18 / 05 / 2024

Işık kirliliği semineri projeleri

Işık kirliliği semineri projeleri

Işık Kirliliği ve sonuçlarının inceleneceği ve Türkiye özelinde yapılan çalışmaların paylaşılacağı "Türkiye'de Işık Kirliliği Semineri" 24 Eylül 2013 tarihinde saat 19.00'da, Tasarım Atölyesi Kadiköy'e gerçekleşecek...

Nur Fettahoğlu'na imar kirliliği suçlaması!

Oyuncu Nur Fettahoğlu ve kardeşinin başı dedesinden kalma binalarıyla dertte. Fettahoğlu ve kardeşi yurt olarak kullanılan binayı imar affından yararlanarak tadilat ettirdi. Sonrasında ise kız kardeşler imar kirliliğine neden olmak suçundan ihbar edildi.

GYODER Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği Semineri 27 Ağustos'ta!

GYODER Akademi tarafından düzenlenecek olan İmar Yönetmeliği Semineri 27 Ağustos'ta online olarak gerçekleştirilecek. 

Küçük Çamlıca Radyo ve Televizyon Kulesi için geri sayım başladı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Küçük Çamlıca Radyo ve Televizyon Kulesi'nin yayına başlamasının ardından işlevsizleşen ve görüntü kirliliği yaratan antenlerin kaldırılması için çalışmaların başladığını söyledi.

GYODER'in 'Binalarda Enerji ve Kaynak Verimliliği' semineri 12 Haziran'da!

GYODER Akademi tarafından düzenlenen 'Binalarda Enerji ve Kaynak Verimliliği' başlıklı seminer 12 Haziran günü online olarak ZOOM uygulaması aracılığıyla gerçekleştirilecek....

Uzmanlar uyarıyor: Deprem üfürükçüleri bilgi kirliliği yaratıyor!

Elazığ’daki depremin ardından uzman olmayan kişiler tarafından bilgi kirliliği yaratan açıklamaları yayılmış durumda. Ortaya atılan bu açıklamaları bilim insanları yorulmadı ve uyarılarda bulundu.

Çelik-İş Sendikası'nın metruk binası yıkıldı!

İskenderun’da doğurduğu sakıncaların yanı sıra görüntü kirliliği ve çevrede yaşayan vatandaşlarda da rahatsızlık veren metruk binaların yıkımına devam edenİskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Süleymaniye eski çelik-iş sendikasının metruk binasının yıkım çalışmalarını denetledi.

Bursa'da Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği semineri gerçekleştirildi!

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Akademi Projesi kapsamında ‘Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik Bilgilendirme Semineri’  yapıldı. 

Şehirlerin güvenliği için metruk binalar yıkılıyor!

İçişleri Bakanlığının 81 il valiliğine gönderdiği genelge doğrultusunda, suç örgütlerinin yuvalandığı, aynı zamanda çevre kirliliğine yol açan metruk ve atıl binaların yıkımı gerçekleştiriliyor. 

Yeni İş Mahkemeleri Kanunu semineri 8 Aralık'ta!

İş yargılamasında radikal değişiklikler içeren yeni İş Mahkemeleri Kanunu 25 Kasım 2017 tarihinde Resmi Gazete' de yayınlanarak kısmen yürürlüğe girdi. 

Kilyos Sahili inşaat atıklarıyla doldu!

İstanbul'un az sayıdaki sahillerinden biri olan Kilyos Sahili çöplüğe döndü. Sahile atılan inşaat atıkları büyük kirliliğe neden oldu.

6 ilde binalarda enerji verimliliği semineri düzenlenecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, binalarda enerji verimliliğinin artırılmasına yönelik, farklı iklim bölgelerini temsilen 6 ilde seminerler düzenlenecek.

Ülke ekonomisini inşaat sektörü sırtlıyor!

BİM-FED, bünyesinde yer alan; Sincan, Etimesgut, Yenimahalle, Çankaya, Mamak İnşaat Müteahhitleri Dernekleri, İMKON, Sincan ve Etimesgut Belediyeleri ile birlikte "Mesleki Yeterlilik Belgeleri ve İş Güvenliği Semineri" düzenledi.

Malatya Büyükşehir'den 27 bin 375 ton hafriyat temizliği!

Çevre ve görüntü kirliliğini ortadan kaldırmak için kent genelinde gelişi güzel dökülen moloz yığınlarını kaldıran Malatya Büyükşehir Belediyesi, bugüne kadar 27 bin 375 ton hafriyat temizliği yaptı.

Işık kirliliği semineri projeleri Haberi

Işık kirliliği semineri projeleri

Gece gökyüzüne bakıyorsunuz. Tek bir yıldız bile yok. Şehrin biraz dışına çıktığınızda ise karşınızda tüm güzelliği ile yıldızlar şöleni. Sebep: Işık Kirliliği. Peki ışık gerçekten kirletir mi? Doğa, çevre ve insan hayatı üzerine etkileri neler? Türkiye’de durum ne ve nereye gidiyor?

PLD Türkiye, geçen sene “Karanlığı Aramak” serisi ile başladığı ışık kirliliği ile ilgili bilinçlendirme çalışmalarına bir yenisini ekliyor. Türkiye’de ışık kirliliği konusunda uzun senelerdir çalışmalar yürüten Prof. Dr. Zeki Aslan‘ın deneyimlerini paylaşacağı etkinlik “City Dark” film gösterimi ile son bulacak.

Şehir ışıkları arasında yabancılaştığımız karanlık ve ışıldamalarını unuttuğumuz yıldızlar için bir ‘uyanış’ filmi olan The City Dark, belgesel niteliğinde bir çalışma. Film, bilinçsiz aydınlatmanın kültürel, fiziksel ve hatta psikolojik etkileri üzerine gerçekleştirilmiş araştırmalar ve çözümlemeler ile dünyanın gömüldüğü ışık kirliliğini...