27 / 04 / 2024

Nisan'da hizmet sektöründe güven arttı, perakende ve inşaatta geriledi! 

Nisan'da hizmet sektöründe güven arttı, perakende ve inşaatta geriledi! 

TÜİK verilerine göre, mevsim etkilerinden arındırılmış güven endeksi nisan ayında bir önceki aya göre; hizmet sektöründe yüzde 1,1 yükseldi. Perakende ticaret sektöründe yüzde 1,3 ve inşaat sektöründe yüzde 0,1 gerileme kaydedildi. İşte o veriler...



Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından, Nisan 2023'e ilişkin Hizmet, Perakende Ticaret ve İnşaat Güven Endeksleri tek tek açıklandı. 

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre, mevsim etkilerinden arındırılmış güven endeksi Nisan 2023'te bir önceki aya göre; hizmet sektöründe yüzde 1,1 yükselirken, perakende ticaret sektöründe yüzde 1,3 ve inşaat sektöründe yüzde 0,1 düşüş gösterdi. 

Nisan da hizmet sektöründe güven arttı, perakende ve inşaatta geriledi! 

Nisan'da hizmet sektöründe güven arttı, perakende ve inşaatta geriledi! İşte TÜİK tarafından açıklanan verilerle ilgili tüm detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön