07 / 05 / 2024

ipotek tesisi harcı

ipotek tesisi harcı

Bir alacak için tapuya ipotek koyulması için gerekli olan evrakların temin edilmesi ve bir talep dilekçesi ile tapu dairesine müracaat edilmesi ve tapu ipotek harcının ödenmesi gerekiyor. İşte tapu ipotek harcı 2016..

Kat irtifakı tesisi harcı 2022!

Bir arsa üzerinde başlanacak inşaata yönelik mülkiyet hakkı kat irtifakı ile sağlanıyor. Peki, kat irtifakı tesisi harcı 2022 ne kadar?

Tapu ipotek harcı ne kadar 2022?

Tapu dairesinde yapılan her işlemde olduğu gibi ipotek koydurma işlemlerinde de belli oranlarda ve miktarlarda harç ödemesi yapılıyor. Yeni yılda tapu ipotek harçlarının ne kadar olduğu merak ediliyor. Peki, tapu ipotek harcı ne kadar 2022?

TBB'den ekspertiz ve ipotek ücretleriyle ilgili açıklama!

Türkiye Bankalar Birliği "Banka, ekspertiz yahut ipotek tesisi ücretini, sözleşme öncesinde ve sonrasında yaptığı bilgilendirme kapsamında, mevzuata uygun olarak kredi müşterisinden tahsil etmektedir" açıklaması yaptı.

İpotek işlemlerinde e-İpotek dönemi!

Yapı Kredi, ipotek işlemlerinde dijitalleşme hedefi doğrultusunda Elektronik İpotek Tesisi’ni (e-İpotek) hayata geçirdi. Uygula ile ipotek tesis sürecinin sadece 1 günde tamamlanması hedefleniyor.

Mistral İzmir Çarşı ipotek açıklaması!

Mistral Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) Mistral İzmir Çarşı projesi üzerinde tesis edilmiş olan ipoteğin fekki ve yeni ipotek tesisi hakkında açıklama yaptı.

Tapu ipotek harcı 2018!

Bir kimsenin talebi üzerine süresi, miktarı, faizi ve ipotek derecesi belirtilerek tapu sicil müdürlüğünde resmi senet düzenlenerek yapılan ipotek işlemi için harç ödemesi yapılıyor. Peki, tapu ipotek harcı 2018 ne kadar?

FU Gayrimenkul ‘FU Mobil’ uygulamasının yeni sürümünü kullanıma açtı!

Banka ve kurumlara sağladığı ipotek tesisi hizmetiyle sektörünün zirvesinde yer alan FU Gayrimenkul, FU Mobil uygulamasının yeni sürümünü kullanıma açtı.

Soner Canözer, FU Gayrimenkul Bilgi İşlem Yöneticisi oldu!

Banka ve kurumlara sağladığı ipotek tesisi hizmetiyle sektörünün zirvesinde yer alan FU Gayrimenkul’un yeni Bilgi İşlem Yöneticisi Soner Canözer oldu.

İntifa hakkı tesisi harcı 2017!

2017 yılının tapu harçlarının açıklanması ile intifa hakkı tesisi harcı da belli oldu. Peki, İntifa hakkı tesisi harcı 2017 ne kadar?

Kat irtifakı harcı 2017!

Kat irtifakı, inşaatı henüz başlamamış ya da sona ermemiş olan bir binaya kat mülkiyetinden önce alınabiliyor. Peki kat irtifakı tesisi için ödenen ücret nedir? Kat irtifakı harcı 2017 ne kadar?

İrtifak hakkı harcı 2017!

2017 yılında irtifak tesisi için tahsil edilecek harçlar geçtiğimiz günlerde belli oldu. Peki, irtifak hakkı harcı 2017 ne kadar?

Tapu ipotek harcı 2017!

İpotek, bir kimsenin talebi üzerine süresi, miktarı, faizi ve ipotek derecesi belirtilerek tapu sicil müdürlüğünde resmi senet düzenlenerek yapılıyor. Peki, tapu ipotek harcı 2017 ne kadar?

FU Gayrimenkul, 1 milyon ipotek işlemi hedefine ulaştı!

FU Gayrimenkul, 1 milyon ipotek işlemi hedefine, 2016'nın ilk aylarında ulaştı. Geçtiğimiz yıl sektörde 10’uncu yılını kutlayan FU Gayrimenkul, mart ayında 1 milyon ipotek tesisi hedefine ulaşarak gayrimenkul ipoteği alanında bir ilki daha gerçekleştirdi.

ipotek tesisi harcı Haberi

ipotek tesisi harcı

Tapu ipotek harcı 2016!

Bir kimsenin talebi üzerine süresi, miktarı, faizi ve ipotek derecesi belirtilerek tapu sicil müdürlüğünde resmi senet düzenlenerek yapılan işleme, ipotek deniyor. İpotek ile, mevcut olan veya ileride doğması muhtemel olan borçların güvence altına alınıyor. 


Bir alacak için tapuya ipotek koyulması için gerekli olan evrakların temin edilmesi ve bir talep dilekçesi ile tapu dairesine müracaat edilmesi ve tapu ipotek harcının ödenmesi gerekiyor.


Tapu ipoteği için gerekli belgeler nelerdir? Tapu ipotek harcı 2016 ne kadar?


Tapuya ipotek koymak için gerekenler

- İpotek edilecek taşınmaz mala ait tapu senedi


- Alacaklı ve borçlunun veya yetkili temsilcilerinin fotoğraflı nüfus cüzdanları


- Alacaklının ve borçlunun bir adet vesikalık fotoğrafları.


- Akitte taraflardan biri veya ikisi vekille temsil edilmişse, ayrıca temsile ilişkin belge.


- Eğer taraflardan biri tüzel kişi ise;...