29 / 04 / 2024

Fiyatlar sabitlenecek denildi ama yüzde 20 arttı! Fiyatları duyanların aklı çıktı!

Fiyatlar sabitlenecek denildi ama yüzde 20 arttı! Fiyatları duyanların aklı çıktı!

6 Şubat’ta meydana gelen deprem felaketinden etkilenen 11 şehirde inşaat malzemesi fiyatlarının sabitleneceği duyurulmuştu. Fakat çimento fiyatlarının yüzde 20 artırıldıktan sonra sabitlendiği ortaya çıktı. Çimentoya bağlı olarak betonda da benzer yükselişler meydana geldiği ifade edildi.



6 Şubat tarihinde merkez üssü Hatay ve Kahramanmaraş olan 7.8 ve 7.6 şiddetinde iki büyük deprem meydana gelmiş, yaşanan felaket sonrası 50 binden fazla insan hayatını kaybetmiş, 100 binden fazla insan yaralanmış ve milyonlarca insan evsiz kaldığı için bir kısmı çadırlarda yaşamaya başlamış ve bir kısmı da farklı illere göç etmişti. Aradan 2.5 aya yakın zaman geçmesine rağmen depremin etkileri hâlâ hissedilirken, hayat bir türlü tam olarak normale dönemedi.

Fiyatlar sabitlenecek denildi ama yüzde 20 arttı! Fiyatları duyanların aklı çıktı!

Yaşanan deprem felaketi sonrası çeşitli yardım paketleri açıklanmış ve bu kapsamda, depremden etkilenen 11 şehirde inşaat malzemesi fiyatlarının sabitleneceği duyurulmuştu. Ancak Kahramanmaraş ve Hatay merkezli meydana gelen depremler sonrası artan fiyatlardan inşaat malzemeleri de nasibini aldı.

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) İkinci Başkanı Nusret Suna, ‘yüzyılın felaketi’ şeklinde adlandırılan depremler sonrası özellikle beton ve çimento fiyatlarının arttığını söyledi.

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Başkanı Tahir Tellioğlu’nun sozcu.com.tr’ye verdiği bilgiye göre ise acil olan malzemeler kapsamında, çimentoda yüzde 20 seviyesinde bir artış söz konusu.

İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön