07 / 05 / 2024

ipotek neden konulur

ipotek neden konulur

Borç teminatı olarak bilinen ipotek nasıl konulu? İpotek hususu ve detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

İpotekli eve haciz konulur mu?

Kredi kullanılarak alınan eve banka borç ödenene kadar ipotek koyuyor. Peki, ipoteği mevcut olan bir eve farklı borçlar veya sebepler nedeni ile haciz gelebilir mi? İpotekli eve haciz konulur mu?

Tapuya ipotek şerhi nasıl konulur?

İpotek şerhi, taşınmaz mal sahibinin tapusuna, haklarını kısıtlamak adına tapu kütüğüne yazılan kişisel haklar ve temlik hakları ile ilgili şerh olarak karşımıza çıkıyor. Peki, tapuya ipotek şerhi nasıl konulur?

Vasiyet nedir neden yapılır?

Miras aktarmanın başlıca biçimlerinden olan vasiyet, bir kişinin ölümünden sonra malvarlığının ne olacağına ilişkin isteklerini bildirdiği hukuki bir işlem olarak karşımıza çıkıyor. Peki, vasiyet nedir neden yapılır?

Konutta ipotek nasıl kaldırılır?

Tapuda ipotek kaldırma işlemi, kredi borcu biten tüketicinin evi üzerine alabilmesi için gerekli bir uygulama olarak karşımıza çıkıyor. Peki, konutta ipotek nasıl kaldırılır? İşte, konutta ipotek kaldırma işlemi..

Tapuda ipotek nasıl anlaşılır?

İpotek, doğmuş veya ileride doğacak borç için bir taşınmazın teminat olarak gösterilmesi işlemine deniyor. Bir evin ipotekli olup olmadığı tapu senedinde belirtilmiyor. Peki, tapuda ipotek nasıl anlaşılır?

Tapuda ipotek koyma işlemi!

İpotek, doğmuş veya ileride doğacak borç için bir taşınmazın teminat olarak gösterilmesi anlamına geliyor. Peki, tapuda ipotek koyma işlemi nasıl yapılır? İşte, tapuda ipotek koyma işlemi!

Mesa Mesken, Fikirtepe'den neden çıktı?

Ataşehir İmar İskan Blokları'nda kentsel dönüşüme hazırlanan Mesa Mesken, Fikirtepe kentsel dönüşüm bölgesinden neden çıktı?.. İşte Mesa Mesken İstanbul Bölge Müdürü Tayfun Atalan'ın Emlakkulisi.com'a bomba açıklamaları!..

İpotek fek yazısı ücreti iade edilir mi?

Kredi borcu biten evin ipoteğinin kaldırılması için bankadan ipotek fek yazısı alınması gerekiyor. İpotek fek yazısı için bankalar ücret talep edebiliyor. Peki, ipotek fek yazısı ücreti iade edilir mi?

İpotek fek harcı nereye yatırılır?

Konut kredisi borcunun tamamı ödendikten sonra konutun üzerindeki ipoteğin kaldırılması için banka tarafından hazırlanan yazıya ipotek fek yazısı deniyor. İpotek fek harcı nereye yatırılır?

İmar kirliliğine neden olma suçu nedir?

İmar kirliliği; yapı ruhsatı alınmamış ya da imar planına göre inşaa edilmemiş yapılar olarak ifade ediliyor. Peki, imar kirliliğine neden olma suçu nedir? İmar kirliliğine neden olma cezası nedir?

Aile konutu ipotek yetkili mahkeme hangisi?

Eşlerden biri aile konutunu, kullanacağı banka kredisi için eşinin rızasını almadan ipotek ettirirse dava açılabilir mi? Aile konutu ipotek yetkili mahkeme hangisi? İşte, Aile konutu ipotek yetkili mahkeme!

Aile konutu şerhi neden konur?

Resmi olarak evli olan ailelerin yaşamını sürdürdükleri mekana, aile konutu deniyor. Bu meskenin tapusuna aile konutu şerhi konulabiliyor. Peki aile konutu şerhi neden konur? Tapuya aile konutu şerhi konulunca ne olur?

Haydarpaşa Garı restorasyon projesine neden ruhsat verilmedi?

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu sabah resmi Twitter sayfasında Haydarpaşa Garı restorasyon projesi için neden ruhsat vermediklerini açıkladı. Nuhoğlu; kamuoyunu bilgilendirmek ve Kadıköy Belediyesi olarak tavrımızı ortaya koymak istedik.

ipotek neden konulur Haberi

ipotek neden konulur

İpotek nasıl konulur?

Bir borcun teminatı olarak kurulan "İpotek nedir?" diye merak ediyorsanız "İpotek nasıl konulur?" sorusunun yanıtından önce bu sorunuzu yanıtlayalım. İpotek, var olan ya da var olması muhtemel olan borçların teminatını oluşturmak için, belirli bir taşınmaz malın teminat olarak olarak göstermesi işlemidir. Peki söz konusu ipotek nasıl konulur?


İpotek nasıl konulur?

İpoteğin yasal olarak konulabilmesi için ipoteğin tapu kaydına işlenmesi gerekiyor. Aksi takdirde tapuya işlenmeyen ipotek işlemi kendiliğinden geçerli sayılmıyor.


Borç sahibi kimse, borcunu ödemediği takdirde ipotek devreye giriyor. Alacaklı kişi, ipoteğin konulduğu gayrimenkulü satışa sunup, satıştan elde edilen gelirden borcun tahsilini yapabiliyor.


Borçlunun borcunu ödemesi halinde ise tapu kütüğünde belirtilen gayrimenkul üzerindeki tutu sınırlamasının son bulduğunu gösteren ipotek fek yazısının yazılması gerekiyor.



Işıl Seren...