17 / 05 / 2024

İran-Türkmenistan-Kazakistan demiryolu hattı açılış

İran-Türkmenistan-Kazakistan demiryolu hattı açılış

İran-Türkmenistan -Kazakistan uluslararası tren hattı, üç ülke cumhurbaşkanlarının katıldığı törenle hizmete açıldı. Projenin Kazakistan-Türkmenistan ayağı ise geçen yıl mayıs ayında aktif hale getirilmişti...

EBRD'den Ispartakule-Çerkezköy demiryolu hattına 150 milyon euro kredi!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) İstanbul'dan Bulgaristan sınırına kadar 67 kilometre uzunluğu sahip olacak Ispartakule-Çerkezköy demiryolu hattının inşaatı için Türkiye'ye 150 milyon euro kredi verecek.

Türkmenistan ve Afganistan arasında Akina-Andhoy demir yolu hattı için ilk adım!

Türkmenistan ve Afganistan arasında Akina-Andhoy demir yolu hattı açılması ve altyapı projelerinin hayata geçirilmesi ile ilgili konferans çevrimiçi olarak yapıldı.

Nahçivan demiryolu hattı ivedilikle açılacak!

Nahçıvan demiryolu hattının ivedilikle açılacağını kaydeden İran Ulaştırma ve Şehircilik Bakanı Muhammed İslami, "Nahçivan demiryolu hattını bir an önce açmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

Samsun-Kalın Demiryolu Hattı için kamulaştırma kararı!

Samsun-Kalın Demiryolu Hattı Moderizasyon Projesi için Amasya İli, Merkez İlçe, Büyükızılca Köyü sınırları içerisinde yer alan ve ekli kroki ile listede bulundukları yer ve ada/parsel numaraları gösterilen taşınmazların kamulaştırılmasına karar verildi.

Samsun-Sivas demiryolu hattının test sürüşleri yapıldı!

Yenileme çalışmaları süren 90 yıllık demiryolu hattı Samsun-Sivas demiryolu hattında test sürüşleri tamamlandı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, hatta yarın ticari deneme seferlerine başlanacağını belirtti...

Elin Pelin-Vakarel Demiryolu Hattı projesi Türklerin!

Bulgaristan’ın en zor projesi olarak görülen ‘Elin Pelin-Vakarel Demiryolu Hattı’ ihalesini Cengiz İnşaat-Duygu Mühendislik İş Ortaklığı kazandı.

Halkalı Kapıkule Demiryolu Hattı'nın temeli atıldı!

Halkalı Kapıkule Demiryolu Hattı Projesi'nin temeli atıldı. Temel atma törenine katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, "Proje coğrafi olarak Türkiye’nin AB’ye bağlanmasını da simgelemektedir" dedi.

Türkiye’deki demiryolu hat uzunluğu nedir?

TCDD'nin lojistik merkezlerine, limanlarına ve hattına ilişkin soru önergesi hazırlayan CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Türkiye’deki demiryolu hat uzunluğunu sordu..

Halkalı-Kapıkule arasına yeni demiryolu hattı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Halkalı-Kapıkule arasına yeni bir demiryolu hattı inşa edeceklerinin müjdesini verdi. Turhan, yeni projenin ihale aşamasında olduğunu Eylül'de tekliflerin toplanacağını söyledi.

Ahmet Arslan: Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu hattında hedef Çin!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan yaptığı açıklamada, "Çin'den başlayıp Avrupa'ya kadar uzanan ticaretin, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu hattı üzerinden gerçekleştirilmesi bizim önemli hedeflerimizden biri." dedi

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı, Türkiye projesidir!

CHP İzmir Milletvekili Zekeriya Temizel, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı için "İşte bu Türkiye projesidir" dedi.

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı"nın açılış törenine katıldı.

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu hattının resmi açılışı 30 Ekim'de!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu hattının resmi açılışının 30 Ekim'de yapılacağını açıkladı..

İran-Türkmenistan-Kazakistan demiryolu hattı açılış Haberi

İran-Türkmenistan-Kazakistan demiryolu hattı açılış

İran'ın Ankara Büyükelçiliğinden yapılan basın açıklamasında, İran-Türkmenistan-Kazakistan uluslararası tren hattının, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhammedov ve Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'in katıldığı Tahran'daki açılışla hizmete başladığı belirtildi.


Açılışla demiryolunun Türkmenistan-İran bölümü hizmete girmiş oldu. Projenin Kazakistan-Türkmenistan ayağı ise geçen yıl mayıs ayında aktif hale getirilmişti.


Açılan demiryoluyla Avrupa'dan, Orta ve Güney Asya ile Ortadoğu'ya yük taşımacılığında düşük maliyetli ve hızlı ulaşım koridoru oluşturulması hedefleniyor. Yeni demiryolu ağının bölge ülkeleri arasındaki ticaretin gelişmesine de katkı sağlayacağı ifade ediliyor.


Kazakistan, İran ve Türkmenistan arasında 2007'de imzalanan anlaşmayla inşasına başlanan demiryolu hattında her yıl 3-5 milyon ton yük taşınması hedefleniyor. İlerleyen dönemde taşınacak yük miktarının 10-12 milyon tona yükselmesi bekleniyor. Demiryolu hattının 82 kilometresi İran, 700 kilometresi Türkmenistan, 120 kilometresi Kazakistan sınırlarından...