05 / 05 / 2024

İSG KATİP veriler

İSG KATİP veriler

İş kazaları nedeniyle her yıl bir çok kişi yaşamını yitiriyor. Verilere göre ülkemizde 2017 yılında yaşanan toplam 359 bin 653 iş kazasında 633 çalışan hayatını kaybetti.

Garanti bankası 'daha ne yapayım' der gibi promosyon veriyor! Promosyon artı bonusu duyanlar şok oldu! 

Garanti bankası EYT düzenlemesi yapıldıktan sonra promosyonda yenilemeye gideceğini ilan etti. En az promosyon tutarının 11. 000 TL olacağını duyuran banka 1.000 TL'de ek bonus vererek promosyon yarışına heyecan katıp rekabeti kızıştırdı.

İstanbul katı atık yakma tesisine Doka'dan iskele ve kalıp sistemi! 

İBB'nin Katı Atık Yakma ve Enerji Üretim Tesisi Projesi'yle inşa edilen tesis Avrupa'nın en büyük katı atık bertaraf ve enerji üretim tesisi olacak. Kalıp ve iskele sistemlerinin projelendirmesini ve teminin yapan Doka Kalıp Türkiye Genel Müdürü tesisin 2020 Mart ayında tamamlanacağını söyledi.

Japonya'daki köpük evler 10 kat daha ucuz!

Japonya'da inşa edilen köpükler 2 saatte inşa ediliyor. Ayrıca maliyeti normal evlerden 10 kat daha ucuz. 

Abdül Batur: Konak'ta en önemli işimiz kentsel dönüşüm!

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur “İzmir’in Kalbi Konak’ı geliştirmek ve güzelleştirmek için gecemizi gündüzüme katıp ne gerekiyorsa yapacağız. Bugün seçeceğimiz tüm komisyonlar önemli ama en önemli komisyon kentsel dönüşüm komisyonu olacak." dedi.

İmarda 5-6 kat görünüp yerinde 8-10 kat olan binalar var!

İstanbul Kartal'da çöken binanın ardından açıklamalar yapan "İmarda 5-6 kat görünüp yerinde 8-10 kat olan binalar var. Bunların tespitlerini yapacağız. Şu an önceliğimiz göçük altındaki vatandaşlarımızın hayatı" diye açıklama yaptı. 

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi ayıp ihbarı!

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi, müteahhit kişi veya firma ile arsa sahibi arasında imzalanıyor. Müteahhitin sözleşmede belirtilen malzemelere göre inşaat yapmaması halinde ihbar yapılabiliyor. İşte kat karşılığı inşaat sözleşmesi ayıp ihbarı..

Eyüp'te yapılacak projeler masaya yatırıldı!

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Eyüp’ün kanaat önderleri ile biraraya geldi. AK Parti Eyüp İlçe Başkanı Süleyman Aykaç’ın da katıldığı toplantıda, Eyüp’ün sorunları, yapılacak çalışmalar ve planlanan projeler konuşuldu.

MIPIM 2015 Fuarı'na 20 bin kişinin katılması öngörülüyor!

İstanbul Ticaret Odası, Cannes'da bugün 26’ncı kez kapılarını açan dünyanın en büyük gayrimenkul fuarında 96 metrekarelik 'Yaşayan İstanbul Maketi'ni sergilemeye başladı. Fuara 20 bin kişinin katılması bekleniyor.

İTO, MIPIM'e İstanbul maketi ile katılacak!

İstanbul Ticaret Odası (İTO), Fransa'nın Cannes şehrinde bu yıl 26'ncısı düzenlenecek dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı MIPIM'e bugüne kadar yapılmış en büyük “İstanbul Maketi” ile katılıyor.

Beyoğlu Belediyesi MIPIM 2015 Fuarı'na katılacak!

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Beyoğlu’nda yatırım yapan sektör temsilcileriyle birlikte Fransa’da MİPİM Fuarı’na katılacaklarını belirtti...

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ilk kez MIPIM'e katılacak!

10-13 Mart tarihleri arasında Fransa’nın Cannes kentinde 26’ncısı düzenlenecek dünyanın en önemli gayrimenkul fuarları arasındaki MIPIM Fuarı’na Balıkesir Büyükşehir Belediyesi de katılacak..

Eyüp’teki İSKİ çalışmaları masaya yatırıldı!

Eyüp ilçe sınırları içerisinde yapılan İSKİ çalışmaları düzenlenen bir toplantıda masaya yatırıldı. Eyüp İSKİ Şube Müdürlüğü’nde düzenlenen Koordinasyon Toplantısı’na, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın da katıldı...

Karşıyaka'da 200 milyon TL yatırımla çöp tesisi kurulacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Karşıyaka Yamanlar’da yapılması planlanan katı atık bertaraf tesisi ile ilgili hazırlanan proje valilik tarafından onaylandı. 200 milyon TL’ye mal olacak tesiste günde 2 bin 500 ton çöp ayrıştırılacak.

İSG KATİP veriler Haberi

İSG KATİP veriler

6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'nun 2012'de yürürlüğe girmesiyle yasal zemine kavuşan iş sağlığı ve güvenliği alanı, profesyonelleriyle nitelik kazanıyor. Türkiye'de 125 bin 177 kişinin iş sağlığı ve güvenliği profesyoneli sertifikası bulunuyor. İş Sağlığı ve Güvenliği Kayıt, Takip ve İzleme Programı (İSG-KATİP) verilerine göre, nisan sonu itibarıyla 14 bin 168'i A sınıfı iş güvenliği uzmanı, 16 bin 916'sı B sınıfı iş güvenliği uzmanı, 47 bin 953'ü C sınıfı iş güvenliği uzmanı olmak üzere toplam 79 bin 37 iş güvenliği uzmanı var. Bunun yanında, 29 bin 811 iş yeri hekimi ve 16 bin 329 diğer sağlık personeli de iş sağlığıyla ilgili hizmet veriyor.


Anadolu Ajansı'nda yer alan haberde; Türkiye'de toplam 125 bin 177 kişinin iş sağlığı ve güvenliği profesyoneli...