12 / 05 / 2024

Çimento sektörü depremler sebebiyle yaşanacak dönüşüme odaklandı!

Çimento sektörü depremler sebebiyle yaşanacak dönüşüme odaklandı!

​​​​​​​Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği (ÇCSİB) Başkan Yardımcısı Abdulhamit Akçay, Kahramanmaraş merkezli oalrak yaşanan deprem felaketinin ardından sektörün ana gündeminin iç piyasa olduğunu dile getirdi.



Yine paylaşılan detaylara göre, makro ekonomik ve jeopolitik gelişmelerin Türk çimento sektörünün lehine ilerlediğini dile getiren ÇCSİB Başkan Yardımcısı Akçay, navlunda yaşanan artışın Uzak Doğu'daki ihracatçıları olumsuz etkileyeceğini ve bu durumun Batı pazarlarında ülkeye avantaj sağlayacağını kaydetti.

ÇCSİB Başkan Yardımcısı Akçay yaptığı açıklamada ABD'deki ekonomik gelişmelerin konut piyasasını olumlu etkilemesini beklediklerine değinerek, "ABD halihazırda bizim en büyük ihracat pazarımız. Altyapı ve endüstriyel faaliyetlerini güçlü biçimde sürdürüyorlar. Biz de sektör olarak bunların bize olumlu yansımasını özellikle 2024 yılından itibaren daha fazla göreceğiz." dedi.

Çimento sektörü depremler sebebiyle yaşanacak dönüşüme odaklandı!

"Üretim kapasitesi fazlamız var"

Yaptığı açıklamada Kahramanmaraş merkezli deprem felaketi sebebiyle çimento sektörünün ana gündeminin yurt içi piyasa olduğuna da değinen ÇCSİB Başkan Yardımcısı Akçay: "İhracat bizim için her zaman çok stratejik fakat hem deprem bölgesindeki kentlerimizin yeniden inşası hem de deprem kuşağındaki diğer şehirlerimizin dönüşümü için gerekli çimentonun karşılanması, bu sene ve önümüzdeki 5 senelik süreçte ana hedefimiz olacak. Fakat iç piyasa talebini karşılayacak olmamız, ülkemize katma değer sağlama açısından da kritik öneme sahip olan çimento ihracatının sekteye uğrayacağı anlamı taşımıyor. Çünkü sektörümüz senelik 120 milyon ton üretim kapasitesine sahip. Sektör olarak yaklaşık olarak 40 milyon ton üretim kapasitesi fazlamız var. Hizmet kalitemiz, ürün yelpazemiz ve sektörümüzün dünya genelindeki itibarıyla bunu yapabilecek güce sahibiz." dedi.

Fiyatlar sabitlenecek denildi ama yüzde 20 arttı! Fiyatları duyanların aklı çıktı!

İnşaat malzemeleri sanayi üretimi tam 7 alt sektörde artt

Nisan'da hizmet sektöründe güven arttı, perakende ve inşaatta geriledi! 


Geri Dön