27 / 04 / 2024

New York Başsavcılığı Donald Trump'ın malvarlığına el koymak için ilk adımı attı!

New York Başsavcılığı Donald Trump'ın malvarlığına el koymak için ilk adımı attı!

464 milyon dolarlık para cezasına çarptırılan ABD eski Başkanı Donald Trump verilen cezayı ödeyemiyor. New York Başsavcılığı da Donald Trump hakkındaki dolandırıcılık kararını tebliğ ederek, eski başkanın eyaletteki mülklerine el konulması için ilk adımı attı.



ABD eski Başkanı ve Cumhuriyetçilerin en güçlü başkan adayı Donald Trump, mal varlığını fazla gösterdiği gerekçesi ile tam 464 milyon dolarlık bir para cezasına çarptırılmıştı. ABD eski Başkanı Donald Trump söz konusu cezanın tamamını ödeyemezken, temyiz davasına devam etmek için kendisine kefil olacak bir sigorta şirketi de bulamamıştı. Çünkü Donald Trump kefil olacak bir şirket bulup temyiz davasını kaybederse, şirket 464 milyon dolarlık bu cezanın hepsini ödemek zorunda kalacaktı.

Eğer Donald Trump, 464 milyon dolarlık bu para cezasını hiçbir şekilde ödeyemezse de mal varlığına ipotek konulması da gündemdeydi.

İLK ADIM NEW YORK'TAN GELDİ

NTV'nin aktardığı habere göre New York Başsavcısı Letitia James, eski Başkan Donald Trump'ın eyaletindeki mülklerine el konulması amacıyla ilk adımı attı. Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre Başsavcı James, eski başkanın golf kulübü ve Seven Springs malikanesinin yer aldığı Westchester County'deki dolandırıcılık kararını tebliğ etti.

New York Başsavcılığı Donald Trump ın malvarlığına el koymak için ilk adımı attı!

NELER OLMUŞTU?

Donald Trump, çocukları ve "Trump Organization" adlı şirketinin anlaşmalar ve finansman sağlama evrakında varlıklarına aşırı değer biçerek ve net servetini abartarak bankaları, sigortacıları ve ayrıca iş dünyasından kişileri dolandırdığına ilişkin dava, 2 Ekim 2023 tarihinde başlayarak 11 Ocak tarihinde de sona ermişti.

ABD eski başkanı Trump'ın avukatları söz konusu dava sürecinde, New York Başsavcısı Letitia James'in iddianamesinin yasal mekanizmasına itiraz ederek, Engoron'un önyargılarla karar verdiğini kaydetmişti.

New York Başsavcısı Letitia James'in iddianamesi, Donald Trump'ın, 3 çocuğu ve şirketinin servetini 3,6 milyar dolar fazla gösterdiğini öne sürmüş ve ABD eski başkanı Donald Trump ve çocuklarının, New York'ta şirket kurmalarını ve 5 sene boyunca ticari gayrimenkul satın almalarını yasaklamasını, ayrıca 370 milyon dolar para cezasına çarptırılmalarını talep etmişti.

 

BETAM açıkladı! Otomobil fiyatlarında yaşanan düşüş devam ediyor!

KİPTAŞ Beykoz Çiğdem Mahallesi projesinde son dakika! Kentsel dönüşüm ofisi açıldı!

Mevduat faizi oranları sorgulama 2024! Mevduat faizleri değişti! Hangi banka, ne kadar mevduat faizi veriyor?


Geri Dön