24 / 07 / 2024

iskan alımı

iskan alımı

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bugünkü köşe yazısında okuyucularından birinin sorduğunu soruyu yanıtladı. Okuyucu Heper'e: " Müteahhide arsa verdik bina yaptı ama iskanını almıyor. Bunun için ne yapabiliriz?" diye sordu...

Fuzul GYO Fatih Oteli'nin iskanı alındı! 

Fuzul GYO'nun mülkiyetinde yer alan İstanbul İli, Fatih İlçesi, Akşemsettin Mah. 2028 ada, 49 parsel üzerinde kayıtlı bulunan otel binasının iskanı alındı. İşte ayrıntılar... 

5 yıl içinde iskan alınmazsa ne olur?

Müteahhitten ev alanlar iskan sorunu ile karşılaşabiliyor. Peki, müteahhit iskanı almadan gitmişse ne olur? 5 yıl içinde iskan alınmazsa ne olur?

Trend GYO'nun Bursa Millet projesinin iskanı alındı!

Trend GYO projelerinden ve teslimlerine 2019 yılı içerisinde başlanılan Bursa Yıldırım İlçesi Millet Mahallesi 3074 ada 8 Parselde yer alan Millet projesinin iskanı alındı...

İskansız eve imar barışı ile iskan alınır mı?

İmar barışı ile, 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için yapı kayıt belgesi alınabiliyor. Peki, iskansız eve imar barışı ile iskan alınır mı?

Hangi durumlarda SGK ilişiksizlik belgesi olmadan iskan alınabilir?

Bazı durumlarda SGK ilişiksizlik belgesi iskan alım sürecinde talep edilmiyor. Peki, hangi durumlarda SGK ilişiksizlik belgesi aranmadan iskan düzenlenebilir?

Reysaş GYO'nun Antalya Serik'teki deposunun iskanı alındı!

Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın portföyünde bulunan Antalya İli Serik İlçesi Çandır Mahallesi 1561 Parsel üzerindeki 25 bin 114 metrekarelik (B Blok) lojistik deponun Yapı Kullanma İzin Belgesi (iskanı) alındı.

Bodrum Gümüşlük ASKO 58 Evleri'ne iskan alındı mı?

Yeminli Mali Müşavir Fuat Bergansa, Bodrum Gümüşlük ASKO 58 Evleri'nde 80 metrekare yerine 46.24 metrekarelik daireler için inşaat ruhsatı alındığını iddia etti. Bergansa "Binalar için iskan alınamadı" dedi.

İskan alındıktan sonra yapılması gerekenler!

Bir arsa üzerinde inşaat işleri tamamlanıp iskan izni alındıktan sonra yapılması gereken birkaç işlem daha bulunuyor. Peki, iskan alındıktan sonra yapılması gerekenler nelerdir? Kat mülkiyetine nasıl geçilir?

Genel iskan alınmazsa ne olur?

Genel iskan, inşası tamamlanan binaların imar mevzuatına uygunluğunu tescilleyen belge olarak karşımıza çıkıyor. Peki, genel iskan alınmazsa ne olur?

Arsa tapulu daireye iskan alınır mı?

Arsa tapusu, kat karşılığı inşaat yapan müteahhitlerin satış yöntemi olarak karşımıza çıkıyor. Bu şekilde inşaat tamamlanmadan satış yapılabiliyor. Peki, arsa tapulu daireye iskan alınır mı?

Kaçak eve iskan alınır mı?

Ruhsatsız olarak inşa edilen yapılara iskan verilmiyor. Bu durumda ilgili yapılar "kaçak" niteliği taşıyor. Peki, kaçak binalar için İmar Kanununa göre af var mı? Kaçak eve iskan alınır mı? İşte yanıtı..

İskan alınmadan oturulur mu?

Bir yapının inşaat çalışmaları bittikten sonra belediyeden yapının kullanımı için izin alınması gerekiyor. Bu izne iskan izni adı veriliyor. Peki, inşaat çalışmaları tamamlanan bir yapıda iskan alınmadan oturulur mu?

Köyde iskan alınır mı?

Köy inşaat esaslarının yer aldığı Plansız Alanlar İmar Yönetmeliği, 02 Kasım 1985 tarihinde 18916 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmıştı. Peki, köyde iskan alınır mı? Köyde iskan nasıl alınır?

iskan alımı Haberi

iskan alımı

Çok yaygın bir problem Müteahhide arsa verdik bina yaptı ama iskanını almıyor. Bunun için ne yapabiliriz? 

Binada oturuyoruz, bize ait olan bir dükkanı da müteahhit kiraya veriyor, kiraları alıyor, beyannamesini bile vermiyor. Bu parayı ondan alabilir miyiz? • T.Y. 


Bu problem ne kadar yaygındır, tahmin bile edemezsiniz. Kat karşılığı inşaat sözleşmesi iki taraflı bir karma sözleşmedir. Dolayısı ile iki taraf da birbirine karşı borcunu ödemek mecburiyetindedir. Bunun için siz arsanızı müteahhide teslim etmişsiniz, şimdi inşaatın süresinde bitirilmesini istemek hakkınız. Bir inşaat hukuken içine girip oturmakla bitmez, bu fiili teslimdir. İnşaatın bitmesi demek iskan izninin alınması demektir. Sizin binanıza iskan izni alınmadığına göre inşaatınız henüz bitmemiş yani müteahhit size karşı görevini yapmamış. 

Şimdi müteahhitten bu eksikliği gidermesini isteyebilirsiniz. 

Gidermediği takdirde binanın iskanını alınması için...