30 / 04 / 2024

İskan alındıktan sonra tapu değişimi nasıl olur

İskan alındıktan sonra tapu değişimi nasıl olur

Bir arsa üzerinde projesine uygun ve süresinde tamamlanan yapılara, belediye iskan belgesi veriyor. İskan alındıktan sonra tapu değişimi yapılabiliyor. Peki, iskan alındıktan sonra tapu değişimi nasıl olur?

Altın fiyatları zincirini kırdı! Piyasa tarafından altın yakın merceğe alındı! Elinizi çabuk tutun!

Altın alacaklar, haftanın son gününde bile fiyatları takip etti. Fed faiz açıklamasından sonra altın ve dolar yakın merceğe alındı. İşte detaylar!

A101'in tekne satışından sonra zincir marketler sosyal medyada ti'ye alındı! BİM'de 199 TL'ye psikolog gündem oldu

Zincir marketler ipin ucunu kaçırdı. BİM ev, araba satışı yapacağını duyurmasının ardından A101'in aktüel ürünler kataloğunda da tekne satışı başladı. Vatandaş A101'de tekne satışından sonra BİM'de de psikolog hizmeti veriliyor diye ti'ye alındı.

Resesyon başladı! Dolar, altın, gümüş fiyatları mercek altına alındı!

Resesyon başladı. Bu süreçten sonra küresel piyasada dolar, altın, gümüş fiyatları yakın merceğe alındı. İşte dolar, altın, gümüş tarafındaki son gelişmeler!

Ev aldıktan sonra beyanname verme süresi nedir?

Yeni gayrimenkul sahiplerinin sorumlulukları arasında emlak beyannamesi vermek de yer alıyor. Beyanname için verilen sürenin kaçırılmaması gerekiyor. Peki, ev satın aldıktan sonra beyanname süresi nedir?

Boşandıktan sonra aile konutu şerhi konulabilir mi?

Aile konutu şerhi vatandaşların merak ettiği konular arasında yer alıyor. Eşinden ayrılanlar veya ayrılık arifesinde olanlar "Boşandıktan sonra aile konutu şerhi koydurabilir miyim?" sorusunun yanıtını araştırıyor...

Çankaya Açelya Apartmanı'nın sorumlusu kim? 

Ankara'nın Çankaya ilçesinde bulunan Açelya Apartmanı'nın istinat duvarında çökme meydana gelmişti. Bina önünde önlem almadan kazı çalışması yapan müteahhit Süleyman A. ile hafriyat şirketi sahibi Serkan K. ve kepçe operatörü Özkan K. gözaltına alındıktan sonra mahkeme sonrasında serbest kaldı.  

Akmerkez GYO'nun esas sözleşme değişikliğine SPK'dan onay!

Akmerkez GYO'nun esas sözleşme değişiklik tadil tasarısı T.C. Ticaret Bakanlığı'ndan da gerekli izinler alındıktan sonra, yapılacak ilk Genel Kurul toplantısında pay sahiplerinin onayına sunulacak

Beşiktaş Ulus'taki arazi için tartışma büyüyor!

Beşiktaş Ulus'ta bulunan ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 'plansız alan' olarak kayıtlara geçen arazi için "yeşil alan" olsun denmişti. Söz konusu arazi için 3 ortak tarafından satın alındıktan sonra imar değişikliği yapıldı. 

Ev aldıktan sonra bu ödemeleri geri alabilirsiniz!

Konut sahibi olan vatandaşlar, devlet ve bankalardan geri alabileceği ödemeleri araştırıyor. Peki, ev aldıktan sonra hangi ödemeler geri alınabiliyor? İşte detaylar...

Oyakkent 3. etap ne zaman satışa çıkacak?

Konut yatırımlarına devam eden OYAK, Başakşehir projesi için düğmeye bastı. Şantiye tesislerinde hazırlıkların başladığı proje ruhsat alındıktan sonra satışa çıkacak.

Gebze-Halkalı Marmaray Hattı'nın sinyalizasyon testleri başladı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, Gebze-Halkalı Marmaray Hattı'nda sinyalizasyon sistemi testlerinin ardından deneme sürüşleri yapılacağını, hattın güvenlik sertifikası alındıktan sonra hizmete açılacağını ifade etti...

Yapı kayıt belgesi aldıktan sonra yapılması gerekenler!

İmar barışı ile iskansız yapılara yapı kayıt belgesi alınabiliyor. Peki, yapı kayıt belgesi aldıktan sonra ne olacak?

İmar barışında krediye uygunluk nasıl sağlanacak?

Yapı Kayıt Belgesi 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için veriliyor. Peki, belge alındıktan sonra imar barışında krediye uygunluk nasıl sağlanacak?

İskan alındıktan sonra tapu değişimi nasıl olur Haberi

İskan alındıktan sonra tapu değişimi nasıl olur

İskan alındıktan sonra tapu değişimi nasıl olur?

Bir arsa üzerinde bina inşa edilebilmesi için öncelikle belediyeden mimari proje için ruhsat alınıyor. Ruhsat, ancak mevcut imar planına uygun olarak hazırlanan projelere veriliyor.


Ruhsat alındıktan sonra projeye uygun ve süresinde tamamlanan yapılara, belediye iskan belgesi veriyor. Ancak ruhsat geçersizse ya da yapı ruhsatlı binaya uygun olarak inşa edilmediyse iskan belgesi düzenlenmiyor.


İskan alındıktan sonra tapu değişimi:

Bilindiği üzere inşaat halindeki yapıya kat irtifakı alındığında, tapu dairesindeki kat mülkiyeti kütüğünde “tapunun cinsi” kısmı “arsa” olarak belirtiliyor. 


Ancak iskan ruhsatı alındıktan sonra bu kısım “arsa” yerine “bina” olarak değiştiriliyor. Böylece kat mülkiyeti tapusu elde edilmiş oluyor. 


Bunun için belediyelerin iskan ruhsatı vermeye karar verdiğinde, bunu bildiren yazıyı tapu kadastroya göndermesi ve tapu müdürlüğünün gerekli düzeltmeyi yapması yeterli oluyor. 


Ayrıca; kat...