22 / 07 / 2024

ırak iran doğalgaz hattı

ırak iran doğalgaz hattı

Fars Haber Ajansı'nın haberine göre, Irak kaynakları boru hattında yapılacak testler sonucunda İran gazının Irak'a aktarılmasının başlayacağını, gazın El Mansure elektrik santralini besleyeceğini belirtti.

İran Türkiye'ye doğalgazı kesti! İşte nedeni!

İran Milli Gaz Şirketi, Türkiye'ye doğalgazı teknik arıza nedeniyle 10 günlüğüne kestiğini duyurdu.

Unit Enerji İran'da 7 doğalgaz çevrim santrali kuracak!

Ünal Aysal'ın şirketi Unit Enerji, İran'a 4.2 milyarlık 7 adet doğalgaz çevrim santrali kuruyor. İmzalanan anlaşmanın, İran’a uygulanan yaptırımların kalkmasından bu yana yapılan en büyük yatırım olduğu belirtildi.

Türkiye Kuzey Irak doğalgazını ithal etmeye hazırlanıyor!

Rusya’nın doğalgazı kesmesi ihtimaline karşılık Katar ve Azerbaycan’la mutabakat imzalayan Türkiye şimdi de Kuzey Irak doğalgazını ithal etmeye hazırlanıyor. Bu amaçla inşa edilecek Şırnak Boru Hattı’nın ihalesi yılbaşına kadar yapılacak.

İran'dan doğalgaz akışı pazar günü başlayacak!

İran'dan doğalgaz akışının pazar günü yeniden başlaması bekleniyor. BOTAŞ'tan bir yetkili, Pazartesi gecesi sabotaj sonucunda kesintiye uğrayan İran-Türkiye doğalgaz boru hattındaki akışın Pazar günü yeniden başlamasının beklendiğini söyledi.

İran doğalgaz için Türk Akımı'nı kullanacak!

İran Milli Gaz Şirketi Uluslararası İlişkiler Müdürü Azizullah Ramezani, İran'ın, doğalgazını Avrupa'ya taşımak için Türk Akımı'nı kullanabileceğini söyledi.

Enka Irak'a Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali inşa edecek!

Enka'dan Irak'ta yeni yatırım Enka İnşaat Bağdat'ta inşa edilecek 3 bin megawatt kapasiteli Bismayah Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali için Iraklı firma MassGlobal ile sözleşme imzalayacak.

Irak doğalgazının fiyatı yüzde 50 ucuz olacak!

Türkiye enerji alanında önemli anlaşmalara imza atarken, ucuz Erbil gazı için süreç netleşti. 2017'de Türkiye'ye gelmesi beklenen doğalgazın kapasite artışının yanı sıra öngörülen tarihten önce gelebileceği belirtiliyor..

Taner Yıldız: İran ile doğalgaz anlaşmazlığı bu yıl çözülecek!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye ile İran arasındaki doğalgaz fiyatıyla ilgili anlaşmazlığın yıl sonuna kadar bir noktaya bağlanacağını söyledi. Yıldız, en pahalı gazın İran'dan alındığını kaydetti...

İran, Ortadoğu'nun en büyük doğalgaz depolama tesisini açtı!

Horasan Rezevi eyaleti sınırları içinde inşa edilen ve Ortadoğu'nun en büyük sıvılaştırılmış doğalgaz depolama tesisi olduğu belirtilen “Şurice D” tesisi, İran Enerji Bakanı Bicen Namdar Zengene’nin katıldığı törenle hizmete açıldı...

İran Türkiye'ye doğalgaz ihracatını artıracak!

İran ' ın, Tebriz ' deki gaz basınç tesislerinin kapasitesini yükselterek Türkiye ' ye ihraç edilen doğalgaz hacmini günlük 60 milyon metreküpe çıkarmayı planladığı bildirildi...

Kağıthane Gültepe Dernek Sokak'da doğalgaz patlaması oldu!

Kağıthane Gültepe Mahallesi Dernek Sokak üzerinde bulunan bir binada doğalgaz patlaması meydana geldi. 1 kişi yaralanırken sokak üzerinde bulunan iş yerlerinde maddi hasar meydana geldi...

Vergi mükellefiyeti olmayan vatandaşlar elektrik ve doğalgaz abonelik bilgileriyle tespit edilecek!

Maliye Bakanlığı, kayıtdışıyla mücadele amacıyla elektrik ve doğalgaz abonelik bilgilerini kullanmaya başladı. Bakan Şimşek, 30 bin 692 vatandaşa bilgilendirme mektubu gönderildiğini, bu mektuplar için 16 bin 73 TL ödeme yapıldığını belirtti.

Dorad Energy İsrail doğalgaz çevrim santrali için üretim lisansını aldı!

Zorlu Enerji Elektrik üretim A.Ş.'nin yüzde 25 oranında iştirak ettiği Dorad Energy Limited Şirketi, İsrail'de inşa edilen kombine çevrim doğalgaz santrali için üretim lisansını aldı. Santral önümüzdeki günlerde ticari faaliyete başlayacak...

ırak iran doğalgaz hattı Haberi

ırak iran doğalgaz hattı


Fars Haber Ajansı'nın haberine göre, Irak kaynakları boru hattında yapılacak testler sonucunda İran gazının Irak'a aktarılmasının başlayacağını, gazın El Mansure elektrik santralini besleyeceğini belirtti. 


İran doğalgazının aslında daha önce ithal edilmesinin planlandığını dile getiren Iraklı kaynaklar, Irak hükümetinin terör örgütü Irak Şam İslam Devleti'ne (IŞİD) karşı operasyonları nedeniyle bu sürecin geciktiğini söyledi. 


Bağdat santrallerine bağlanacak 270 kilometrelik doğalgaz boru hattı, İran'ın Kermanşah eyaletinden Irak sınırındaki Neftşehr kentine kadar uzanıyor. Buradan Bağdat santrallerine pompalanacak İran gazının İran'a yıllık  3,7 milyar dolar gelir sağlayacağı tahmin ediliyor. 


İki ülke arasındaki anlaşmaya göre, İran'dan Irak'a, ilk yıl içinde günlük 4 ila 7 milyon metreküp, ikinci yıl günlük 15 milyon metreküp, üçüncü yıl ise 25 milyon metreküp doğalgaz ihraç edilecek. İran, 2020 yılında Asya ve Avrupa ülkelerine...