30 / 04 / 2024

ipotekli satış işlemleri

ipotekli satış işlemleri

Mart ayında ipotekli konut satışı 45 bin 315 ile yıllık bazda yüzde 85,2 arttı. Konut satışları da geçen yıla göre yüzde 32,4 artarak 116 bin 30 adet olarak gerçekleşti.

Mart ayında en fazla satış ipotekli konutlarda oldu!

Martta konut satışları yüzde 32.4 artarken en fazla artış yüzde 85.2 ile ‘ipotekli satış’ olarak bilinen kredili satışlarda görüldü. Yaşanan talep patlamasında, cazip konut faizleri ve seçim öncesine çekilen talepler etkili oldu.

Satış için tapuda hangi evraklar gerekir?

Tapuda satış almak ya da herhangi bir mülkü almak belli kurallar çerçevesinde gerçekleşir. Belirtilen bazı evrakların tamamlanması neticesinde alım, satış işlemleri yerine getirilir. Peki onlar nedir, Satış için tapuda hangi evraklar gerekir? İşte detaylar!

Tapu alım satım işlemleri nasıl yapılır?

Tapuda alım satım işlemlerinin nasıl olduğu araştırılan konular arasındadır. Peki Tapu alım satım işlemleri nasıl yapılır? İşte detaylar!

Tapu alım satım işlemleri nasıl yapılır?

Tapu denilince gayrimenkul ve arsa işlemleri gelmektedir. Özellikle Tapu alım satım işlemleri nasıl yapılır? sıklıkla sorulmaktadır. İşte merak edilen ayrıntılar!

Satış işlemleri için gerekli belgeler nelerdir?

Satış işlemleri için gerekli belgeler nelerdir? Ev satışında ya da başka bir taşınmazın satışında hangi belgeler gerekmektedir? İşte detaylar!

Konut alım satımlarında yeni dönem! Tapu işlemleri noterde de yapılabilecek!

Konut alım satımlarında yeni dönem başlıyor. Bu kapsamda artık alım ve satım işlemleri noterlerde de yapılacak.

Utopia World Hotel'in satış işlemleri tamamlandı!

Utopia World Hotel'in satış işlemi sonucu, Utopya Turizm İnşaat'ın bilançosunda yer alan uzun dönem Avro cinsi yatırım kredisi tutarı alıcıya devredilecek olup kalan bakiye peşin tahsil edilecek. 

Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün satış ve kiralama işlemleri mecliste!

Milli Emlak Genel Müdürlüğünce 1 Ocak 2020'den bu yana yapılan satış, kiralama işlemleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Polat, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Utopia World Hotel'in satış işlemleri başlatıldı!

Utopya Turizm İnşaat'ın sahibi olduğu Antalya İli Alanya İlçesinde bulunan Utopia World Hotel'in tapu devri işlemleri başlatıldı. 

GSD Denizcilik Gayrimenkul'ün pay geri satış işlemleri!

GSD Denizcilik Gayrimenkul, pay geri satışı hakkında açıklama yaptı. Şirket, 28 Mayıs 2020 tarihinde yapılan pay geri satış işlemlerine ilişkin bilgileri yayınladı. 

İzmir'deki kamu arazilerinin satış ve kiralama işlemleri TBMM'de!

İzmir'deki kamu arazilerinin satış ve kiralama işlemleri meclis gündemine taşındı. CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Tapu alım satım işlemleri noterden yapılacak!

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, gayrimenkul satış ve tescil işlemlerinin noterlere devrinin sinyalini verdi. Gül, gayrimenkul satış ve tescil işlemleri yönünden de tapu işlemlerinin, devir işlemlerinin noterler tarafından yapılması hususunu Bakanlar Kurulunda arz ettiklerini açıkladı..

9 soruda hazine arazilerinin satış işlemleri!

Hazine adına kayıtlı olan gayrimenkulleri kullanan vatandaşlar buranın tapusunu almak isteyebiliyor. Peki, hazine arazileri nasıl satın alınır? İşte 9 soruda hazine arazilerinin satış işlemleri...

Ev alım satım işlemleri nasıl yapılır?

Ev satın almaya karar veren kimseler bu işlemi tapu dairesinden gerçekleştiriyor. Peki, ev alım satım işlemleri nasıl yapılır?

ipotekli satış işlemleri Haberi

ipotekli satış işlemleri

Türkiye'de 2015 yılı Mart ayında konut satışları geçtiğimiz yılın aynı ayına göre yüzde 32,4 artarak 116 bin 30 adet olarak gerçekleşti. İpotekli konut satışı martta 45 bin 315 ile son 20 ayın en yüksek seviyesine ulaştı. Türkiye İstatistik Kurumu nun (TÜİK) Ocak 2013 - Mart 2015 dönemlerine ait "İpotekli Konut Satışları" verilerinden derlenen bilgiye göre, ipotekli konut satışı mart ayında 45 bin 315 ile yıllık bazda yüzde 85,2 arttı. Geçen yıl mart ayında ipotekli konut satışı 24 bin 465 düzeyindeydi. 

Konut kredisi faiz oranının seyri ipotekli konut satışları üzerinde en önemli belirleyici olarak dikkati çekiyor. Hızlı büyüme Konut satışlarmdaki büyüme ivme kazanıyor. Şubat ayında yüzde 15 artış gösteren Türkiye geneli konut satışları, Mart ayında yüzde 32'yi geçen bir artış sağladı....