16 / 05 / 2024

iradi mirasçı kimdir

iradi mirasçı kimdir

Miras sözleşmesi veya vasiyetname ile belirlenen mirasçılar, iradi mirasçı olarak nitelendiriliyor. İradi mirasçı nedir, detayları...

Birden fazla ehil mirasçı varsa ne olur?

Miras kalan tarımsal arazinin devir işlemlerinin tamamlanmaması durumunda, bu yerlerin istemde bulunan ehil mirasçıya devri kararı alınabiliyor. Peki, ehil mirasçılar kimdir? Birden fazla ehil mirasçı varsa ne olur?

Art mirasçı atama nasıl yapılır?

Medeni Kanun gereğince mirasbırakan, ölüme bağlı tasarrufuyla önmirasçı atadığı kişiyi mirası artmirasçıya devretmekle yükümlü kılabiliyor. Peki, art mirasçı atama nasıl yapılır? Art mirasçı kimdir?

Vasiyet alacaklısı kimdir?

Mirasçı olarak altsoyu, ana ve babası, kardeşleri veya eşi bulunan mirasbırakan, mirasının saklı paylar dışında kalan kısmında ölüme bağlı tasarrufta bulunabiliyor. Peki, vasiyet alacaklısı kimdir?

Art mirasçı kimdir?

Mirasbırakan, ölüme bağlı tasarrufuyla önmirasçı atadığı kişiyi mirası artmirasçıya devretmekle yükümlü kılabiliyor. Aynı yükümlülük artmirasçıya yüklenemiyor. Peki, art mirasçı nedir? Art mirasçı kimdir?

Yedek mirasçı atama işlemleri!

Mirasbırakan, medeni kanun gereğince ölüme bağlı tasarrufuyla önmirasçı atadığı kişiyi mirası art mirasçıya devretmekle yükümlü kılabiliyor. Peki, yedek mirasçı kimdir? Yedek mirasçı atama işlemleri nelerdir?

Mirasçının mirasçısı olur mu?

Medeni kanunda da belirtildiği gibi mirasın kaldığı yasal mirasçılar vefat eden kişinin alt soyu,sağ kalan eşi,evlatlığı oluyor.Peki mirasçının mirasçısı kimdir? Mirasçının mirasçısı olur mu?

Ehil mirasçı kimdir?

Tarımsal arazilerin devri, miras yolu ile intikali, değerlemesi, yeter gelirli arazi büyüklüğü ve ekonomik bütünlüğüne ilişkin hükümler ile ehil mirasçıya ait niteliklerin tespiti yönetmeliklerle açıklanıyor. Peki, ehil mirasçı kimdir?

Kanuni mirasçılık nedir?

Miras hukukuna göre mirasçılık ya kanuna yada murisin iradesine dayanıyor. Kanuna dayanan mirasçılığa kanuni mirasçılık deniyor. Peki, kanuni mirasçı kimdir? Altsoyu, ana ve babası ve onların altsoyu bulunmayan mirasbırakanın mirasçıları kimdir?

Metin Sözen kimdir?

Türkiye’deki, başta tarihi yapılar olmak üzere, kültürel mirasın korunması üzerine yaptığı çalışmalarla tanınmış bir mimar, öğretim görevlisi ve sivil toplum kuruluşu yöneticisi Metin Sözen kimdir? İşte Metin Sözen'in biyografisi...

Ercan Uyan kimdir?

Makro İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Uyan kimdir? Ercan Uyan nerelidir? Makro İnşaat'ın patronu Ercan Uyan'ın eğitim ve iş hayatına dair merak ettikleriniz bu haberde...

Çetin Gül kimdir?

Gül İnşaat şirketlerini yöneten dört kardeşten biri olan Çetin Gül kimdir? Gül İnşaat'ın yöneticilerinden Çetin Gül'ün eğitim ve iş hayatına dair merak ettikleriniz bu haberde...

Erhan Boysanoğlu kimdir?

Türkiye Müteahhitler Birliği Yüksek Danışma Kurulu üyesi ve MESA Mesken Sanayii A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu kimdir? İşte Erhan Boysanoğlu'nun eğitim ve iş hayatı...

Süleyman Çetinsaya kimdir?

Avrupa Konutları ile adından sıkça söz ettiren Süleyman Çetinsaya kimdir? Süleyman Çetinsaya inşaat sektörüne nasıl başladı? İşte Süleyman Çetinsaya'nın eğitim ve iş hayatına dair bilgiler...

iradi mirasçı kimdir Haberi

iradi mirasçı kimdir

İradi mirasçı nedir?

İradi mirasçı, tamamen miras bırakanın iradesi ile seçilmiş kişilerdir. Örneğin miras sözleşmesi veya vasiyetname ile belirlenen mirasçılar, iradi mirasçılardır.


İradi mirasçılıkta, vasiyet ile mirasçı atamada; 15 yaşını bitirme şartı aranıyor. 15 yaşını dolduran ve temyiz kudretine sahip olan şahıslar, vasiyet yolu ile mirasçılarını seçebiliyor.


İradi mirasçı nedir?

Kanun tarafından olmayıp, miras bırakanın iradesi ile belirlenmiş mirasçılar şeklinde nitelendirilen iradi mirasçılar, gerçek kişiler olabileceği gibi tüzel kişilerin de olması mümkündür.



Işıl Seren...