27 / 04 / 2024

Yatırımlar meyvesini vermeye başladı! Doğalgaz ücretlerinde büyük indirim

Yatırımlar meyvesini vermeye başladı! Doğalgaz ücretlerinde büyük indirim

Türkiye'nin son dönemler yaptığı yatırımların geri dönüşü olarak son1 senede elektrik ve doğalgaz ücretlerin da yüzde 52,4 seviyesinde indirim sağlandı. İndirimlerin durmayacağı ve Nisan ayından itibaren elektrik fiyatlarında da indirim olması bekleniyor.



Doğalgaz, doğal kaynaklardan elde edilen bir yakıttır ve özellikle evlerde ısınma ve pişirme amaçları için kullanılır. Doğalgaz, metan gazı olarak da bilinir ve gaz boru hatları aracılığıyla evlere ve işyerlerine ulaştırılır.

Doğalgaz, fosil yakıtlar arasında en temiz ve çevre dostu olanıdır. Diğer fosil yakıtlara kıyasla daha az sera gazı salınımına neden olur ve çevre kirliliği açısından daha az zararlıdır. Ayrıca, doğalgazın kullanımı kolaydır, evlerde temiz bir ısınma sağlar ve diğer enerji kaynaklarına göre daha ekonomiktir.

DOĞALGAZ FİYATLARINDA ŞOK İNDİRİM!

Ülkemizde her geçen gün yükselen enflasyon ile beraber enerji ücretleri ve gıda ürünlerindeki ücret yükselişleri devam ediyor. Neredeyse her geçen gün yükselen ücretler içerisinde doğalgaz üzerinde pek tesirli olmadığı dikkat çekti.

Yatırımlar meyvesini vermeye başladı! Doğalgaz ücretlerinde büyük indirim

Yapılan açıklamalar ile beraber sanayi doğalgazında son 1 senede yüzde 52,4 seviyesinde indirim oldu. Doğalgazın metreküp ücretini 23,8 TL seviyelerinde 11,5 TL seviyelerine kadar düşmesine destek yaptı. Doğalgaz ve elektrik ücretlerine yapılan sübvansiyon ile günümüze kadar yaklaşık olarak 307 milyar TL destek ödemesi oldu.

Yapılan son indirimler ile beraber vatandaşın enerji faturasında gerileme gözlemlendi. 2022 senesinin ekim ayına bakıldığında ise sanayide yer alan doğalgazın toptan satış ücreti  30 Mart 2023 tarihinden itibaren yüzde 52,43 seviyesinde indirim sağlandı.

Yatırımlar meyvesini vermeye başladı! Doğalgaz ücretlerinde büyük indirim


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön