13 / 05 / 2024

İnşaat malzemeleri sanayi üretimi tam 7 alt sektörde arttı!

İnşaat malzemeleri sanayi üretimi tam 7 alt sektörde arttı!

Türkiye İMSAD Aylık Sektör Raporu’nun merakla beklenen Nisan 2023 sonuçlarına göre, inşaat malzemeleri sanayi üretimi bu yılın şubat ayında 2022 yılının aynı dönemine göre yüzde 10,3 oranında azaldı. 



Deprem bölgesine yapılacak yatırımlar sektörü de hareketlendirecek

Verilen detaylara göre, yapı sektörü ve ekonomi çevreleri tarafından dikkatle izlenen Türkiye İMSAD raporunda, Şubat'ta meydana gelen deprem felaketi sonrası inşaat sektöründe depremselliğin en önemli belirleyici haline geldiği de kaydedildi. Yine verilen bilgiye göre, söz konusu bu çerçevede öncelikle depremin meydana geldiği toplamda 11 şehirdeki konut, konut dışı bina ve alt yapı yeni yatırımları sektörde iş potansiyeli yarattı. Yine bölgedeki onarım ve güçlendirme faaliyetlerinin de özellikle yenileme pazarını canlandıracağı kaydedildi.

İnşaat malzemeleri sanayi üretimi tam 7 alt sektörde arttı!

Ekonomi politikalarının değişimi sektörü de etkileyecek 

Söz konusu bu raporda, 14 Mayıs tarihinde yapılacak genel seçimler sonrası inşaat malzemeleri sanayisini etkileyecek olan pek çok gelişmenin yaşanması öngörüldü. Söz konusu gelişmelerin bir kısmının doğrudan sektöre yönelik olması beklenirken, bir bölümünün de ekonomi politikalarına bağlı dolaylı gelişmeler olması bekleniyor. Hazırlanan bu rapora göre, ekonomi politikalarındaki değişim olasılığı da sektörleri etkileyecek. Gündemden düşmeyen faiz oranları ve döviz kurlarındaki artışların ilk aşamada maliyet ve fiyat artışları ile sektörlerde sınırlayıcı etki yapması da bekleniyor. Yine bütçedeki tasarruf ihtiyacı da kamu yatırımlarını ve inşaatlarını da sınırlayabilecek. Ayrıca döviz kurlarındaki olası artışlar ise malzeme ihracatını da destekleyecek.  

Evde bakım maaşı yatırılan iller Mayıs 2023 listesi belli oldu mu? Evde bakım maaşı sorgulama detayı 6 Mayıs 2023!

Tapu sahiplerine müjde! Tam 5 yıl ödediğiniz o paralar size geri verilecek! Bu paraları mutlaka alın!

Akaryakıt fiyatlarına peş peşe indirim geldi! Rakamları görenler, direksiyonu akaryakıt istasyonuna kırdı!   


Geri Dön