02 / 05 / 2024

ırakta türk müteahhitlerinin işleri

ırakta türk müteahhitlerinin işleri

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi' nin (IKBY) Süleymaniye kentindeki 415 milyon dolarlık projenin, Türk müteahhitlerine verildiği bildirildi. Türk müteahhitleri, "60 Metre Caddesi' nin" yapım projesini aldı...

Türk müteahhitlerin Afrika'daki projelerinin değeri 65 milyar doları aştı!

Türk müteahhitlerinin Afrika’da hayata geçirdiği projelerin toplam değeri 65 milyar doları aştı. 2003'te Türkiye ile Afrika ülkeleri arasında ticaret hacmi 5,3 milyar dolar olarak belirlenirken, 2025'e kadar bu rakamın 30 milyar dolara ulaştırılması hedefleniyor.

Türk müteahhitlerinin yurt dışı işleri azaldı mı?

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, Türk işçi sayısındaki azalmanın temelinde çalışma mevzuatı kapsamında karşılaşılan sorunlar yattığını söyledi...

Türk müteahhitleri Senegal'e yatırım yapıyor!

Senegal'de çıkan Africa Industrie dergisinin şubat sayısında Türk müteahhitlerinin hayata geçirdiği projeler ve yatırımlar anlatıldı.

Türk müteahhitlerin efsana pazarı Libya geri dönüyor!

Türk müteahhitlerinin 1972 yılında uluslararası pazara adım attıkları ilk ülke Libya, yaşanan iç karışıklıklardan sonra yeniden Türkiye Müteahhitler Birliği’nin kapısını çaldı.

Türk müteahhitleri 122 ülkede 372 milyar dolarlık proje üstlendi!

Manisa Organize Sanayi Bölgesi'ndeki PepsiCo Fabrikası'nın resmi açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk müteahhitlerinin 122 ülkede 372 milyar dolarlık proje üstlendiğini açıkladı.

THY Afrika'ya bağlayınca Türk müteahhitlerinin projeleri 84 kat arttı!

Türk müteahhitlerinin Afrika'da üstlendiği projelerin toplamı 64 milyar doları aşarken, bu artışın en başta gelen nedenlerinden biri de THY´nin Afrika'da 35 ülkede 53 kente uçması oldu....

Türk müteahhitler Afrika pazarına açılacak!

3. Uluslararası Karayolları Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı kapılarını açtı. Fuarda konuşan MCI Fuarcılık Genel Müdürü Ufuk Yavuz Tümer, Türk müteahhitlerinin Afrika pazarına açılacağını açıkladı.

Türk müteahhitleri yurt dışında 370 milyar dolarlık iş yaptı!

TMB Başkanı Mithat Yenigün, Türk müteahhitlik firmalarının yurt dışında hayata geçirdikleri yatırımları anlattı. Yenigün, Türk müteahhitlerinin yurt dışında 370 milyar dolarlık iş yaptığını söyledi.

Türk müteahhitleri 366,5 milyar dolarlık proje inşa etti!

Türk müteahhitlerinin yurt dışında bugüne kadar üstlendiği projelerin toplam bedeli haziran ayı itibarıyla 366,5 milyar dolara ulaştı. Bu yılın ilk yarısında alınan işlerin tutarı 9,2 milyar doları buldu.

Türk müteahhitler Irak'ı yeniden inşa ediyor!

Irak, Körfez Savaşı'nda aldığı yaraları Türk müteahhitlerinin de katkısıyla sarıyor. Türk müteahhitlik firmaları 2003 yılından bugüne kadar 900'e yakın projeyi üstlendi.

Türk müteahhitlerinin gözü 4 ülkede!

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Leyla İlhan, bugünkü yazısında Türk müteahhitlik firmalarının Suudi Arabistan, Bahreyn ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkelerdeki faaliyetlerini değerlendirdi. İşte o haber..

Türk müteahhitler dünyada bir marka!

Türk müteahhitlerinin dünyada marka olduğunu belirten Taca İnşaat’ın patronu Tayyar Akkurt, “Hem ürün kalitesi hem de zaman açısından bizim üzerimize yok. Bir de Eximbank’ın desteği ile gidersek, alamayacağımız iş yok. Ülkemize ciddi döviz kazandırırız” şeklinde konuştu.

Türk müteahhitlerden Kuveyt atağı!

Türkiye-Kuveyt İş Konseyi Başkanı Ekşi: "Kuveyt'te 2020'ye kadarki süreçte 150 milyar dolara yakın altyapı ve üst yapı projesi var. Bunların hepsi Türk müteahhitlerinin yapabileceği işler" dedi.

ırakta türk müteahhitlerinin işleri Haberi

ırakta türk müteahhitlerinin işleri


Türk müteahhitleri, Süleymaniye kentindeki 415 milyon dolarlık "60 Metre Caddesi'nin" yapım projesini aldı.


Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) Süleymaniye kentindeki 415 milyon dolarlık projenin, Türk müteahhitlerine verildiği bildirildi.  


Süleymaniye Valiliği tarafından projelendirilen "60 Metre Caddesi'nin" yapım anlaşması düzenlenen törenle imzalandı. Süleymaniye Valiliği Konferans Salonu'ndaki törene Vali Behroz Muhammed Salih ile Türk inşaat firmaları Elitaş, Kur ve İntaş yetkilileri katıldı. 


Vali Salih, yaptığı konuşmada projenin Süleymaniye için önemine vurgu yaparak, "415 milyon dolara mal olacak proje, şehre ayrı bir güzellik katacak. Proje yapımının, Türk firmalarınca üstlenilmesi bizi ayrıca memnun etti" dedi.  


Korsorsiyum adına konuşan Kur İnşaat Sahibi Kemal Tankal ise projeyi en kısa zamanda bitirmek için çalışacaklarını belirterek, "Süleymaniyenin çehresinin değiştirecek bu projeyi almak bizi çok sevindirdi. Süleymaniye halkına hayırlı olsun. İnşallah...