10 / 06 / 2024

Mayıs 2024 AFAD kira yardımı hesaplara yatırıldı mı? AFAD kira yardımı ne zaman yatacak? 

Mayıs 2024 AFAD kira yardımı hesaplara yatırıldı mı? AFAD kira yardımı ne zaman yatacak? 

Pek çok kişi Mayıs 2024 AFAD kira yardımı ile ilgili detayları merak ediyor. Peki AFAD kira yatırımı hesaplara yatırıldı mı? AFAD kira yardımı ne zaman yatacak? 



Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen ve asrın felaketi şeklinde nitelendirilen deprem sonrası 11 kentte pek çok depremzedenin konutları zarar görmüştü. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı da konutlarında oturamayan kiracı ve ev sahiplerine kira yardımı vermeyi sürdürüyor. Bu yılın Ocak, Şubat, Mart ve Nisan ayı ödemeleri tamamlanırken gözler de Mayıs ayına çevrildi. Evleri hasarlı olup konteyner talep eden vatandaşlar kira yardımı alamazken taşınma yardımından yararlanabiliyor. AFAD kira yardımı ödemeleri Ziraat Bankası aracılığıyla yapılıyor. 

Peki Mayıs 2024 AFAD kira yardımı bitti mi? AFAD kira yardımı Mayıs ayı ödemeleri ne zaman yatırılacak? İşte AFAD kira yatırımı ödemelerine ilişkin son bilgiler…

Mayıs 2024 AFAD kira yardımı hesaplara yatırıldı mı? AFAD kira yardımı ne zaman yatacak? 

2024 AFAD KİRA YARDIMI NE ZAMAN YATACAK?

AFAD, depremzedelere verilen kira yardımını ilk olarak 1 sene süreyle süreceği bilgisini paylaşmıştı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ise vatandaşları evleri teslim edilene kadar kira yardımlarının süreceğini kaydetmişti.

AFAD kira yardımı ödemeleri, konutları teslim edilen hak sahiplerine yapılmıyor. Bakan Mehmet Özhaseki Nisan'da yaptığı açıklamada bütün konutların 1.5 sene içindehak sahiplerine teslim edileceğini belirtmişti. 

MAYIS AYI AFAD KİRA YARDIMI YATIRILDI MI?

Pek çok kişi tarafından merak edilen ve araştırılan AFAD kira yardımı ödemeleri genel olarak her ayın 15’inden itibaren hesaplara yatırılıyor. Söz konusu ödemeler illere göre farklılık gösterebiliyor. Konutlarını henüz teslim almayan kiracılara 5 bin Türk Lirası ve ev sahiplerine 7 bin 500 Türk Lirası ödenmeye devam edecek. Ödeme sisteminde yaşanan bazı problemler nedeniyle kira yardımı ödemeleri bazen hesaplara aktarılmıyor.

AFAD kira yardımı ödemelerini bekleyenler Ziraat Bankası müşteri hizmetleri üzerinden son durumuna ilişkin bilgi alabilir. Ayrıca bunun dışında alternatif bir yöntem olarak da mobil bankacılık hesabına giriş yapıldıktan sonra ödemeler, merkezi ödeme ve diğer ödemeler kısmına gelerek parayı buradan hesabınıza aktarabilirsiniz.

 

Nefes İndica Antalya yüzde 50 peşin 12 ay vade fırsatıyla satışta! Yeni proje!

Pasifik GYO Etiler Akademiler Sitesi'nin dönüşümünde detaylar netleşiyor! 

Fitch'den Türkiye için yeni rapor: Türk tahvil piyasası canlandı!


Geri Dön