29 / 04 / 2024

ısı yalıtımı sıcağa karşı

ısı yalıtımı sıcağa karşı

Isı yalıtımının sıcağa karşı önemini vurgulayan XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Eruslu, "Isı yalıtımının soğuktan korunma olarak algılanması da bazı bölgelerde yapılan yalıtımlı bina sayısını azaltıyor" dedi.

İZODER'den deprem için su yalıtımı uyarısı! 1999 Marmara depremini hatırlattılar!

Yalıtım sektörünün çatı örgütü İZODER, 17 Ağustos Marmara Depremi'nin 23. yıl dönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, binaların depreme karşı güçlendirilmesinde sızdırmazlığın hayati önemine dikkat çekti.

Enerji maliyetlerindeki artışla ısı yalıtımı yeniden gündeme geldi!

Dünyada artışa geçen enerji maliyetleri ardından konutlarda enerji tasarrufu için ısı yalıtımı yapılmasının önemi tekrardan anlaşıldı. Türkiye’nin sahip olduğu enerjisinin yaklaşık yüzde 40'nı binaları ısıtmak amaçıyla kullanıyor.

Koronavirüsle yazlık evlerde ısı yalıtımının önemi arttı!

İZODER (Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği), Başkanı Levent Gökçe yazlık evlerde ısı yalıtımının önemiyle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Komşu gürültüsüne karşı en etkili çözüm: Binalarda ses yalıtımı!

Pandemi sürecinde evlerde daha fazla vakit geçirilmesi sebebiyle, binalarda gürültüye karşı duyarlılığın yükseldiğini söyleyen İZODER Başkanı Levent Gökçe, ses yalıtımına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Isı, su, ses ve yangın yalıtımı tüm şehirlerimizde binaların tamamında uygulanmalı!

Yalıtım sektörünün çatı kuruluşu İZODER, ‘8 Kasım Dünya Şehircilik Günü’ dolayısıyla yaptığı açıklamada, tüm kentlerde depreme karşı güvenli, enerji verimli ve konforlu binalara sahip olmak için ısı, su, ses ve yangın yalıtımının binaların tamamında uygulanması gerektiğine değindi.

Isı yalıtımıyla faturayı yüzde 50 düşürmek mümkün!

Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği (İZODER) Yönetim Kurulu Başkanı Levent Gökçe yaptığı açıklamada, “Isı yalıtımına yaptığımız yatırım ısıtma faturalarından yaklaşık yüzde 50 tasarruf sağlanıyor" dedi.

Konutta gerçek tasarrufun yolu ısı yalıtımından geçiyor!

İZODER Başkanı Pelesen, “Isı yalıtımı sadece kış aylarında değil, yaz aylarında da sıcağa karşı alınabilecek en etkili önemlerin başında geliyor" dedi...

Ertuğrul Şen: Enerjinin israf edilmemesi için ısı yalıtımı şart!

İZODER Başkan Yardımcısı Ertuğrul Şen, “Yıllık enerji tüketiminin yüzde 72’sini ithal eden Türkiye’de, tüketilen toplam enerjinin yüzde 40’a yakını binalarda kullanılıyor. Enerjinin israf edilmemesi için binalarda ısı yalıtımı yaparak yüzde 50 tasarruf sağlamak öncelikli sorumluluk ve zorunluluğumu

Isınma maliyetlerini düşürmek için yalıtım şart!

XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği Başkanı Emrullah Eruslu, ısınma maliyetlerini düşürmek için en önemli koşulun yalıtım olduğunu açıkladı.

Canpa, FLEXOBİT membran ile su yalıtımında çığır açıyor!

Türkiye’de yalıtımın uzmanı Canpa, kendi kendini onarma özelliğine sahip FLEXOBİT membran ile su yalıtımında yeni bir çığır açıyor.

Evlerde sıcağa karşı yalıtım şart!

Isı yalıtımının sıcağa karşı önemini vurgulayan XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Eruslu, "Isı yalıtımının soğuktan korunma olarak algılanması da bazı bölgelerde yapılan yalıtımlı bina sayısını azaltıyor" dedi.

Isı yalıtımı kullanımı yazında etkili olur mu?

XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği, ısı yalıtımının sadece soğuğa karşı değil, yazın da sıcaktan korunmak için gerektiğine vurgu yaptı.

Isı yalıtımı yazın da enerji tasarrufu sağlıyor!

XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Eruslu, ısı yalıtımının sadece soğuğa karşı değil, yazın da sıcaktan korunmak ve ideal konfor şartlarını sağlamak için en etkin yöntem olduğunu söyledi.

ısı yalıtımı sıcağa karşı Haberi

ısı yalıtımı sıcağa karşı

Geçtiğimiz hafta içerisinde elektrik kullanımının üst üste rekor seviyeye ulaşması sonrasında yaz aylarında enerji tüketimini ülke genelinde 866.653 M Wh ile yeni bir rekor kırdı. Bu tüketim farkının sebebinin yüksek sıcaklıklarda çok yoğun klima kullanımı, tarımsal sulamadan kaynaklı elektrik kullanımı ve sanayi bölgelerindeki elektrik tüketimi olduğunu dile getiren XPS İsı Yalıtımı Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Eruslu, ısı yalıtımının sadece soğuğa karşı değil, yazın da sıcaktan korunmak ve ideal konfor şartlarını sağlamak için en etkin yöntem olduğunu bir kez daha hatırlattı. 


ENERJİ İTHALATÇISIYIZ 

Türkiye'nin enerjisini yüzde 75 oranında ithal ettiğini hatırlatan Eruslu "Gerek yetersiz yalıtım kalınlıkları ve gerekse de yapılan yanlış uygulamalar sonucunda enerjimizi boşa harcıyoruz. Isı yalıtımının sadece soğuktan korunma olarak algılanması da bazı bölgelerde yapılan yalıtımlı bina sayısını...