence altına alınıyor. İpotek, talep üzerine süresi, miktarı, faizi ve ipotek derecesi belirtilerek tapu sicil müdürlüğünde resmi senet düzenlenerek yapılan işlemi olarak tanımlanıyor. 


Sınırlı bir ayni hak olan ipotekli taşınmaz mal bir başkasına devredilebiliyor. Peki, bir taşınmazın üzerine ipotek nasıl konur? Tapuya ipotek koymak için gerekli evraklar nelerdir?


Tapuya ipotek koymak için gerekli olan evrakların temin edilmesi ve bir talep dilekçesi ile tapu dairesine müracaay edilmesi gereliyor


Tapuya ipotek koymak için gerekenler..

- İpotek edilecek taşınmaz mala ait tapu senedi


- Alacaklı ve borçlunun veya yetkili temsilcilerinin fotoğraflı nüfus cüzdanları


- Alacaklının ve borçlunun bir adet vesikalık fotoğrafları.


- Akitte taraflardan biri veya ikisi vekille temsil edilmişse, ayrıca...