28 / 04 / 2024

İnşaat malzemeleri sanayi üretimi tam 7 alt sektörde arttı!

İnşaat malzemeleri sanayi üretimi tam 7 alt sektörde arttı!

Türkiye İMSAD Aylık Sektör Raporu’nun merakla beklenen Nisan 2023 sonuçlarına göre, inşaat malzemeleri sanayi üretimi bu yılın şubat ayında 2022 yılının aynı dönemine göre yüzde 10,3 oranında azaldı. 



İnşaat malzemesi sektörünün çatı kuruluşu olan Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) tarafından her ay düzenli olarak hazırlanan Aylık Sektör Raporu’nun merakla beklenen Nisan 2023 sonuçları tek tek açıklandı. Söz konusu bu rapora göre bu yılın şubat ayında inşaat malzemeleri sanayi üretimi geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 10,3 oranında azalma gösterdi. Yine verilen bilgilere göre, inşaat malzemeleri sanayisindeki toplamda 22 alt sektörün 15’inde üretim gerilerken 7’sinde de üretim artış gösterdi.

Yine verilen detaylara göre, en yüksek artış yüzde 35,6 ile metal kapı ve pencere sektöründe görülürken, 2. sırada yüzde 23,3 artış ile ahşap inşaat malzemeleri, 3. sırada da yüzde 15,3 ile elektrikli aydınlatma ekipmanları yer aldı. 

İnşaat malzemeleri sanayi üretimi tam 7 alt sektörde arttı!

Depremin olumsuz etkileri Mart ayı itibarıyla gerilemeye başladı 

Yine açıklanan rakamlara göre, Şubat'ta üretimde en yüksek gerileme yaşanan alt sektör yüzde 30,8 ile demir çelikten inşaat ürünleri şeklinde açıklanırken, çimento üretimi ise yüzde 27,6’lık düşüşle 2. sırada yer aldı. Paylaşılan detaylara göre, parke ve yer döşemeleri yüzde 19 ile en çok düşüş görülen 3.  sektör oldu. Yüzde 16,6 ile seramik kaplama malzemeleri de 4. sırada yer aldı. 

Aktarılan detaylara göre, deprem afeti ile öncelikle deprem bölgesindeki inşaat malzemeleri üretimi büyük ölçüde durdu. Yine verilen bilgiye göre, diğer bölgelerde de gerilemeler de yaşandı. Söz konusu bu raporda, Şubat'ta yaşanan depremlerin üretim üzerindeki bu olumsuz etkisinin Mart'tan itibaren azalmaya başladığı bildirildi.


Geri Dön