05 / 05 / 2024

ırak seramik sektörü

ırak seramik sektörü

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası ( UTSO ) Başkanı Mustafa Kuvvet, Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerindeki savaş ve çatışma ortamının, Türk seramik sektörünü olumsuz etkilediğini belirtti.

Gayrimenkul sektöründen tapu harcında indirim talebi! Son dakika: Sektöre yeni vergiler geliyor!

2024'ün başında gündeme gelen vergi değişiklikleri yerel seçimlerin sonrasına bırakılmıştı. Peki hangi vergiler gündemde? Gayrimenkul sektöründe neler değişecek? 

Çimento sektörü depremler sebebiyle yaşanacak dönüşüme odaklandı!

​​​​​​​Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği (ÇCSİB) Başkan Yardımcısı Abdulhamit Akçay, Kahramanmaraş merkezli oalrak yaşanan deprem felaketinin ardından sektörün ana gündeminin iç piyasa olduğunu dile getirdi.

ÇİB Başkan Yardımcısı Dalbeler: Çelik sektörü karanlığa doğru ilerliyor!

Türk sanayicileri, enerji maliyetlerindeki yükselişlerin çimento, çelik, alüminyum ve seramik sektörü üzerindeki etkilerini yorumladı.

46. Türkiye İMSAD Gündem Buluşmaları'nda demir çelik sektörü konuşuldu!

Merakla beklenen Türkiye İMSAD Gündem Buluşmaları’nın 46’ncısı, ‘Yeşil Mutabakat Sürecinde Seramik ve Demir Çelik Sektörü’ başlığı altında yapıldı.

Çimento sektörü 2020'de yüzde 27,3 büyüdü!

Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği (ÇCSİB), 2020 yılı verilerine göre; çimento sektörü 2020'de yüzde 27,3 büyüme kaydetti. 

Çimento sektörü 800 milyar dolarlık ihracat hedefliyor! 

100'üncüsü düzenlenen INTERCEM Konfereansı mento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği, Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS) ve Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB) işbirliğiyle düzenlenen INTERCEM Konferansı 34 ülkeden 400 sektör temsilcisini bir araya getiriyor.

Çimento sektöründen yeni ekonomik programına onay!

Çimento, Cam ve Seramik İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Çenesiz, yeni ekonomik programın, son 2 ayda üst üste atılan hayati adımlardan bir yenisi olarak gördüklerini ve çimento, cam, seramik sektörü olarak reform paketini memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.

İnşaat sektörü durgunlaşsa da 1,4 milyon adet konut satıldı!

Kale Seramik Genel Müdür Yardımcısı Orbay, "Türkiye'de şunu göz ardı etmemek lazım; inşaat sektörü her ne kadar durgunlaşsa da 1,4 milyon adet konut satıldı 2018'de. Bu iyi bir rakam..." dedi...

İnşaat sektörü yılın 3. çeyreğinde büyümesini sürdürdü!

İnşaat sektörü de yılın üçüncü çeyreğinde büyümesini sürdürdü. Türkiye Seramik Federasyonu Başkam Erdem Çenesiz, “Çift haneli bir büyüme rakamına ulaşacağımızdan şüphemiz yoktu." dedi..

Kahramanmaraş’ta inşaat sektöründe ciddi sıkıntılar var!

Çırağın Group Kahramanmaraş’ın doğusunda yapacağı yeni projesiyle büyük bir yeniliğe daha imza atacak. Çırağın Group Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çırak, "Kahramanmaraş’ta inşaat sektöründe ciddi sıkıntılar var." dedi

Handan Derya Ercan: Seramik sektörü teşviki hak ediyor!

Kaleseramik Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Handan Derya Ercan, Yeşilköy CNR EXPO'da başlayan UNICERA İstanbul Seramik, Banyo, Mutfak Fuarı'nda Türkiye'nin seramik sektöründeki yerini anlattı.

Gayrimenkul sektörü 2017 umudunu koruyor!

Gayrimenkul sektörü zor bir yılı geride bırakırken 2017'ye umutla bakıyor. Darbe girişiminden 1 hafta sonra Emlak Konut GYO önderliğinde sektörü canlandırıcı ilk adımlar atıldı, bunu sektörün çatı örgütü GYODER takip etti. Bu kampanyalara bir de KDV indirimi ve bankaların faiz indirimi ekledi.

İnşaattaki büyüme seramik sektörünü etkilemiyor!

Hitit Seramik, seramik zemin kaplamaları sektörüne ilişkin değerlendirmeler de bulundu. Firma, "İnşaat sektöründeki sayısal büyüme, aynı oranda seramik zemin kaplaması kullanımını artırmamaktadır'' dedi.

ırak seramik sektörü Haberi

ırak seramik sektörü

Kuvvet, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin büyüyen ekonomisi ve güçlenen üretim ağıyla gelişirken çevre ülkelerde yaşanan gerilim ve çatışma ortamının bazı sektörleri olumsuz etkilediğini, bunların başında da seramik sektörünün geldiğini anlattı.


Irak, Suriye ve Libya başta olmak üzere Ortadoğu ve Kuzey Afrika'daki istikrarsızlık ve çatışmaların komşu ülke ekonomilerine de etki ettiğini belirten Kuvvet, kısa vadede bu ülkelerdeki sorunların çözülmesini beklemediklerini bunun için alternatif pazarlara yönelimin zorunlu olduğunu ifade etti.


Geçen yılın 9 aylık bölümünde Irak'a 210 milyon 790 bin dolar, Libya'ya 157 milyon 867 bin dolarlık ihracatın gerçekleştirildiğini, bu yılın aynı döneminde ise Irak'a 157 milyon 165 bin, Libya'ya ise 89 milyon 43 bin dolarlık ihracatın yapıldığı bilgisini veren Kuvvet, şöyle konuştu:


"Bir önceki yıla göre bölge ülkelerine gerçekleştirilen ihracat yüzde 28 azaldı. Bölge...