18 / 05 / 2024

İshakpaşa Sarayı restorasyon

İshakpaşa Sarayı restorasyon

Ağrı' nın Doğubayazıt ilçesinde bulunan İshakpaşa Sarayı'nın güneyindeki İshakpaşa Medresesi restore edilecek. Doğubayazıt Kaymakamlığı tarafından hazırlanan projeyle atıl durumda bulunan medrese yeniden ibadete açılacak.

Atlas Sineması, İstanbul Sinema Müzesi ile birlikte açılacak!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy yaptığı açıklamada restorasyon çalışmalar tamamlanan tarihi Atlas Sinemasının kapılarını açacağını belirtti.

Tokat Mustafa Ağa Hamamı restorasyon işi ihalesi 10 Aralık'ta!

Tokat İl Özel İdaresi tarafından Tokat Merkez Mustafa Ağa Hamamı restorasyon edilecek. Restorasyon işi ihalesi 10 Aralık 2020 tarihinde saat 10:00'da gerçekleşecek.

Milli Saraylardan Topkapı Sarayı restorasyon açıklaması!

Milli Saraylar İdaresi Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Çapoğlu, medyada gündeme gelen Topkapı Sarayı Valide Sultan Dairesi'ndeki restorasyon ile ilgili açıklama yaptı.

TBMM'de 'Ahlat'a Saray' tartışması!

Bitlis Ahlat’ta, Van Gölü kıyısında Cumhurbaşkanlığı Sarayı inşa edilmesine ilişkin eleştirilere AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan yanıt verdi.

Kars Mazlumağa Hamamı restorasyon çalışmaları tam gaz!

Tarihi Dokunun Korunması Projesi kapsamında Kars'taki Mazlumağa Hamamı’nın 3’üncü etap restorasyon çalışmaları başladı. 

İzmir Çakırağa Konağı restorasyon bekliyor!

İzmir bulunan 250 yıllık Çakırağa Konağı 90'lı yılların başında restore edilerek müzeye çevrilmişti. Konak tekrar restore edilmek için kapatıldı. Vatandaşlar konağın tekrar hizmete girmesini istiyor.

Tarihi Tuz Hanı'nda inşaat hızlandı!

Tarihi ve kültürel mirasın korunup yaşatılması için Adıyaman Valiliği İl Özel İdaresi tarafından geçtiğimiz Ocak ayında yeniden inşa ve restorasyon çalışmalarına başlanılan Tarihi Tuz Hanında çalışmalar sürüyor.

Tekfur Sarayı 'Müze' olarak kapılarını açtı!

2005 yılında ilk restorasyon çalışmalarına başlanan Tekfur Sarayı müze olarak kapılarını ilk kez ziyaretçilere açtı. Açılışa İBB Genel sekteri Hayri Baraçlı’nın yanı sıra çok sayıda sanatsever katıldı.

Boukoleon Sahil Sarayı açık hava müzesi olacak!

Bizans dönemine ait tarihi Boukoleon Sahil Sarayı restore ediliyor. İstanbul 4 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’ne sunulan Restorasyon Projesi’ne göre Boukoleon Sarayı, Açık Hava Müzesi olacak.

Antalya Muratpaşa'da restorasyon başlıyor!

Vakıflar Genel Müdürü Ertem, Türkiye'de en fazla vakıf mülkünün Antalya'da bulunduğunu belirterek, "Antalya turizmin başkenti ama aynı zamanda bir vakıf şehri. Neredeyse tamamına yakını Muratpaşa vakfına ait." dedi.

TOKİ Erzincan Kemaliye 146 konut ihalesi yarın!

Erzincan İli Kemaliye İlçesi İshakpaşa Mahallesi Tarlabaşı Mevkii 146 Adet Konut ve 1 Adet Büfe İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın saat 15:00'de yapılacak.

Topkapı Sarayı'nda en kapsamlı restorasyon başladı!

Topkapı Sarayı'nda tarihinin en kapsamlı restorasyonu başlatıldı. Topkapı Sarayı restorasyon bütçesinin yaklaşık 220 milyon TL olduğu açıklandı. 

Erzincan TOKİ 146 konut ihalesi yarın!

Erzincan İli Kemaliye İlçesi İshakpaşa Mahallesi Tarlabaşı Mevkii 146 Adet Konut ve 1 Adet Büfe İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın saat 14:00'de yapılacak.

İshakpaşa Sarayı restorasyon Haberi

İshakpaşa Sarayı restorasyon

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde bulunan İshakpaşa Sarayı'nın güneyindeki İshakpaşa Medresesi, Doğubayazıt Kaymakamlığı tarafından hazırlanan projeyle yeniden ibadete açılacak. İç duvarlarının bir kısmı yıkılan medrese, atıl durumda bulunuyordu. Kültür ve Turizm Bakanlığı 4 yıl önce bir proje hazırlayarak, tarihi bina için harekete geçti. Proje çerçevesinde, duvarların güçlenmesi için enjeksiyon işlemi yapıldı. Tamamlanmak üzere olan proje ile İshakpaşa Sarayı'ndaki medrese mescidinden 2 asır sonra yeniden ezan sesi yükselecek. Çalışmalar bitince medrese Kültür ve Turizm Bakanlığına devredilecek. Sarayda yeniden ezan sesinin yükselecek olmasının kendilerini heyecanlandırdığını belirten Doğubeyazıt Kaymakamı Karahan Daştan, “Amacımız tarihi güzellikleri gün yüzüne çıkartmak ve tanıtmak. Mescidin halısından, mihrabına kadar her şey elden geçirilip, yeniden ibadet yapılabilecek hale gelecek. Böylece tarihi mekânda yıllar önce olduğu gibi yeniden ezan sesi duyulacak” ifadelerini...