15 / 05 / 2024

ısıtma giderleri kira gelir vergisinden düşülür mü

ısıtma giderleri kira gelir vergisinden düşülür mü

Kira gelir vergisi ödemelerinde kimi giderler, ödenecek vergi tutarından düşülebiliyor. Peki, kiraya konu olan konuta döşenen doğalgaz tesisatı gider olarak kira gelirinden düşülür mü? İşte gerçek götürü indirimleri...

Kira beyannamesi verme süresi 2024! Kira beyannamesinde bu harcamalar gider gösterilebilir! Evi kirada olan hemen baksın

Kira beyannamesi verilirken, yapılan bazı harcamalar kira gelirinden düşülebiliyor. İşte kira beyannamesi verme süresi 2024 ve kira beyannamesinde eğitim harcamalarını gider olarak gösterme...

Depremzedelere açılsın denmişti! Şato villaların sahibi açıkladı: İnşaat tamamlanmadı, altyapı, su, ısıtma yok! 

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından, Bolu Mudurnu'daki şato villaların depremzedelerin barınmasına açılması talep edilmişti. Şirketin sahibi açıkladı: İnşaat tamamlanmadı, altyapı, su, ısıtma yok! 

AVM'ler darboğazda! Finansman giderleri kira gelirlerinin 3,41 katına çıktı!

Ortak alan gelirleri sınırlanan ve dövizle kiralama yasağı getirilen alışveriş merkezlerinin finansman darboğazında olduğu gündeme geldi. “AYD Alışveriş Ekonomisi Zirvesi”nde, sektörün finansman giderleri kira gelirlerinin 3,41 katına yükseldiği belirtildi. İşte ayrıntılar...

1 yıllık kira sözleşmesi bitince ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi?

Kiracılar ve ev sahipleri arasında yıllık olarak imzalanan sözleşmeye kira sözleşmesi denir. Bu sözleşmede hem kiracıyı hem de ev sahibinin haklarına yer verilir.

Binalarında merkezi ısıtma sistemi olanlar dikkat! Sakın gözden kaçırmayın!

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, binalarda merkezi ısıtmayı ve merkezi ısıtma ile ilgili ortaya çıkan anlaşmazlıkları kaleme aldı.  

Mayıs 2022 kira artış oranı belli oldu mu? Mayıs ayı kira artışı ne kadar olacak?

Ev sahipleri ve kiracıları yakından ilgilendiren kira artış oranının ne zaman açıklanacağı merak ediliyor. Mayıs ayında kira sözleşmesi yenilenecek olan kiracılara TÜİK tarafından açıklanan oranda zam yapılabilecek. İşte tüm detaylar...

Kira sözleşmesi bitince kiracı nasıl çıkarılır? Ev sahibi kiracının tahliyesi için ne yapmalı?

Bir evin kiralanması sırasında kiracı ve ev sahibi arasında yapılan kira sözleşmesinde kira bedelinin yanı sıra, kiracılık süresi de yer almaktadır. Sözleşmenin bitimiyle kiracının evi boşaltması beklenir. Peki, kira sözleşmesi bitince kiracı nasıl çıkarılır? Ev sahibi kiracının tahliyesi için en ya

Berat Hırdavat İnşaat Taahhüt Isıtma Soğutma İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Berat Hırdavat İnşaat Taahhüt Isıtma Soğutma İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te Mehmet Süren tarafından kuruldu.

Süha Sümer ve Nilgün Akman Sümer kira anlaşmazlığı nedeniyle öldürülmüş!

iş insanı Süha Sümer ve eşi emekli öğretmen Nilgün Akman Sümer'in kira anlaşmazlığı nedeniyle öldürüldüğü ortaya çıktı.

Avrasya GYO, Havza Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin kira sözleşmesini uzattı!

Avrasya GYO, Samsun Havza Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin mevcut kiracısı Şimşir Tur Terminal İşletmeciliği A.Ş.'nin kira sözleşmesinin 1 Eylül 2021 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 1 (Bir) yıl daha uzatılmasına ve aylık kirasının 76 bin 272 TL + KDV olarak belirlenmesine karar verildi.

Avrasya GYO, Samsun İlkadım Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin kira sözleşmesini uzattı!

Avrasya GYO'nun aktifinde kayıtlı bulunan; Samsun ili Kıran Mahallesinde bulunan Samsun Şehirlerarası Otobüs Terminalinin mevcut kiracısı Anadolu Terminal Hizmetleri A.Ş. ile yapılan sözleşmenin 1 sene daha uzatılarak, aylık 500 bin TL + KDV kira bedeli belirlenmesine karar verildi.

Kasaplar Çarşısı esnafına kira ve taşınma yardımı müjdesi!

Ankara Kızılcahamam'da yangında zarar gören Kasaplar Çarşısı'ndaki esnaflara kira ve taşınma yardımı verilecek.

Akiş GYO tam kapanma süresi boyunca kira almayacak!

Akiş GYO, ekonomik olumsuzlukları asgariye indirmek ve bu süreci az hasarla atlatabilmek adına tam kapama süresince kapalı kalan kiracılarından kira almayacak.

ısıtma giderleri kira gelir vergisinden düşülür mü Haberi

ısıtma giderleri kira gelir vergisinden düşülür mü

Konuta döşenen doğalgaz tesisatı gider olarak kira gelirinden düşülür mü?

Konutunuzu kiraya verdiğinizi ve 2013 yılı boyunca elde ettiğiniz kira gelirinin istisna bedeli olan 3.200 TL'den yüksek olduğunu farz edelim. Bu durumda 25 Mart 2014 tarihine kadar beyanname vererek 31 Mart 2014 tarihine kadar kira gelir vergisi ödemesi yapmanız gerekiyor.


Kira gelir vergisi ödemelerinde kimi giderler, ödenecek vergi tutarından düşülebiliyor. Peki, kiraya konu olan konuta döşenen doğalgaz tesisatı gider olarak kira gelirinden düşülür mü?


Kira gelir vergisinde gerçek gider yönteminin seçilmesi durumunda, brüt kira geliri tutarından indirilecek giderlerin gerçek tutarları Kira Geliri Elde Edenler İçin Beyanname Düzenleme Rehberi 2014 kapsamında şu şekilde açıklanıyor.


- Kiraya veren tarafından kiraya verilen gayrimenkul için ödenen aydınlatma, ısıtma, su ve asansör giderleri,


- Kiraya verilen malların idaresi için...