29 / 04 / 2024

iskan alma maliyeti 2015

iskan alma maliyeti 2015

İnşaat çalışmaları tamamlanan bir yapıda oturumun başlaması için iskan raporunun alınmış olması gerekiyor. İskan alınmadan yapı kullanılamıyor. Peki, iskan nasıl alınır? İşte, iskan raporu maliyeti 2015!

İskan alma maliyeti 2015!

İnşaat çalışmaları tamamlanan bir yapıda oturumun başlaması için iskan alınması gerekiyor. Projesine uygun olarak inşa edilen binaya iskan alımı için belli harçların ödenmesi gerekiyor. İşte iskan alma maliyeti 2015...

Fiat Panda Haziran zammı açıklandı! İşte 19 Haziran 2023 fiyat listesi

Genellikle uygun fiyat aralığına sahip bir otomobil olduğundan en çok tercih edilen markalardan biridir. Makul bir satın alma maliyeti ve düşük işletme maliyetleri sunar. Peki 19 Haziran 2023 fiyat listesi nedir?

Bir evin iskanı yoksa ne olur?

Konut alma aşamasında olan vatandaşlar, bazı terimlerin anlamını araştırıyor. Kimi ev ilanlarında iskansız olduğu belirtiliyor. Peki, bir evin iskanı yoksa ne olur?

Evlenenlere ve konut alanlara 67 bin TL destek!

Kredi faizlerindeki düşüşle beraber vatandaşın ev alma maliyeti önemli ölçüde düşerken, devlet evlenmek ve konut sahibi olmak isteyenler için destekleri artırmaya devam ediyor.

Pendik Belediyesi'nden iskansız bina uyarısı!

Tamamlanmış yapıların iskan alma sürecini dijital ortama taşıyarak hızlandıran ve kolaylaştıran Pendik Belediyesi, vatandaşları iskansız binalara karşı uyardı.

Yabancıların ev alma maliyeti hafifliyor!

Türkiye'de yaşayanların ev alma ihtimali her geçen gün zorlaşırken, artan dövizin etkisiyle yabancıların ev alma maliyeti hafifliyor.

Gayrimenkul alan yabancılara vatandaşlık verilecek!

Türkiye'de yaşayanların ev alma ihtimali her geçen gün zorlaşırken, artan dövizin etkisiyle yabancıların ev alma maliyeti hafifliyor.

İskan belgesi maliyeti!

İnşaat çalışmalarının tamamlanmış olduğu bir yapıda oturumun yasal olarak başlaması için yapı sahibinin belediyeden iskan alması gerekiyor. İşte, iskan belgesi maliyeti!

Müteahhitlerin iskan alma zorunluluğu!

Yapıya iskan alma sorumluluğu müteahhit kişi veya firmada oluyor. İskan ruhsatı almayan müteahhide dava açılabiliyor. İşte, müteahhitlerin iskan alma zorunluluğu!

Müteahhitlerin iskan alma zorunluluğu var mı?

Bir yapının inşaat çalışmaları bittikten sonra iskan belgesinin alınması gerekiyor. Bir yapıda yasal olarak oturumun başlayabilmesi için belediyeden alınıyor. Peki, müteahhitlerin iskan alma zorunluluğu var mı?

İskan raporu alma şartları nelerdir?

İnşaat çalışmaları tamamlanmış olan yapılara iskan raporu alınması gerekiyor. Peki, iskan raporu alma şartları nelerdir? İşte, İskan raporu alma şartları!

İskan raporu masrafı!

İnşaat çalışmaları tamamlanmış olan yapıda oturmaya başlanabilmesi için iskan ruhsatının alınmış olması gerekiyor. Peki, iskan raporunun maliyeti ne kadardır? İşte, iskan raporu masrafı!

İskan alma ücreti 2015!

İskan belgesi, inşaat çalışmaları tamamlanan bir yapıda oturumun yasal olarak başlaması için alınan izin oluyor. İskan belgesi nasıl alınır? İskan alma ücreti 2015 ne kadar?

İskan almak için nereye başvurulur?

İskan, ruhsatlı binalar için, yapının ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteriyor. Peki iskan nasıl alınır? İskan almak için nereye başvurulur? İşte iskan alma işlemleri..

iskan alma maliyeti 2015 Haberi

iskan alma maliyeti 2015

İskan raporu maliyeti 2015!

Bir yapının inşaat çalışmalarının bitmesi, yapının yasal olarak tamamlandığını gösteriyor. Yasal olarak yapının tamamlanmış sayılabilmesi için bina iskan raporunun alınması gerekiyor. Eğer yapının iskanı alınmamış ise bina tamamlanmamış sayılıyor.


Belediyelerin imar birimi tarafından düzenlenen iskan raporu, 

ruhsatlı binalar için ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını, ruhsat bilgilerini inşaatın bitim tarihini, tapu kaydını, adresini, bağımsız bölümlerin cinslerini, numaralarını, arsa paylarını, metrekarelerini, sınıflarını, mal sahiplerini gösteren belge olarak tanımlanıyor. 


İnşaat sahibi, müteahhidi veya yetkilisi, iskan raporu almak için dilekçe ile belediyeye başvuru yapması gerekiyor. Başvuru alındıktan sonra, binanın ruhsat ve eklerine uygunluğu, Yapı Kullanma İzni Birimi teknik personelleri tarafından yerinde kontrol ediliyor. Herhangi bir eksik olmadığı sürece iskan raporu düzenleniyor.


İskan için gerekenler!

- İskan İzni istemi içeren dilekçe,

- Tapu kaydı bilgileri,

- Vergi...