28 / 04 / 2024

ipotek şerhi

ipotek şerhi

Tapuya ipotek konularak Mevcut olan veya henüz doğmamış olmakla beraber doğması kesin veya olası bulunan herhangi bir alacak güvence altına alınmış oluyor. Peki, tapuya konulan ipotek nasıl kaldırılır?

Aile konutuna ipotek konulamayacak!

Yargıtay, 'ipotek konulduğu sırada aile konutu şerhi yoksa o ev banka tarafından borca karşılık satılabilir' şeklinde özetlenen görüşünü değiştirdi. İşte yeni görüşün ayrıntıları...

Aile konutu şerhi için gerekenler!

Aile konutu şerhi tapuya verilince eşler tek başlarına artık o taşınmazda satış ipotek tesisi gibi tasarrufi işlemler yapamıyor. Peki, aile konutu şerhi için neler gerekli? İşte, aile konutu şerhi için gerekenler!

İpotek masrafları 2015!

Tapuya ipotek şerhi konulabilmesi için gerekli belgeler ile birlikte tapu dairesine müracaat edilmesi gerekiyor. Bu müracaat sırasında ipotek tesisi için birtakım masraflar da ödeniyor. Peki, ipotek masrafları 2015 ne kadar?

Tapuya ipotek şerhi nasıl konulur?

İpotek şerhi, taşınmaz mal sahibinin tapusuna, haklarını kısıtlamak adına tapu kütüğüne yazılan kişisel haklar ve temlik hakları ile ilgili şerh olarak karşımıza çıkıyor. Peki, tapuya ipotek şerhi nasıl konulur?

İpotek fek yazısı nasıl alınır?

Gayrimenkul almanın zorunlu aşaması olan konut kredisinin tamamlanmasının ardından taşınmaz üzerinden ipoteğin kaldırılması gerekiyor.Bunun için bankadan ipotek fek yazısı alınması gerekiyor. Peki, ipotek fek yazısı nasıl alınır?

Tapuda 9 bin 704 taşınmaza aile şerhi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın eş rızası olmadan gayrimenkuller üzerinde işlem yapılmasını önleyen düzenlemesi kapsamında, yılın on ayında 9 bin 704 taşınmaza da aile şerhi konuldu.

Hisseli tarla ipotek olur mu?

Birden fazla kişinin aynı tarla üzerinde hakkının bulunmasına hisseli tarla deniyor. Hisseli tapuya sahip tarlalar da mülkiyet birden fazla kişiye ait oluyor. Peki, hisseli tarla ipotek olur mu?

Kanuni ipotek nasıl tescil edilir?

Kanuni ipotek, tescile tabi olmayan ve tescile tabi ipotek olmak üzere karşımıza çıkıyor. Peki, kanuni ipotek nasıl yapılır? Kanuni ipotek nasıl tescil edilir? İşte yanıtı..

İpotek kaldırma işlemi nasıl yapılır?

İpotek, halen mevcut veya ileride açılacak kredilerin teminatını oluşturmak için, belirli bir taşınmazın teminat gösterilmesi olarak tanımlanıyor. Peki, taşınmazın üzerinden ipotek kaldırma işlemi nasıl yapılır?

Kiralık evde aile konutu şerhi!

Aile konutu, resmi olarak evli olan ailelerin yaşamını sürdürdükleri mekan olup, tapu üzerine aile konutu şerhi konulabiliyor. Peki, kiralık evde aile konutu şerhi olur mu? Aile konutu ile ilgili kira sözleşmesi nasıl feshedilir?

Tapuya ipotek koymak için gerekli evraklar!

Tapu üzerine konulacak ipotek ile, mevcut olan veya ileride doğması muhtemel olan borçların güvence altına alınıyor. Peki, tapuya ipotek nasıl konur? Tapuya ipotek koymak için gerekli evraklar nelerdir?

İpotek talep dilekçesi!

Borç için bir taşınmaz, ipotek yolu ile teminat olarak gösteriliyor. İpotek işlemi için yazılı bir dilekçe ile tapu dairesine müracaat edilmesi gerekiyor. Peki, ipotek talep dilekçesi nasıl yazılır?

Tapu dairesinden ipotek kaldırma işlemleri!

Bir taşınmazın üzerine ipotek koyarak, doğmuş veya ileride doğacak borç için ilgili taşınmaz teminat olarak gösteriliyor. Peki ipotek nasıl kaldırılır? İşte tapu dairesinden ipotek kaldırma işlemleri..

ipotek şerhi Haberi

ipotek şerhi

Tapuya konulan ipotek nasıl kaldırılır?

İpotek, taşınmazların tapusu üzerine konuluyor. Mevcut olan veya henüz doğmamış olmakla beraber doğması kesin veya olası bulunan herhangi bir alacak, ipotekle güvence altına alınmış oluyor.


Miktarı belirli olmayan veya değişebilen alacaklar da, belli rehin derecesine yerleştiriliyor. Tescilden sonra alacak miktarında meydana gelecek değişmelere bakılmaksızın sırasını koruyor.


Tapu memuru istem üzerine alacaklıya ipoteği gösteren bir belge veriyor. Tescilin yapıldığının sözleşme üzerine yazılıp onaylanması, ipotek belgesi yerine geçiyor. Peki, tapuya konulan ipotek nasıl kaldırılır?


İpoteğin kaldırılması için öncelikle ilgili borcun tamamının ödenmiş olması gerekiyor. Ücreti ödendiğine dair ipotek fek yazısı ile birlikte Tapu Sicil Müdürlüğü'ne gidilerek tapudan da ipoteğin fek edilmesini talep edilebiliyor.


Tapu Sicil Müdürlüğü gerekli incelemeleri yaptıktan sonra ev üzerindeki ipoteği resmi olarak tapudan da kaldırıyor. 



İpoteğin fekki dava...