29 / 04 / 2024

İnşaat sektörü 2022'nin ilk yarısında hareketlendi! İnşaat malzemeleri sanayi üretiminde son dakika!

İnşaat sektörü 2022'nin ilk yarısında hareketlendi! İnşaat malzemeleri sanayi üretiminde son dakika!

İnşaat malzemeleri sanayi üretimi haziranda geçen senenin aynı ayına göre değişmezken, yılın ilk yarısında ise senelik bazda yüzde 2,9 arttı.



İnşaat malzemesi sektörünün çatı kuruluşu Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) tarafından düzenlenen Ağustos 2022 Sektör Raporu açıklandı.

İnşaat sektörü 2022 nin ilk yarısında hareketlendi! İnşaat malzemeleri sanayi üretiminde son dakika!

Rapora göre, inşaat sektörünün senenin ikinci çeyreğinde yüzde 10,9 daraldığı ve inşaat sektörü ile ekonomik büyüme arasındaki ayrışmanın arttığına dikkat çekildi.

Diğer iktisadi faaliyetlerdeki büyümeye ilişkin inşaat sektörü ikinci çeyrekte de küçülerek geçen yılın aynı dönemine göre küçüldü. Yılın ilk çeyreğinde yüzde 7,2 olan daralma, yüzde 7,7 olarak güncellendi. Bu şekilde inşaat sektöründe 2021 yılının üçüncü çeyreğinden başlayarak son dört çeyreğinde küçülme kaydedildi.

2020'den itibaren inşaat ve konut sektörüne verilen desteklere rağmen sektörde kalıcı bir büyüme süreci oluşmadı.

İnşaat Sektörü Güven Endeksi’nde ise sınırlı ve kademeli yükseliş, ağustos ayında yerini düşüşe bırakarak 0,5 puan geriledi.

Mevsimsellik, mevcut işlerin seyri ve alınan yeni siparişlerin miktarı gibi sektörün iç dinamiklerinden ziyade farklı birçok unsurdan etkilenen endeksi, bu dönemde finansmana erişimdeki zorluklar da sınırlamaya başladı. İşte diğer detaylar...


Geri Dön