27 / 04 / 2024

Nur Fettahoğlu'na imar kirliliği suçlaması!

Nur Fettahoğlu'na imar kirliliği suçlaması!

Oyuncu Nur Fettahoğlu ve kardeşinin başı dedesinden kalma binalarıyla dertte. Fettahoğlu ve kardeşi yurt olarak kullanılan binayı imar affından yararlanarak tadilat ettirdi. Sonrasında ise kız kardeşler imar kirliliğine neden olmak suçundan ihbar edildi.



Oyuncu Nur Fettahoğlu ve kardeşi Remziye A.'nın dededen kalma bina nedeniyle ihbar edildi. Sabah'tan Dilek Yaman Demir'in haberine göre;  Fettahoğlu ve kardeşinin geçen sene Beşiktaş Belediyesi tarafından eskiden yurt olarak kullanılan beş katlı binada tadilat yaptırdığı iddia edildi. Binanın üst iki katında projeye uymayan pencereler açıldığı tespit edildi. Belediye, tutanak tuttu ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuru yaptı. 

AF KAPSAMINDA YER ALMIYOR

Fettahoğlu, Muğla'da olması nedeniyle ifadesi alınmadı. Remziye A., "Tadilattan aylar sonra belediyeden ceza aldık ve ödedik. İmar affı gelince bundan faydalandık" dedi. Savcılık, tadilatın imar affından iki ay önce yapıldığı için bu kapsamda olmadığını söyleyerek oyuncu ve kardeşi hakkında 5'er yıla kadar hapis istemiyle davacı oldu. 

Nur Fettahoğlu na imar kirliliği suçlaması!

'BİZ CEZAMIZI ÇEKTİK'

İstanbul Asliye Ceza Mahkemesinde görülen yargılamada mahkemeye karşısına çıkan ünlü oyuncu, bahse konu adres aile apartmanı olduğu belirterek 'Ailecek kaldığımız yerdir, yapılan tadilatlardan bilgim vardır, suç işleme kastım yoktur beraatıma karar verilsin'' dedi. Abla Remziye Açıkgözoğlu, 'Biz 2016 yılında tadilat yaptık. Tadilattan aylar sonra belediyeden ceza aldığımıza dair yazı geldi. Bizde gelen yazı üzerine cezamızı ödedik ve belediyenin dediği şekilde tadilatı düzenledik. Bu arada imar affından da faydalandık' dedi.

BERAAT ETTİLER

Mahkeme, söz konusu yapının taşıyıcı unsurlarına etkisi olmayan nitelik değişikliği gerçekleşmeyen ilave kullanım alanı kazandırmayan inşai faaliyetler özelliğine sahip olduğu söyleyerek olayla iki kardeşin beraatine karar verdi. 

Nur Fettahoğlu'na tadilat davası: 5 yıl hapis istemi!


Geri Dön