28 / 04 / 2024

Çimento sektörü depremler sebebiyle yaşanacak dönüşüme odaklandı!

Çimento sektörü depremler sebebiyle yaşanacak dönüşüme odaklandı!

​​​​​​​Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği (ÇCSİB) Başkan Yardımcısı Abdulhamit Akçay, Kahramanmaraş merkezli oalrak yaşanan deprem felaketinin ardından sektörün ana gündeminin iç piyasa olduğunu dile getirdi.



Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği (ÇCSİB) Başkan Yardımcısı Abdulhamit Akçay, Kahramanmaraş merkezli oalrak yaşanan deprem felaketinin ardından sektörün ana gündeminin iç piyasa olduğunu dile getirdi.

​​​​​​​Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği'nden yapılan açıklamaya göre, "Turkish Cement" markasıyla faaliyetlerine devam eden Türk çimento sektörünün temsilcileri, Sapanca'da Çimento Sektör Çalıştayı gerçekleştirildi.

Çimento sektörü depremler sebebiyle yaşanacak dönüşüme odaklandı!

Söz konusu çalıştayda ihracat pazarları, sektörün önündeki fırsatlar ve engeller, başta deprem felaketi olmak üzere yurt içindeki gelişmelerin sektöre etkileri gibi konular masaya yatıldı.

Aktarılan detaylara göre, merakla beklenen zirvenin açılış konuşmasını gerçekleştiren ÇCSİB Başkan Yardımcısı Akçay, söz konusu sektörün, geçen sene özellikle enerji maliyetlerindeki artış sebebiyle başta bazı pazarlardaki rekabet güçlerinin azaldığını dile getirirken, "Enerji yoğun bir sektör olduğumuz için özellikle enerjisini kendi üreten ya da düşük maliyetle karşılayan ülkelerin uygulamış oldukları düşük fiyat politikalarıyla rekabet etmemiz kolay değil. Fakat bu sene enerji başta olmak üzere üretim maliyetlerinin düşmeye başlaması, bize bu pazarları yeniden domine etme imkanı sağlayacak." dedi.


Geri Dön