18 / 05 / 2024

iş yeri beyan durumu

iş yeri beyan durumu

Şükrü Kızılot Hürses Gazetesi'ndeki bugünki yazısında İşyerlerinin beyan durumu ile ilgili yazdı...

İş yeri kira geliri beyan sınırı 2021!

İş yerini 2020 yılı içerisinde kiraya verenler 2021 yılında kira gelir vergisi ödemek ile mükellef oluyor. Peki vergi için iş yeri kira beyan sınırı 2021 nedir? İş yeri kira geliri istisnası 2016 ne kadar?

Ev ve iş yeri sahipleri dikkat! 1 Mart'ta başlıyor!

2 milyon ev ve iş yeri sahibi elde ettiği kira gelirleri için 1 Mart tarihinden itibaren gelirini beyan edecek. Kira geliri beyanında nelere dikkat etmek gerekir?  Aynı gelirle daha az vergi nasıl verilir? İşte merak edilen soruların yanıtları...

Konut ve işyeri kira gelirinde beyan sınırı!

Milliyet Gazetesi Köşe Yazarı Metin Taş, bugünkü yazısında konut ve işyeri kira gelirinde beyan sınırını ele aldı. İşte o yazı...

İşyeri kira geliri beyanı 2016!

Kira gelir vergisi, Gelir Vergisi Kanunu gereğince ödeniyor. Bu vergiyi istisna bedelinden yüksek geliri olan kimseler ödüyor. Peki, işyeri kira geliri beyanı 2016 ne zaman verilir? Nasıl verilir?

İşyeri kira beyan sınırı 2016!

İşyerini 2015 yılı içerisinde kiraya verenler 2016 yılında kira gelir vergisi ödemek ile mükellef oluyor. Peki vergi için işyeri kira beyan sınırı 2016 nedir? İşyeri kira geliri istisnası 2016 ne kadar?

Hisseli işyeri kira geliri beyanı!

Gelir Vergisi Kanunu gereğince taşınmaz malların kiraya verilmesinden elde edilen gelirler için vergi ödeniyor. Ödemelerden önce ise beyanname veriliyor. Peki, hisseli işyeri kira geliri beyanı nasıl verilir?

Hisseli işyeri kira geliri vergisi!

Kira gelir vergisinde mükelleflerin öncelikle beyanname vermeleri gerekiyor. Peki, taşınmaz mal hisseli ise ne olur? Hisseli işyeri kira geliri vergisi için beyan nasıl verilir? Vergi nasıl ödenir?

İşyeri kira geliri beyan sınırı!

Taşınmaz mal kiralamalarında elde edilen kira gelirinin beyan sınırını aşması halinde vergi ödeniyor. Peki, 2015 yılında ödenecek vergi için işyeri kira geliri beyan sınırı ne kadar?

İşyeri kira gelirinin beyanı nasıl yapılır?

2014 yılı içerisinde işyerini kiraya vererek, 27 bin TL istisna sınırından yüksek gelir elde eden kimselerin beyanname vererek, vergi ödemeleri gerekiyor. Peki, işyeri kira gelirinin beyanı nasıl yapılır?

Konut ve işyeri kira geliri nasıl beyan edilecek?

2014 yılında sahip oldukları mal ve hakları kiraya veren kimseler, 2015 yılında kira gelir vergisi mükellefi oluyor. Peki, konut ve işyeri kira geliri nasıl beyan edilecek?

Konut ve işyeri kira geliri nasıl beyan edilecek?

Hem konut, hem de işyeri kira geliriniz var. Ne yapacak, nasıl beyanname vereceksiniz? Konut kira gelirinin 3 bin 300 TL’yi aşan kısmı ile işyeri kira gelirinin toplamı 27 bin TL’yi aşıyorsa hem konut hem de işyeri kira geliri beyan edilecek.

İşyeri çevre temizlik vergisi beyannamesi!

Çevre temizlik vergisi, için öncelikle yeni işyeri sahiplerinin belediyeye vergi beyanı vermesi gerekiyor. Peki, işyeri çevre temizlik vergisi beyannamesi ne zaman verilir? İşte işyeri çevre temizlik vergisi beyannamesi örneği..

Kira geliri elde edenler için beyan dönemi başladı!

Mesken ve işyeri kira geliri elde eden mükelleflerin Gayrimenkul Sermaye İradı beyan dönemi 1 Mart 2014’te başlayıp 25 Mart 2014 akşamı sona eriyor. 2013 yılı içinde kira geliri elde eden mükelleflerin bu süreler içinde beyannamelerini vermeleri gerekiyor

iş yeri beyan durumu Haberi

iş yeri beyan durumu

Beyan durumu 

2- işyeri Diğer taraftan, Vergi Usul Kanunu'nun "İşyeri" başlıklı 156. maddesinde, 'Ticari, sınai, zirai ve mesleki faaliyette işyeri; mağaza, yazıhane, idarehane, muayenehane, imalathane, şube, depo, otel, kahvehane, eğlence ve spor yerleri, tarla, bağ, bahçe, çifflik, hayvancılıktesisleri, dalyan ve voli mahalleli, madenler, taş ocakları, inşaat şantiyeleri, vapur büfeleri gibi ticari, sınai, zirai veya mesleki faaliyetin icrasına tahsis edilen veya bu faaliyetlerde kullanılan yerdir." hükmüne yer verilmiş olup burada sayılan yerlerle sınırlı olmayıp önemli olan ticari, sınai, zirai ve mesleki faaliyetin yapılmasına veya yürütülmesine elverişli olan yerlerin de işyeri olarak kabul edilmesi gerekmektedir. 


Öte yandan, 128 Seri No.lu Gelir Vergisi Kanunu Genel Tebliği'nin X-a4 numaralı bölümünde; aynı zamanda hem işyeri hem ikametgâh olarak kiralanan gayrimenkuller vergi mevzuatımız açısından işyeri olarak kabul...