06 / 05 / 2024

ısı yalıtımla ne kadar tasarruf sağlanır

ısı yalıtımla ne kadar tasarruf sağlanır

Türkiye'nin PVC profil, kapı pencere ve ısıcam üretimi yapan ilk entegre tesisi Kompen'in Genel Müdürü Erdal Küçükşehir, binalardaki ısı kaçaklarının yüzde 30'unun pencerelerden kaynaklandığını açıkladı...

Konforlu binalarda yaşamak yalıtımla mümkün!

Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği İZODER Başkanı Levent Gökçe, ‘Dünya Konut Günü’nde yaptığı açıklamada binalarda yalıtımın önemine vurgu yaptı. Gökçe, sağlıklı ve konforlu binalarda yaşamanın yalıtımla mümkün olduğu söyledi.

Levent Pelesen: Doğalgaz faturasını azaltmanın yolu ısı yalıtımından geçiyor!

Binalarda ısıtma amaçlı kullanılan enerjinin yaklaşık yarısının israf edildiğinin altını çizen İZODER Başkanı Levent Pelesen, “Kış mevsiminde enerji israfının önüne geçmek ve doğalgaz faturasını yüzde 50 azaltmanın tek yolu, yaşadığımız binalara ısı yalıtımı uygulaması yaptırmaktır” diye konuştu...

Konutta gerçek tasarrufun yolu ısı yalıtımından geçiyor!

İZODER Başkanı Levent Pelesen, "Ülke olarak enerji ihtiyacımızın yüzde 75’ini ithal etmemize rağmen konutlarımızda, ısıtma ve soğutma amaçlı kullandığımız enerjinin yarısını israf ediyoruz. Oysa konutlarda gerçek tasarruf yalıtımla başlar" dedi...

Doğru yalıtımla yüzde 50 tasarruf mümkün!

ÇATIDER, Tasarruf Günü’nde ısınma faturalarını yarıya düşürmenin formülünü açıkladı. ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanı M. Nazım Yavuz:“Doğru yalıtım ve doğru çatı uygulamaları ile enerji faturaları yüzde 50’ye varan oranda azalır. Yalıtımla Türk ekonomisi de kazanır. " dedi.

Isı yalıtım projeleri tasdik ücreti 2016!

Isı yalıtımı için belediyeye müracaat edilerek projenin tasdik edilmesi gerekli oluyor. Tasdik için belediyeye belli oranlarda ücret ödemesi de yapılıyor. Peki, ısı yalıtım projeleri tasdik ücreti 2016 ne kadar?

Isı yalıtımı maliyeti 2015!

Isı yalıtımı, bir ortamdan dışarıya enerji akışının ya da bir ortama dışarıdan gelen enerji akışının en aza indirgenmesi için yapılan işlem olarak karşımıza çıkıyor. Peki, ısı yalıtımı maliyeti 2015 ne kadar?

Isı yalıtımı ne kadar tasarruf sağlar?

Isı yalıtımı, bir ortamdan dışarıya enerji akışını ve ortama dışarıdan gelen enerji akışını en aza indirgemek için yapılıyor. Peki, bir apartmanda yapılan ısı yalıtımı ne kadar tasarruf sağlar?

Isı yalıtımı kullanımı yazında etkili olur mu?

XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği, ısı yalıtımının sadece soğuğa karşı değil, yazın da sıcaktan korunmak için gerektiğine vurgu yaptı.

Isı yalıtımı yazın da enerji tasarrufu sağlıyor!

XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Eruslu, ısı yalıtımının sadece soğuğa karşı değil, yazın da sıcaktan korunmak ve ideal konfor şartlarını sağlamak için en etkin yöntem olduğunu söyledi.

Isparta Şehir Hastanesi sismik yalıtımla depreme dayanıklı olacak!

Isparta Şehir Hastanesi inşaatında deprem izolatörü kullanılacağı bilgisi veren Akın, "iki temel üstüne Almanya'dan ithal edilerek uygulanacak sismik yalıtımla, hastane 11 şiddetindeki depreme kadar dayanıklı olacak" dedi.

Binalarda ısı yalıtımı nasıl gerçekleşir?

Binalarda ısı yalıtımı en az binanın temeli kadar önem teşkil ediyor. Nasıl ki temeli sağlam olmayan bir ev bizim için tehlike arz ediyorsa, yalıtımı olmayan evde aynı şekilde oluyor. Peki, binalarda ısı yalıtımı nasıl gerçekleşir?

Enerji verimliliği için binalara ısı yalıtımı yapılmalı!

İZODER Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu; "Enerji verimliliğinde hedeflere ulaşmak için toplam tüketimde önemli paya sahip olan binalarımızın ısı yalıtımlı olmasını sağlamalıyız" dedi..

Mehmet Özcan: Isı yalıtımı dünya dünya için hayati önem taşıyor!

Yalıtım sektörünün lider firmalarından Canpa'nın kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özcan, ısı yalıtımının, tüm dünya ve insanlık için hayati önemde olduğunu vurguladı.

ısı yalıtımla ne kadar tasarruf sağlanır Haberi

ısı yalıtımla ne kadar tasarruf sağlanır

Türkiye'nin PVC profil, kapı pencere ve ısıcam üretimi yapan ilk entegre tesisi Kompen'in Genel Müdürü Erdal Küçükşehir, binalardaki ısı kaçaklarının yüzde 30'unun pencerelerden kaynaklandığını açıkladı. Bugün 27 milyon ton petrolün binaların ısıtılması için harcandığını sözlerine ekleyen Küçükşehir, yalıtımla 10 milyon ton petrolün tasarruf edilebileceğini ve bunun parasal değerinin ise 11 milyar TL'ye eşit olduğunu vurguladı. 


AB'NİN 10 KATINA ISINIYORUZ 

Türk Standartları Enstitüsü'nün mevcut TS 825 "Binalarda Isı Yalıtımı Kuralları Standartı"nı mutlaka gözden geçirmesi gerektiğini de söyleyen Kompen Genel Müdürü Erdal Küçükşehir, şunları vurguladıi: "Ülkemiz yalıtım değerleri olarak 4 bölgeye ayrıldı. Her bölge için farklı değerler hesaplandı. Ancak bu değerler Avrupa Birliği standartlarının çok altında. Bölgelere göre yalıtım levhası kalınlıkları 5 ila 8 cm arası belirlenmişken Avrupa Birliği'nde birçok ülkede bu kalınlıklar...