23 / 07 / 2024

isdemir grevi

isdemir grevi

Ereğli Demir ve Çelik' in bağlı ortaklığı olan İskenderun Demir ve Çelik A.Ş' de demir ve çelik üretim faaliyetleri 15 Temmuz' da başlayan grev sebebiyle durduruldu...

İsdemir açıkladı! İsdemir'de saat ücretli personel alımları başlıyor... 

İsdemir, ihtiyaçları kapsamında saat ücretli statüsünde istihdam edilen pozisyonlar için işe alım yapacağını duyurdu. Buna göre yapılan açıklamada tarihte belirtildi ve işe alımlar için başvuru sürecinin 13 Mayıs'ta başladığı açıklandı.

İSDEMİR, HATEKS, MEGAP, Barem!.. Deprem bölgesindeki şirketlerden KAP’a peş peşe açıklama geldi!

Kahramanmaraş depremleri sonrasında bölgede faaliyet gösteren şirketler, Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) peş peşe açıklama yaptı. Deprem nedeniyle üretime ara verdiğini bildiren İsdemir’in ardından Hateks kademeli üretime başlayacağını duyururken, Barem Ambalaj ve Mega Polietilen ise üretime ye

Tesla sahipleri açlık grevi başlattı!

Elon Musk'ın sahibi olduğu ve dünyanın en pahalı araçlarından biri olan Tesla'nın araç sahibi olduğu belirtilen bir grup Norveçli, otomobillerinin sık sık arızalanması nedeniyle açlık grevi başlattı.

Müteahhitler iş bırakma eylemini bitiriyor!

40 kentte inşaatları durdurma kararı alan 20 bin İMKON üyesi, çimento fiyatlarını protesto etmek için 9 Eylül'de boykota başlamıştı. İnşaatçıların grevi bugün 17:00'da sona eriyor. 

Yabancıya konut satışı için sınırlama talebi!

Sözcü Gazetesi köşe yazarlarından Ege Cansen bugün kaleme aldığı "Müteahhit grevi" yazısında  müteahhitlerin grevini kaleme aldı.

İMKON'dan inşaat grevi açıklaması!

Müteahhitler, çimento fiyatlarındaki yükseliş sebebiyle verdikleri boykot kararını uygulamaya başladı. İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu’ndan konuya ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada, "Fahiş fiyat artışlarına sessiz kalmayarak inşaatlarımızı 24 Eylül tarihine kadar durduruyoruz" denildi.

Eyüpsultan Gençlik Parkı'nda yıkım grevi!

Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yıkım kararı alınan Eyüpsultan Geçnlik Parkı'nda yıkım kararının bozulmasını isteyen vatandaşlar grev yapıyor. 

Marmaris'teki ruhsatsız işletme için çağrı!

Marmaris'te ruhsatı olmadığı nedeniyle 7 defa mühürlenmesi karşısında faaliyetine devam eden go kart işletmesinin kapatılması için mahalle sakinlerinden Deniz Berberoğlu açık grevi başladı. 

Mekke'de ücretlerini alamayan inşaat işçilerinin grevi sürüyor!

Baytur firmasının Suudi Arabistan'ın Mekke kentindeki şantiyesinde çalışan ve ücretleri aylardır ödenmeyen işçiler tarafından başlatılan grev ikinci gününü tamamladı...

Çapa’da hasar grevi!

İstanbul'da yaşanan 5.8'lik depremden sonra birçok binada hasar oluşması vatandaşları tedirgin etmişti. Çapa Tıp Fakültesi asistanları binalarının tehlikeli olmasına dikkat çekmek için dün iş bıraktı...

Tiran ve Sanafir adaları Suudi Arabistan'a devredilecek!

Mısır, Tiran ve Sanafir adalarını Suudi Arabistan'a teslim etmeye yönelik birkaç önemli adım attı. Mısırlı muhalif siyasetçiler dün, adaların Arabistan'a verilmesi durumunda açlık grevi ve çeşitli eylemler yapacaklarını bildirdi.

İsdemir Yapı Anonim Şirketi kuruldu!

İsdemir Yapı Anonim Şirketi Şahismail Demir imzasıyla 1 milyon TL sermaye ile bugün kuruldu.

Pembelik Barajı ve HES projesi için açlık grevi!

Dersim ile Elazığ arasında 2008 yılında yapımına başlanan ve mahkeme kararına rağmen su tutan Pembelik Barajı ve HES projesinin mağdur ettiği Arduç ailesi açlık grevine başlıyor

isdemir grevi Haberi

isdemir grevi


Ereğli Demir ve Çelik'ten yapılan açıklama şu şekildedir:


Şirketimiz bağlı ortaklığı olan İskenderun Demir ve Çelik A.Ş. ile Çelik-İş Sendikası arasındaki 25. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri sürecinde Çelik-İş Sendikası tarafından alınan grev kararı, 15 Temmuz 2013 tarihinde duyurulduğu üzere uygulanmaya başlanmıştı.


İskenderun Demir ve Çelik A.Ş.'de alınan grev kararı kapsamında, zorunlu olarak çalıştırılması gereken liman tesisleri %85 kapasite, enerji tesisleri %25 kapasite ile çalışmakta ve kok tesisleri kapasitesinin 2/3'ü oranında üretim yapmaktadır. Ayrıca fabrikanın grev şartlarındaki su ihtiyacını karşılamak için su tesisleri ile kok fabrikasından elde edilen yan ürünlerle ilgili tesisleri çalışmaya devam etmektedir. Belirtilen tesislerin dışındaki demir ve çelik üretim tesislerinde ise üretim faaliyetleri durmuştur.


İskenderun Demir ve Çelik A.Ş.'de görev yapan saat ücretli personelden toplam 3.423 çalışan greve katılmakta,...