04 / 05 / 2024

ırak Felluce Barajı barajı taştı mı

ırak Felluce Barajı barajı taştı mı

Irak'ın başkenti Bağdat'ın batısında yer alan Ebu Gureyb ilçesindeki 6 bin ev Felluce Barajı'nın taşması nedeniyle sular altında kaldı. Taşan suların ilçenin "En-Nasr ve es-Selam" bölgesine kadar ulaştığı, çok sayıda ailenin bölgeyi terk ettiği bildirildi

Akçay Barajı'nın yapımı devam ediyor!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından bin metre rakımlı Pamukova Eskiyayla bölgesinde yapımı devam eden Akçay Barajı, ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri ve basın mensuplarına tanıtıldı.

Veysel Eroğlu: 1071 baraj göleti ve sulama tesisi inşa edilecek!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "2019 yılına kadar 1071 baraj göleti ve sulama tesisini yapacağız. Biz bırakın göleti, barajı ve sulaması dahil 4.5 milyon liraya 18 ayda bitiriyoruz." dedi.

Çubuk Barajı, yüzde 100 doldu!

Kar erimesi ve son haftalardaki yağışlarla tamamen dolan Çubuk Barajı 'nda, savaktan su bırakılmaya başlandı.1 milyon 100 bin metreküp kapasiteli Çubuk-2 Barajı'nı yüzde 100 doldurdu.

Çubuk Barajı yüzde 100 doldu!

Kar erimesi ve son haftalardaki yağışlarla tamamen dolan Çubuk Barajı'nda, savaktan su bırakılmaya başlandı. Ailesiyle baraja gelen Şabettin Çaylan, "Allah'a şükürler olsun, suyumuz doldu. Mutluyuz, huzurluyuz. " dedi.

Yuvacık Barajı'ndan Sapanca Gölü'ne su takviyesi yapıldı!

Kocaeli'nin içme suyu kaynağı Yuvacık Barajı'ndan Sapanca Gölü'ne günlük 150 bin metreküp su verildiği bildirildi. Sapanca Terfi Merkezine gelen Yuvacık Barajı suyu, buralardan bırakılarak Sapanca Gölü'ne gönderiliyor.

Irak'ta Felluce Barajı'nın taşması sonucu 6 bin ev sular altında kaldı!

Irak'ın başkenti Bağdat'ın batısında yer alan Ebu Gureyb ilçesindeki 6 bin ev Felluce Barajı'nın taşması nedeniyle sular altında kaldı. Taşan suların ilçenin "En-Nasr ve es-Selam" bölgesine kadar ulaştığı, çok sayıda ailenin bölgeyi terk ettiği bildirildi

Namazgah Barajı’nda kapaklar test edildi!

Namazgah Barajı’nda bugün itibariyle 7,5 milyon m3 su birikti. Dolu savak seviyesine gelen barajın tahliye kapakları Bilim, Sanayi ve Teknoloji eski Bakanı Nihat Ergün’ün katılımı ile test için açılarak bir süre doğal ortama su bırakıldı.

Köse Barajı buz tuttu!

Köse Barajı buz tuttu. İlçe merkezine 3 kilometre uzaklıkta, 1610 rakımda kurulu bulunan 82 metre gövde yüksekliğindeki Köse Barajı' nın buzla kaplı yüzeyi, vatandaşların da ilgi odağı oldu.

Ataç İnşaat Kuzey Irak'ta baraj inşa edecek!

Ataç İnşaat, Kuzey Irak'ta baraj inşa etmek üzere geçtiğimiz hafta anlaşma imzaladı. Kuzey Irak'ın Darbandy Gamaspan bölgesinde yer alacak ve tahmini bedeli 94 milyon dolar olarak belirlenen Bastora Barajı 5 yılda tamamlanacak...

Ataç İnşaat, Taşova'daki Yaprak Barajı'nı tamamladı!

Türkiye’nin en büyük inşaat ve taahhüt firmalarından Ataç İnşaat ve Sanayi A.Ş (ATAÇ), Amasya’nın Taşova mevkiinde sürdürdüğü Yaprak Barajı inşaatını tamamladı

Türkiye'nin en yüksek barajı yarın hizmete açılıyor!

Türkiye'nin 1., dünyanın 6. en yüksek barajı olan Deriner 249 metre yüksekliğinde. Baraj 12 Aralık Çarşamba günü Başbakan Erdoğan tarafından hizmete açılacak...

Kurtboğazı Barajı etrafı rekreasyon alanı olarak düzenlendi!

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kurtboğazı Barajı ve Çevresini Rekreasyon Alanı Olarak Yeniden Düzenledi

Mavi Tünel ve Bağbaşı Barajı 12 Aralık'ta açılacak!

Konya Ovası'nı suyla buluşturacak ''100 yıllık rüya'' Mavi Tünel ve Bağbaşı Barajı'nın açılışı, 12 Aralık'ta yapılacak

ırak Felluce Barajı barajı taştı mı Haberi

ırak Felluce Barajı barajı taştı mı

Irak'ın başkenti Bağdat'ın batısında yer alan Ebu Gureyb ilçesindeki 6 bin ev Felluce Barajı'nın taşması nedeniyle sular altında kaldı. Taşan suların ilçenin "En-Nasr ve es-Selam" bölgesine kadar ulaştığı, çok sayıda ailenin bölgeyi terk ettiği bildirildi. IŞİD terör örgütü nisan ayı başında kontrolünü ele geçirdiği Felluce Barajı'nın kapaklarını bir kaç gün süreyle kapalı tutup, sonra aniden açarak bölgede su baskınları yaşanmasına yol açıyor. 


Sabah...