15 / 05 / 2024

İŞ kazaları önlenecekmi

İŞ kazaları önlenecekmi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, " Çok yakın zamanda iş kazalarının konuşulmadığı bir Türkiye olacak " dedi.

Kanal İstanbul gemi kazalarını engelleyebilecek!

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Boğazı'nda iki yük gemisinin çarpıştı. Son zamanlarda meydana gelen gemi kazaları Kanal İstanbul tartışmalarını yeniden gündeme getirdi. 

Türkiye'de asansör kazaları neden arttı?

Ülke genelinde son 10 yıl içerisinde asansör kazalarında artış yaşandı. Bu sürede asansör kazaları nedeniyle 152 kişi hayatını kaybetti.

Kahramanmaraş'ta son 5 yılda inşaat sektöründe yaşanan iş kazaları TBMM'de!

Kahramanmaraş ilinde son 5 yılda inşaat sektöründe yaşanan iş kazaları ve sonuçları meclis gündemine taşındı. MHP'li Aycan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kahramanmaraş'ta inşaat sektöründe yaşanan iş kazaları TBMM'de!

Kahramanmaraş ilinde son 5 yılda inşaat sektöründe yaşanan iş kazaları ve sonuçları meclis gündemine taşındı. MHP'li Aycan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İş kazalarını azaltmak için teşvik sistemi getirildi!

Firmalara iş kazalarını azaltmak adına çok önemli bir teşvik sistemi getirildi. 10’dan fazla çalışanı bulunan ve iş kazası olmayan işyerlerine prim indirimi yapılacak. 

İnşaatlardaki iş kazalarına alınacak önlemler TBMM'de!

İnşaat sektöründeki iş kazalarının azaltılması için alınacak önlemler meclis gündemine taşındı. CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

İş kazalarının yüzde 15,6'sı inşaat sektöründe oluyor!

Samsun'da Güvenli İnşaat Sempozyumu düzenlendi. Sempozyuma katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yıldırımhan, "İş kazalarının yüzde 15,6'sı inşaat sektöründe meydana geliyor." dedi

Türkiye'de en ölümcül kazalar inşaat sektöründe yaşanıyor!

Türkiye'de en ölümcül kazaların yaşandığı alanın inşaatlar olduğunu ifade eden İŞKUR Genel Müdür Köksal: "İşsizlik oranlarında yüzde 11'in altında bir rakam bekliyoruz. İnşallah 2017 sonunda da yüzde 10'un altında bir işsizlik rakamı ortaya çıkacak." dedi.

Birinci derecede ölümlü iş kazaları inşaat sektöründe oluyor!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, yapımı devam eden Bursa Entegre Sağlık Kampüsü'nde çalışan işçilerle iftarda bir araya geldi.Bakan Müezzinoğlu, birinci derecede ölümlü iş kazalarının, daha çok inşaat sektöründe görüldüğüne dikkati çekti.

ÇATIDER'den iş kazalarına karşı uyarı!

ÇATIDER Başkanı Adil Baştanoğlu ölümlü iş kazalarının önemli bir bölümünün inşaat sektöründe meydana geldiğini, Türkiye'de son 10 yılda 11 bini aşkın işçi iş kazasında hayatını kaybettiğini söyledi.

Ölümlü iş kazalarının yüzde 38'i inşaat sektöründen kaynaklanıyor!

İnşaatlarda İş Sağlığı ve Güvenliği 2017 Hedef Sıfır Pratik Çözümler sempozyumu İstanbul'da başladı. Müsteşar Yardımcısı Nacar: "Ölümlü iş kazalarının yüzde 38'i inşaat sektöründen kaynaklanıyor. Bunların da içlerinde en önemli neden ise yüksekten düşme'' dedi.

Almanya'da ev kazaları trafikten üç kat daha fazla can aldı!

Almanya'da 2015 yılında ev kazaları trafik kazalarından neredeyse üç kat daha fazla can aldı. Bir yılda meydana gelen ev kazalarında 9 bin 815 kişi hayatını kaybetti. Bu bir önceki yıla oranla yaklaşık 800 kişilik bir artışa işaret ediyor.

Ankara'da iş kazaları 72 can aldı!

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi, 2016 yılı işçi ölümleri raporunu açıkladı. Ankara’da 2016 yılında 72 kişi, iş kazaları nedeniyle hayatını kaybetti. Başkent, en çok işçi ölümünün yaşandığı 5’inci il oldu.

İŞ kazaları önlenecekmi Haberi

İŞ kazaları önlenecekmi

ILO Yönetim Kurulu üyesi ve Türkiye'nin G20 dönem başkanlığını temsilen İsviçre'nin Cenevre kentinde bulunan Bakan Çelik, ILO Yönetim Kurulu Üst Düzey Toplantısı'na katıldıktan sonra, Türkiye tarafından onaylanan, Madenlerde Güvenlik ve Sağlık Sözleşmesi ve İnşaat İşlerinde Güvenlik ve Sağlık Sözleşmesi'ni teslim etmek için Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Genel Müdürü Guy Ryder ile bir araya geldi. 


İnsana yaraşır iş ve güvenli çalışma ortamı sağlanması konusunda Türkiye'nin yoğun bir çalışma içinde olduğunu belirten Çelik, "Bugün 176 sayılı ve 167 sayılı inşaat ve madenlerle ilgili ILO sözleşmelerinin TBMM'de onaylandıktan sonra bu kararlara ilişkin Cumhurbaşkanımızın imzaladığı katılım belgesini teslim etmek için bir araya geldik. İş sağlığı güvenliği anlamında 155 sayılı 161, 167 176, 187 sayılı sözleşmeleri Türkiye onayladı ve toplamda 59 sözleşme onaylanmış bulunuyor" diye...