28 / 04 / 2024

Yabancıların ev alma hakkı var mı?

Yabancıların ev alma hakkı var mı?

18 Mayıs 2012 tarihinden önce yabancıların Türkiye'deki gayrimenkul edinimleri için karşılıklılık şartı aranıyordu. Ancak bu tarihte ilgili kararda değişikliklere yer verildi. Peki, yabancıların ev alma hakkı var mı?



Yabancıların ev alma hakkı var mı?

18 Mayıs 2012 tarihinden önce yabancıların Türkiye'deki gayrimenkul edinimleri için karşılıklılık şartı aranıyordu. Buna karşın, Tapu Kanunu’nun 18 Mayıs 2012 tarihinde yürürlüğe giren 6302 sayılı Kanun ile değişik 35. Maddesine göre yabancılar bu koşul olmadan Türkiye'den gayrimenkul sahibi olabiliyor.


Ancak, yabancıların gayrimenkul edinimleri için birtakım yasal sınırlamalar bulunuyor.


Türkiye'de mülk almak isteyen yabancıların,

- İlgilisi olduğunu kanıtlaması kaydıyla Tapu Sicil Müdürlüklerinde bahsekonu taşınmaz hakkında bilgi edinmeden hukuki bağlayıcılığı olan sözleşmeleri imzalamamaları ve ödeme yapmamaları,


-Satıcı şahıs veya firmalar hakkında araştırma yapmadan işlemlerini başlatmamaları, ciddi ve güvenilir olduklarını ispat edemeyen şahıs veya firmalar ile çalışmamaları uygun oluyor.


Yabancıların taşınmaz edinimi için gereken evrakları: Kimlik belgelerini veya pasaportları, Taşınmaz edinimleri ikamet iznine tabi yabancıların ilgili emniyet müdürlüklerinden verilen ikamet tezkereleri, Yurt dışından verilen vekaletnameler esas alınarak vekaleten işlem yaptırmaları halinde, tercümeleriyle beraber vekaletnamelerin aslı veya onaylanmış bir örneği.



Yabancıların Türkiye'de mülk edinmesi hakkında kanun!




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön