02 / 05 / 2024

İş kazaları ceza

İş kazaları ceza

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik inşaat ve maden işyerlerinde mevzuat değişikliklerine ilişkin çalışmaların tamamlandığını söyledi. Çelik iş kazalarında hapis cezası getirileceğini belirtti...

İnşaatlarda yaşanan asansör kazaları mecliste konu oldu!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, İnşaatlarda meydana gelen asansör kazalarına ve alınan önlemlere ilişkin soru önergesi hazırladı..

Ev kazalarında sigorta yaptırma oranı yüzde 3!

AKSİGORTA'nınYöntem Araştırma'ya yaptırdığı, ev-eşya kazaları ve güvenliği araştırmasında ilginç sonuçlar çıktı. CATI yöntemiyle gerçekleştirilen araştırmada, ev-eşya kazalarına yönelik sigorta yaptırma oranının sadece %3 olduğu tespit edildi.

İnşaatlarda kazaların azaltılması için sürdürülebilir tedbirler alınmalı!

İMO Adana Şube Başkanı H.Çağdaş Kaya, inşaat sektöründe risklerin çok yüksek olduğu iş kollarının başında geldiğinden sektördeki kazaların azaltılması ve önlenmesi için tedbirlerin bilimsel yaklaşımlı ve sürdürülebilir olması gerektiğini söyledi.

CHEP paletleri iş kazalarını yüzde 35 oranında azaltıyor!

Palet havuzlama hizmetinin lider markası CHEP, kaliteli ham madde ile ürettiği iş ve işçi güvenliğini gözeten dünya standartlarındaki paletleri ile iş kazalarını yüzde 35 oranında azaltıyor

Kadıköylüler inşaat ve hafriyat kazalarını protesto edecek!

Kadıköy sakinleri, geçtiğimiz günlerde beton blokların altında kalarak can veren Ayşe Altın'ın öldüğü yerde bir eylem düzenleyerek, Kadıköy'de artan inşaat ve hafriyat kazalarını protesto edecek.

İnşaatlardaki İş Kazalarını Önleme Konferansı gerçekleşti!

Ankara Yenimahalle Belediyesi, İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) ile birlikte Nazıra Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi'nde "İnşaatlardaki İş Kazalarını Önleme" konulu konferans düzenledi.

Küçük işletmelerde iş kazaları daha fazla!

Ankara İş Sağlığı ve İş Güvenliği Merkezi Genel Müdürü Ümit Sedat Bayram, istatistiklere bakıldığında 1 veya 3 kişinin çalıştığı işyerlerinde iş kazaları ile daha fazla karşılaşıldığını söyledi.

Belgesiz işçi çalıştırana 500 TL ceza!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca yayımlanan tebliğe göre, 40 meslekte "yeterlilik belgesi" olmayanlar 26 Mayıs'tan itibaren çalışamayacak. Belgesiz işçi çalıştıran işyerlerinde, işveren veya işveren vekiline kişi başı 500 lira ceza kesilecek.

İş kazalarını önleyecek yasa 1 Temmuz'dan itibaren uygulanacak!

Türkiye, iş kazalarında üst sıralarda yer alırken, bunu önleyecek yasa 1 Temmuz’dan itibaren uygulanacak. 1 kişi bile çalıştıran iş yerlerine uzman ve hekim şartı geliyor. Uymayana ise ağır cezalar var

Mesleki yeterlik belgesi olmayan her işçi için 500 lira ceza!

Çoğunluğu inşaat sektörü olmak üzere tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde faaliyet gösteren 40 meslekte, mesleki yeterlilik belgesine sahip olmayanlar, 26 Mayıs 2016 tarihinden itibaren çalıştırılamayacaklar. Çalıştıran işveren ceza ödemek zorunda kalacak.

3 ayda iş kazalarından 415 kişi hayatını kaybetti!

İş kazaları Türkiye’de kronik bir sorun haline geldi. Çalışma hayatında Soma’da meydana gelen felaketle birlikte adı facialarla özdeşleşen kara tablo ne yazık ki sürüyor.

Fi Yapı asansör kazası cezasına tepki!

Yük asansörünün 20. kattan düşmesi sonucu 3 işçinin ölümü için bilirkişi “neredeyse tüm iş güvenliği kuralları çiğnenmiş” dedi. Rapora rağmen 2’si tutuklu 7 sanığa trafik kazalarında uygulanan maddeden ceza istenmesi tepkiyle karşılandı...

ÇED'e uymayan 1.408 firmaya 27 milyon lira ceza!

ÇED raporlarına uymayan firmalara göz açtırılmadı. 500 firmaya kapatma veya durdurma işlemi uygulanırken, bin 408 firmaya da yaklaşık 27 milyon lira ceza kesildi.

İş kazaları ceza Haberi

İş kazaları ceza

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda bakanlığın 2015 bütçesi üzerinde sunum yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, önce Soma'da, ardından Ermenek'te yaşanan maden kazalarına değinerek, inşaat sektöründeki iş kazalarına da dikkat çekerek, özellikle inşaat ve maden işyerlerinde mevzuat değişikliklerine ilişkin çalışmaların tamamlandığını ve yarın açıklananağını söyledi.


Yetkililer, değişiklikle, kaza sicili temiz işyerlerine prim indirimi yapılması gibi teşvik uygulamalarının yanı sıra, iş kazalarında sorumluların yaptırımlarının ağırlaştırılacağını, bir kısım idari para cezalarının ağırlaştırlacağını, bazı idari para cezası gerektiren ihmal koşulların hapis cezasına çevrileceğini ve ölüm hali olmasa bile bazı kaza durumlarının cezasının hapis cezası olacağını belirtiyor.


Sabah...