03 / 05 / 2024

ırak imar bedeli

ırak imar bedeli

Katar Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil Cubeyr ve BAE Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Enver Karakaş Irak'ın yeniden imarına tam destek verdi...

Yaldırak Yapı Ve İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Yaldırak Yapı Ve İnşaat Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 300 bin TL sermaye bedeli ile Yakup Yaldırak tarafından kuruldu.

Rak Group Gayrimenkul Danışmanlığı Limited Şirketi kuruldu!

Rak Group Gayrimenkul Danışmanlığı Limited Şirketi bugün Avcılar'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Mahdı Haıtham Subhı Mahdı tarafından kuruldu.

Mısır petrol karşılığında Irak'ı yeniden imar edecek!

Irak ile Mısır arasında 15 işbirliği protokolü imzalandığı ve Mısır'ın, petrol karşılığında Irak'ı yeniden imar etmesi konusunda anlaşma yapıldığı açıklandı.

Irak'ın Diyala vilayetinde koronavirüs nedeniyle imar projeleri durduruldu!

Irak'ta tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarında yaşanan artış sebebiyle Diyala vilayetindeki tüm imar projeleri durduruldu.

Irak'taki Kubehan Medresesi yarım asırdır yeniden imarı bekliyor!

Osmanlı döneminde hayata geçirilen ve  bölgenin önemli dini eğitim merkezleri arasında yer alan Kubehan Medresesi, yarım asırdır yeniden imarı bekliyor...

Irak'ta Musul Havalimanı'nın yeniden imarına Şubat'ta başlanacak!

Türk şirketlerin özel yatırım teklifinde bulunan Irak'ın Musul Valisi Necim el-Cuburi, Musul Havalimanı'nın yeniden imarına şubat ayında başlayacaklarını açıkladı... 

Rak Properties Gayrimenkul Pazarlama Anonim Şirketi kuruldu!

Rak Properties Gayrimenkul Pazarlama Anonim Şirketi Sarıyer'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Mohamed Sultan Mohamed Alqadi ve Rak Properties Co. P.J.S. tarafından kuruldu.

Yapı kayıt belgesi bedeli nasıl hesaplanır? 

İmar mevzuatına ve ruhsata aykırı yapılara verilecek yapı kayıt belgesiyle vatandaşların imar sorunu çözülüyor. Peki yapı kayıt belgesi bedeli nasıl hesaplanır? 

İmar barışı başvuruları için nöbetçi bırakıldı!

İmara aykırı, ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı yapıların kayıt altına alınması hedefiyle başlatılan imar barışı başvuruları bugün bitiyor. Edirne Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde başvurularda vatandaşa yardımcı olması amacıyla için nöbetçi memur görevlendirildi.

İmar barışından yaklaşık 10 milyon vatandaşımız faydalandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Bugüne kadar imar barışından yaklaşık 10 milyon vatandaşımız faydalandı. 19 milyarın üzerinde bir bedeli yatırdılar" dedi...

İmar Barışı başvuruları ne zaman sona eriyor?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan imar barışı düzenlemesi başvuruları ve yapı kayıt belgesi bedeli ödemeleri için son tarih belirlendi.

İmar barışı 11 milyon vatandaşın yüzünü güldürdü!

İmar barışı ile mülkiyet, imar, ruhsat sorunu yaşayan yaklaşık 11 milyondan fazla vatandaşın yüzü güldü. Toplanan bedel 18 milyar TL'yi geçti. Başvurular 15 Haziran’da, yapı kayıt bedeli ödemeleri de 30 Haziran’da bitiyor...

Irak'ın yeniden imar sürecinde gecikmeler yaşanıyor!

ABD'li uluslararası insani yardım kuruluşu Mercy Corps yaptığı yazılı açıklamada Irak'ın yeniden imar sürecinde gecikmeler yaşandığını bildirdi.

ırak imar bedeli Haberi

ırak imar bedeli

Katar Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, Kuveyt'te düzenlenen "Irak'ın Yeniden İmarı Konferansı"nda konuşma yaptı. Al Sani, ülkesinin Irak'a 1 milyar dolar değerinde bir dizi yatırım ve kredi sağlayacağını ifade etti. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Al Sani, Katar'ın Irak'ın yeniden imarı yönündeki çabalarının altyapı projeleri üzerinde yoğunlaşacağını açıkladı. 

Arabistan'dan 1,5 milyar dolar yardım

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil Cubeyr de ülkesinin Irak'ın yeniden imarı projeleri için 1,5 milyar dolar tahsis edeceğini ifade etti. 

BAE Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Enver Karakaş da Irak'ın yeniden imarı sürecine ülkesinin 500 milyon dolar değerinde destek sağlayacağını söyledi.

Dün başlayan konferansa, 70'ten fazla bağışçı ülkeden 2 bin 300 şirket ve uluslararası kuruluş katlıyor.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da konferansa katılarak, Irak'ın yeniden imarı için Türkiye'nin 5 milyar dolar...