16 / 05 / 2024

Isırlık kent ormanı

Isırlık kent ormanı

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’ın ‘On Numara’ projeleri arasında yer alan Isırlık Kent Ormanı projesinde çalışmalara başlandı. Kasap; Dağbaşı’ndan Isırlık mevkisine de bir teleferik hattı yapmayı planlıyoruz, dedi...

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden Atatürk Kent Ormanı'nın yanına otel! İstanbul'un göbeğindeki otel 21 yıllığına kiralık!

Vakıflar Genel Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ilk projelerinden biri olan İstinye’deki “Atatürk Kent Ormanı'nın yanına otel yaptırmak için kolları sıvadı.

Hasan Sözbilir: Kentsel dönüşüme ağırlık verilmeli! 

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, 30 Ekim'de İzmir'de meydana gelen depremin diğer fayları tetiklediğini bu nedenle kent genelinde kentsel dönüşüme ağırlık verilmesi gerektiğini açıkladı. 

İBB'den Hacıosman Atatürk Kent Ormanı kaçak inşaat açıklaması!

İBB tarafından ilk etabı 19 Mayıs tarihinde açılan Hacıosman Atatürk Kent Ormanı’ndaki tüm çalışmalar, imar planlarına uygun olarak  yürütülüyor. İBB, imar planlarına göre yapılaşma hakkı yüzde 5 olmasına rağmen, bu hakkın sadece yüzde 1,5’lik kısmını kullanıyor.

İBB'den Hacıosman Atatürk Kent Ormanı'nda kaçak inşaat!

İBB'nin Hacıosman Atatürk Kent Ormanı'nda kaçak yapı inşa ettiği iddia edildi. Geçtiğimiz aylarda yandaş bir şirkete 26 milyon TL'lik ihale veren İBB yönetimi, proje onay merci olan İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü'nden izin almadan kaçak yapı inşaatlarına başladı.

Atatürk Kent Ormanı 19 Mayıs’ta açılıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu Atatürk Kent Ormanı’nı 19 Mayıs'ta açacaklarını müjdeledi...

Kemerburgaz Kent Ormanı açıldı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kemerburgaz Kent Ormanı'nın açılış töreninde konuştu. Kılıçdaroğlu, - "Bütün hizmet, rant için değil halk için olmalı; rant için değil çocuklar için olmalı'' dedi.

Kütahya Orman İşletme Müdürlüğü'nden 21.5 milyon TL'lik inşaat ihalesi!

Kütahya Orman İşletme Müdürlüğü tarafından taşınmaz mal trampası anahtar teslimi inşaat yaptırılacak. İnşaat işi için ihale 13 Şubay'ta yapılacak. 

Kanuni Kent Ormanı'nın 1. Etabı açıldı!

İstanbul’un en büyük park alanı olarak kurulan 8 milyon metrekarelik dev Kanuni Kent Ormanı ziyaretçilerini ağırlamaya başladı.

İstanbul’a dev kent ormanı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından Kemerburgaz'da hayata geçirilen "Avrupa Yakası Uluslararası Kent Ormanı" projesinin ilk etabı eylül ayında hizmete girecek. 

İstanbul'a dev kent ormanı kuruluyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen proje kapsamında "Avrupa Yakası Uluslararası Kent Ormanı" Kemerburgaz'da hayata geçiriliyor.

Sultangazi kent ormanına botanik park yapılacak!

Sultangazi’de 2010’da yapımına başlanan bin 620 dönümlük kent ormanı botanik park olacak. Yılda 2.5 milyon kişinin gittiği bölgede spor sahaları, çocuk oyun alanları ve kafeteryalar yapılacak.

Avrupa Yakası Uluslararası Kent Ormanı açılıyor!

Türkiye'nin en büyük Kent Ormanı olarak planlanan Avrupa Yakası Uluslararası Kent Ormanı açılış için gün sayıyor.

Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü'ne yeni bina inşa ediliyor!

Orman Genel Müdür Yardımcısı Halil Coşkun, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret etti. Halil Coşkun Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü idari binasında incelemelerde bulunmak üzere inşaat alanına gitti.

Isırlık kent ormanı Haberi

Isırlık kent ormanı

Yusuf Karali Diyanet Eğitim Merkezi’nde düzenlenen ve Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Rize Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan, bölge müdürleri ve çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katıldığı toplantıda projelerin son durumları konuşuldu.


Rize’nin Isırlık mevkisinde yapılması planlanan kent ormanı ve mesire alanı projesinin çalışmalarının başlandığı açıklandı. Sahanın sağlamlaştırılması ve istinat duvarlarının yapılması için arazinin uygun hale getirilmesi çalışmalarının devam ettiği belirtildi.


Rize şehir merkezine kuş bakışı görüş açısına sahip olan Isırlık mevkisi, doğal yapısı ile de turizme yönelik faaliyetlerin yapımına uygun özellikler taşıyor. Proje içerisinde teleferik istasyonu, manzara seyir teraslı kır kahvesi ve yürüyüş yolları yapılması planlanıyor.


BÜTÜN PROJELER İLERLİYOR


Isırlık Kent Ormanı ve Mesire Alanı...