25 / 12 / 2024

iş güvenliği yasa tasarısıyla neler değişecek

iş güvenliği yasa tasarısıyla neler değişecek

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından geçen ay ana hatları açıklanan iş güvenliği yasa tasarısı TBMM’ye sunuldu. Tasarı ile kaskını takmadığı için yazılı olarak uyarılan işçi, tazminatsız işten atılabilecek.

İş güvenliği tasarısı yasalaştı!

İş yaşamıyla ilgili düzenlemeleri içeren İş Sağlığı ve Güvenliği Yasa Tasarısı TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı..

İş güvenliğinde yeni dönem başlıyor!

İş Sağlığı ve İş Güvenliği Yasa Tasarısı, Alt Komisyon’da önergelerle değişti. Değişiklikle iş güvenliği uzmanı ya da hekimi bulundurmayanlara tanınan af süresi 6 ay uzadı.

3 ay içinde iş güvenliği uzmanı alana af geliyor!

İş güvenliği uzmanı, işyeri hekimi ve hemşire çalıştırmadığı için milyarlarca liraya ulaşan cezalarla karşı karşıya kalan on binlerce işverene af yolu açıldı. 3 ay içinde iş güvenliği uzmanı alana af geliyor.

İş güvenliği yasasında önemli değişiklikler yapıldı!

İş güvenliği yasasında önemli değişiklikler yapıldı. 6331 sayılı İş Kanunu’nda yapılan değişiklikte işçi hakkını suistimal edebilecek büyük bir boşluk ortaya çıktı. İş güvenliğine uymadığı gerekçesiyle işçi tazminatsız işten çıkarılabilecek.

Burhan Özdemir: Yabancı yatırımcı için Türkiye güvenli bir yatırım limanı!

MÜSİAD İnşaat Sektör Kurulu Başkanı Burhan Özdemir, "Türkiye'deki konut talebi 2008 yılında dünya genelinde yaşanan krizin ardından artışa geçti, yabancılar için ülkemiz güvenli yatırım limanı haline geldi" dedi.

İş güvenliğine uymayan işçi tazminat almadan işten çıkarılacak!

6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nunda yapılan değişiklik ile artık iş güvenliğine uymayan işçi, hiçbir tazminat ödenmeksizin işten çıkartılabilecek. OSGB Genel Müdürü ve İşyeri Hekimi Dr. Ali Çolak konuyu değerlendirdi.

İnşaatlarda iş güvenliği denetimleri arttı!

ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdür Yardımcısı İsmail Gerim, son zamanlarda meydana gelen işçi ölümleri üzerine denetimleri artırdıklarını belirtti...

İstanbul'da iş güvenliğine uymayan 1700 işyeri kapatıldı!

MTSO ile Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü 'Güvenli İskele, İskelede Güvenlik Projesi' kapsamında cephe iskelesi kurulum, kullanım ve sökümü, iş güvenliği koşullarını kapsayan bilgilendirme semineri yapıldı.

Asansör güvenliği bölge toplantısı yapıldı!

Asansör güvenliği bölge toplantısı yapıldı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nca " Asansör mevzuatı uygulamalarına ilişkin kamu otoritelerinin farkındalığının artırılması" toplantılarının Akdeniz Bölgesi ayağı Adana'da gerçekleştirildi.

Gaziantep'te inşaat sektörü için işçi güvenliği semineri düzenlendi!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü Güvenli İskele, İskelede Güvenlik Eğitim Projesi'ni hayata geçirdi. Proje kapsamında Gaziantep'te bilgi verildi...

Tuğra İş Güvenliği Hırdavat ve Makine Malzemeleri Sanayi Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tuğra İş Güvenliği Hırdavat ve Makine Malzemeleri Sanayi Dış Ticaret Limited Şirketi, Muharrem Yılmaz, Necaattin Çınar tarafından 150 bin TL'lik sermaye ile 1 Aralık'ta kuruldu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi çalışmaları başladı!

Bilgi güvenliği farkındalıklarını arttırmak amaçlı Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi çalışmaları kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin talimatıyla Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi (BGYS) çalışmaları başladı.

Kayseri'de iş güvenliğine uymayan 68 inşaata ceza kesildi!

Kayseri'de iş güvenliğine uymayan, yapılan denetimlerde noksanı bulunan 68 inşaat durduruldu. Denetlenen 147 işyerine 1 milyon 408 bin 51 8 TL idari para cezası kesildi.

iş güvenliği yasa tasarısıyla neler değişecek Haberi

iş güvenliği yasa tasarısıyla neler değişecek


Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından geçen ay ana hatları açıklanan iş güvenliği yasa tasarısı TBMM’ye sunuldu. Tasarı ile kaskını takmadığı için yazılı olarak uyarılan işçi, tazminatsız işten atılabilecek. Tasarıyla getirilen düzenlemeler şöyle:


TAZMİNATSIZ ATILACAK: İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nda yer alan yükümlülükleri ‘yazılı olarak hatırlatıldığı’ halde yerine getirmeyen işçi, patronu tarafından tazminatsız olarak işten atılabilecek. Bu yükümlülükler arasında, kişisel koruyucu donanımları doğru kullanmak ve korumak da bulunuyor.


YASAK MADENCİYE: Ölümlü iş kazası meydana gelen işyerlerinde 2 yıl kamu ihalesi yasağı maden işyerleriyle sınırlandırıldı. İhale yasağı için işverenin kusurlu olduğunun yargı kararıyla tespit edilmesi gerekecek.


PRİM TEŞVİKİ: Çok tehlikeli sınıfta yer alan ve 10’dan fazla çalışanı bulunan işyerlerinde 3 yıl süreyle ölümlü veya sürekli sakatlıkla sonuçlanan kaza olmazsa işsizlik sigortası işveren primi 3 yıl...