24 / 07 / 2024

isedak genelgesi 2018

isedak genelgesi 2018

İSEDAK kapsamındaki proje ve faaliyetlerin etkili bir şekilde yürütülmesine ilişkin genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı. İSEDAK projeleri arasında Gayrimenkul Borsaları'nın kurulumu da var...

İSEDAK Gayrimenkul Borsaları Genelgesi 2018!

Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı bünyesinde "İSEDAK ve Uluslararası Kalkınma İşbirliği Genel Müdürlüğü" kuruldu. Komite, İSEDAK Gayrimenkul Borsaları'nın kurulumu için de görev alacak...

İmar barışı genelgesi 2018 tam metni!

İmar Barışı kapsamında Yapı Kayıt Belgesi verilmesine ilişkin usul ve esasları belirleyen tebliğine ilişkin olarak 2018/8 sayılı İmar barışı genelgesi yayımlandı. İşte imar barışı genelgesi 2018 tam metni..

Halkalı-Sirkeci banliyö hattı 2018'in sonunda tamamlanacak!

İstanbul-Ankara yüksek hızlı tren hattının entegrasyonu için kapatılan Halkalı-Sirkeci arası banliyö tren hattındaki çalışmaların son durumu havadan görüntülendi. Ulaştırma Bakanı Ahmet “2018 sonunda bu iş tamamlanıyor” demişti.

Taksim Camii 2018'de açılacak!

Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, Taksim'de başlatılan cami inşaatına ilişkin açıklamalarda bulundu. Ertem, caminin 2018 yılının Ramazan ayında açılmasının planlandığını dile getirdi.

Mektebim Konya Selçuklu Kampüsü 2018'de açılacak!

Konya'da 16 bin metrekarelik alanda inşa edilen Mektebim Konya Selçuklu Kampüsü'nün 2017-2018 eğitim öğretim yılında açılması planlanıyor. Kampüs, iki bloktan oluşuyor.

YDA Dalaman Havalimanı'nın yeni terminali 2018'de açılacak!

YDA Dalaman Havalimanı’nın yatırım planları aksamadı.250 milyon liralık yatırım yapılan havalimanı yeni terminal binası 2018'de tamamen açılacak.

Çanakkale Plevne Ortaokulu 2017- 2018 yılına yetişecek!

Çanakkale Lapseki Kaymakamı Tahir Şahin, inşaatına yeniden başlanan Plevne Ortaokulu Hizmet Binası'nı inceledi. Okulun, 2017- 2018 yılına yetiştirilmesi planlandığını söyledi.

Emaar Square'de blokların teslimi 2018'de!

Dubai Şeyhi Muhammed bin Raşid el Maktum'un, Üsküdar Ünalan Mahallesi'nde Çamlıca eteklerinde 66 dönümlük arazide yaptığı otel, rezidans ve AVM'den oluşan Emaar Square projesinin inşaatında sona gelindi. Bloklarının tesliminin 2018'de gerçekleşmesi planlanıyor.

İzmir Alsancak Stadı 2018'de açılacak!

Altay Başkanı Özgür Ekmekçioğlu, İzmir'deki Alsancak Stadı'nın yenileme çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. Ekmekçioğlu, tesisin 2018-19 sezonunda kapılarını açacağının müjdesini verdi.

2018'de 500 bin konut değişecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki: “2018 yılı içerisinde 500 bin konutu değiştirmek için program yapıyoruz” açıklamasında bulundu.

Başakport 24 projesi 2018'in ikinci yarısında başlıyor!

24 Gayrimenkul, Başakşehir'deki dev dönüşüm projesi Başakport 24'e 2018 yılının ikinci yarısında başlamayı hedefliyor...

Gebze Metrosu için ilk kazma 2018'de vurulacak!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu Gebze havzasında gerçekleştirecekleri Metro projesinin ilk kazmasının bir aksilik olmadığı takdirde 2018’de vurulacağını da belirtti.

Kocaeli Gebze Metro inşaatı 2018’de başlıyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze havzasında gerçekleştirecekleri Metro projesinin ilk kazmasının da bir aksilik olmadığı takdirde 2018’de vurulacağını da belirtti.

isedak genelgesi 2018 Haberi

isedak genelgesi 2018

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi (İSEDAK) kapsamındaki proje ve faaliyetlerin etkili bir şekilde yürütülmesi amacıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından genelge yayımlandı.

Resmi Gazete'de yer alan Cumhurbaşkanlığı Genelgesi'nde Erdoğan, İSEDAK'ın Türkiye'nin daimi başkanlığında İslam ülkelerinin en önemli ekonomik ve ticari iş birliği projesi olduğunu vurguladı.

İSEDAK Milli Koordinasyon Komitesi kuruldu

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan, proje ve faaliyetlerin etkili bir şekilde yürütülmesi, koordinasyonu ve izlenmesi amacıyla Strateji ve Bütçe Başkanı başkanlığında ilgili bakanlıkların bakan yardımcıları ve kurumların başkanlarından müteşekkil bir "İSEDAK Milli Koordinasyon Komitesi" kurulduğunu duyurarak, şöyle devam etti:

"Milli Koordinasyon Komitesi, İSEDAK faaliyetlerinin ülkemizdeki koordinasyonu, İSEDAK kapsamında alınan kararların ulusal ölçekte uygulanmasının izlenmesi ve etkin uygulamaya dönük gerekli tedbirlerin alınması, Tercihli Ticaret Sistemi (TPSOIC),...