26 / 11 / 2024

İskan alma ücretleri

İskan alma ücretleri

İskan belgesi, inşaat çalışmaları tamamlanan bir yapıda oturumun yasal olarak başlaması için alınan izin oluyor. İskan belgesi nasıl alınır? İskan alma ücreti 2015 ne kadar?

Müteahhitlerin iskan alma zorunluluğu!

Yapıya iskan alma sorumluluğu müteahhit kişi veya firmada oluyor. İskan ruhsatı almayan müteahhide dava açılabiliyor. İşte, müteahhitlerin iskan alma zorunluluğu!

İnşaat ruhsatı alma şartları!

İnşaat ruhsatı, bir yapının inşaat çalışmalarına yasal olarak başlanılabilmesi için alınması zorunlu olan izin oluyor. İnşaat ruhsatı, ilgili belediye veya valiliklerden alınıyor. Peki, inşaat ruhsatı alma şartları nelerdir?

Kaçak binaya ruhsat alma dilekçesi!

Kaçak binanın tespit edilmesiyle bu aykırılığın giderilmesi için tespit tarihinden itibaren 30 gün veriliyor. İşte, kaçak binaya ruhsat alma dilekçesi!

Tapu tahsis belgesi alma şartları!

Tapu tahsis belgesi, ıslah imar planı veya kadastro planları yapıldıktan sonra hak sahiplerine verilebiliyor. İşte, tapu tahsis belgesi alma şartları!

Tapu tahsis belgesi ile tapu alma!

Tapu tahsis belgesi, kişiye mülkiyet değil kullanım hakkı sağlıyor. Tapu tahsis belgelerinin tapuya çevrilmesi gerekiyor. İşte, tapu tahsis belgesi ile tapu alma!

Tapu randevu alma nasıl yapılır?

Gayrimenkul alım satım, devir işlemlerinin hepsi tapu dairesinde gerçekleştiriliyor. Tapu dairesine gitmeden önce randevu alınması gerekiyor. Peki, tapu randevu alma nasıl yapılır?

Maketten ev satın alma dilekçesi!

Maketten yapılan konut satışlarına Yeni Tüketici Kanunu ile sınırlamalar getirildi. Maketten ev satışlarında yapılan sözleşmelerin kanunda belirtilen hükümlere uygun olması gerekiyor. İşte, maketten ev satın alma dilekçesi!

Milli emlak arazi satın alma dilekçesi!

Milli emlak arazi satın alma işlemlerinin başında bir dilekçe ile taşınmaz malın bağlı bulunduğu malmüdürlüklerine başvuru yapmak geliyor. İşte, milli emlak arazi satın alma dilekçesi!

Müteahhitlerin iskan alma zorunluluğu var mı?

Bir yapının inşaat çalışmaları bittikten sonra iskan belgesinin alınması gerekiyor. Bir yapıda yasal olarak oturumun başlayabilmesi için belediyeden alınıyor. Peki, müteahhitlerin iskan alma zorunluluğu var mı?

Tapuda döner sermaye ücretleri 2015 ne kadar?

Gayrimenkul devir işlemleri için tarafların belli oranda tapu harcı ödemesi gerekiyor. Ayrıca tapu harcının yanı sıra tapu döner sermaye ücretlerinin de ödenmesi gerekiyor. Peki, tapuda döner sermaye ücretleri 2015 ne kadar?

Yabancıların ev alma hakkı var mı?

18 Mayıs 2012 tarihinden önce yabancıların Türkiye'deki gayrimenkul edinimleri için karşılıklılık şartı aranıyordu. Ancak bu tarihte ilgili kararda değişikliklere yer verildi. Peki, yabancıların ev alma hakkı var mı?

Konut kredisi dosya masrafı geri alma işlemleri!

Yargıtay kararlarına göre, kendilerinden ne için istendiği belirtilmeden kesilen dosya masraflarının taraflarına iade edilmesi istenebiliyor. İşte konut kredisi dosya masrafı geri alma işlemleri...

Konut kredisi dosya masrafı geri alma dilekçesi 2015!

Konut kredisi dosya masrafını geri almak için öncelikle bankaya Konut kredisi dosya masrafı iadesi istemi içeren dilekçe gönderilmesi gerekiyor. İşte konut kredisi dosya masrafı geri alma dilekçesi 2015..

İskan alma ücretleri Haberi

İskan alma ücretleri

İskan alma ücreti 2015!

İskan belgesi, inşaat çalışmaları tamamlanan bir yapıda oturumun yasal olarak başlaması için alınan izin oluyor. İskan, gayrimenkulün tasdik edilmiş projesine uygun yapılıp bitirilmesi durumunda, ilgili belediyece veriliyor.


İskan belgesi için gerekli olan belgeler:

* Yapı Kullanma İzni istemi içeren dilekçe,

* Tapu kaydı bilgileri,

* Vergi Dairesi'nden İlişki Kesme Belgesi, 

* Dış Kanal Belgesi (İZSU), 

* Telekom Olur Yazısı,

* Proje Müellifleri Raporu, 

* Yapı Denetim Kuruluşu'nun Raporu, 

* Cephe fotoğrafları – (13/18 cm),

* Emlak/Çevre Temizlik Vergisi Yoktur Yazısı,

* SSK'dan alınan Borcu Yoktur Belgesi.


Belgenin alınmak istendiği yapı eğer asansörlü olarak inşa edildiyse, birkaç belge daha isteniyor. Onlar da şu şekilde sıralanıyor..


* Asansör firmasından; TSE Belgeleri,

* Garanti Belgesi,

* Mühendislerin SMM Belgeleri,

* Muayene Raporu – 4 adet

* Muayene fişi,

* Uygulama projeleri,

* Sığınak Raporu,

* Yangın Tesisat Raporu.


İskan alma...