17 / 05 / 2024

Irak elektrik yatırımları

Irak elektrik yatırımları

Irak, elektrik ihtiyacını karşılamak için 2030' a kadar Basra Majnoon bölgesinde 50 milyar dolarlık yatırım planlıyor. Karim Aftan Al Jumaili, Irak'ın elektriğe 41 milyar dolar yatırım yaptığını anlattı...

Yatırımlar meyvesini vermeye başladı! Doğalgaz ücretlerinde büyük indirim

Türkiye'nin son dönemler yaptığı yatırımların geri dönüşü olarak son1 senede elektrik ve doğalgaz ücretlerin da yüzde 52,4 seviyesinde indirim sağlandı. İndirimlerin durmayacağı ve Nisan ayından itibaren elektrik fiyatlarında da indirim olması bekleniyor.

Türk inşaat firmalarının Irak yatırımları yaklaşık 6 milyon dolar!

Türk inşaat firmalarının Irak'ta yaptığı inşaat yatırımlarının değeri yaklaşık 6 milyon dolar. Bölgede yapılan fuarlar yatırımcılar için fırsat kapısı oluyor. 

Uğur Kaleli: Konya yatırımları hız kesmeyecek!

Konya ve ülke gündemini değerlendiren AK Parti Konya Milletvekili Muhammet Uğur Kaleli, Konya’ya yatırımların devam edeceğini, yaşanan elektrik kesintilerinin önüne geçileceğini ve FETÖ ile mücadelede kararlı olduklarını söyledi

Murat Yiğit, Kırcami imar süreciyle ilgili yatırımları anlattı!

Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş. ( AKEDAŞ ) Genel Müdürü Murat Yiğit, şirketin Kırcami imar süreciyle ilgili yatırımları konusunda bilgi verdi

İzmir Aliağa'da altyapı yatırımları devam ediyor!

Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş, Aliağa ilçesinde altyapı yatırımlarını, şebeke yenilemelerini ve elektrik hatlarını yer altına alma çalışmalarına devam ediyor.

NMR İnşaat Kuzey Irak yatırımlarına devam ediyor!

Lojistik, inşaat ve dış ticaret sektörlerinde faaliyet gösteren Anç Grup, Irak'taki yatırımlarını aralıksız sürdürüyor. Anç Grup Yönetim Kurulu Başkanı Rıdvan Anç, NMR İnşaat adı altında Kuzey Irak'taki yatırımlarına devam ettiklerini söyledi..

Güç Birliği Güneş Enerjisi Yatırımları Elektrik Üretim Anonim Şirketi kuruldu!

Güç Birliği Güneş Enerjisi Yatırımları Elektrik Üretim Anonim Şirketi, Arif Künar, Selami Horzum tarafından 80 bin TL'lik sermaye ile 12 Aralık 2014 tarihinde Maslak'ta kuruldu.

Obahan Obaoğlu: Enerji yatırımları için verilen süre yeterli değil!

Elektrik Üreticileri Derneği Genel Sekreteri Obaoğlu, 7. Uluslararası Enerji Kongresi ve Fuarı'nda yaptığı konuşmasında enerji yatırımlarında ön lisans için verilen sürenin yeterli olmadığını belirtti.

Trent Yapı ve Gayrimenkul Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Trent Yapı ve Gayrimenkul Yatırımları Anonim Şirketi, Hüseyin Yücel tarafından 50 bin TL'lik sermaye ile kuruldu

Kastamonu'da yatırımlar hız kazandı!

Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, “Ulaşım altyapısıyla ulaşılabilen bir kent olduk, yatırımlar hız kazandı”

Filiş Enerji ve Turizm Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Filiş Enerji ve Turizm Yatırımları Anonim Şirketi; Cengiz İsrafil tarafından 2 milyon 50 bin TL'lik sermaye ile kuruldu

Azeri Turk Gayrimenkul ve İnşaat Yatırımları Şirketi kuruldu!

Azeri Turk Gayrimenkul ve İnşaat Yatırımları Anonim Şirketi, Bashır Asgarov ve Mustafa Semihi Özcan tarafından 1 milyon TL'lik sermaye ile kuruldu

Nice Turizm Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Nice Turizm Yatırımları Anonim Şirketi, 26 Şubat 2013 tarihinde, 3 milyon 500 bin TL sermaye ile, Sezayi Küçükyılmaz tarafından kuruldu...

Irak elektrik yatırımları Haberi

Irak elektrik yatırımları

İSTANBUL - Irak, elektrik ihtiyacını karşılamak için 2030'a kadar Basra Majnoon bölgesinde 50 milyar dolarlık yatırım planlıyor. 


3. Irak Enerji Konferansı Dubai'de yapıldı. Konferansa Birleşik Arap Emirlikleri Enerji Bakanı Suhail Mohammed al Mazrouei, Irak Elektrik Bakanı Karim Aftan Al Jumaili, Irak Parlemento Enerji Komisyonu Başkanı Thamer Gaban'ın yanı sıra Shell, Kogaz, Total, Basra Gaz, South Oil Company'nin yöneticileri katıldı. 


Karim Aftan Al Jumaili, Irak'ın elektriğe 41 milyar dolar yatırım yaptığını anlattı. Buna rağmen elektrik üretiminin yetersiz olduğuna işaret etti. Al Jurnali, şöyle devam etti: "Elektrik ihtiyacını karşılamak için 2030'a kadar Basra Majnoon bölgesinde 50 milyar dolar tutarında yatırım planlıyoruz. Yanımızda bulanan Türkiye elektrik kapasitesini 2030'da 100 gigawatt, Sudi Arabistan 121 bin megavvatt seviyesine getirecek. 


Biz de kapasitemizi 61.400 megavvatt seviyesine getirme niyetindeyiz.....