04 / 05 / 2024

İskan çıkarma maliyeti

İskan çıkarma maliyeti

İnşaat çalışmaları tamamlanan bir yapıda oturumun başlaması için iskan raporunun alınmış olması gerekiyor. İskan alınmadan yapı kullanılamıyor. Peki, iskan nasıl alınır? İşte, iskan raporu maliyeti 2015!

İskan raporu maliyeti 2015!

İnşaat çalışmaları tamamlanan bir yapıda oturumun başlaması için iskan raporunun alınmış olması gerekiyor. İskan alınmadan yapı kullanılamıyor. Peki, iskan nasıl alınır? İşte, iskan raporu maliyeti 2015!

Symbol Kocaeli'nin maliyeti 250 milyon doları bulacak!

Kavanlar İnşaat, Kocaeli'ne, otel, hastane, AVM, kongre ve gösteri merkezi içeren Symbol Kocaeli adlı bir karma proje inşa ediyor. Projenin toplam maliyeti 250 milyon doları buluyor.

Mirastan çıkarma davasını kimler açabilir?

Hangi hallerde ölüme bağlı bir tasarrufla saklı paylı mirasçısı mirasçılıktan çıkarılabilir? Mirastan çıkarma davasını kimler açabilir? İşte Medeni Kanun kapsamında yer alan miras hukuku esasları...

İnşaat ruhsatı yenileme maliyeti 2014!

İmar kanununa uygun bir şekilde inşaat yapımına başlama izni için verilen belgeye inşaat ruhsatı deniyor. İnşaat ruhsatı alınmış yapı beş yıl içinde bitirilmediği takdirde ruhsatın yenilenmesi gerekiyor. İşte, inşaat ruhsatı yenileme maliyeti 2014!

İstmarina karma yaşam projesi!

İstmarina karma yaşam projesi ödeme planı kapsamında 30 ay vade farksız taksit yapılıyor. 5 blok olarak yükselen projede daire fiyatları 305 bin 929 TL'den başlıyor.

Arsa ifrazı maliyeti!

İfraz işlemi yapılırken, imar planlarına uygun şekilde parselasyon haritaları hazırlanıyor ve imar kanunun 15 maddesine göre kamuya terk edilen alanlar bu haritalarda belirleniyor. Peki, arsa ifrazı maliyeti ne kadardır?

İstanbul Marina karma yaşam projesi!

İstanbul Marina karma yaşam projesi, 2016 yılında teslim edilecek. Dap Yapı bünyesinde 30 ay vade farksız taksit yapılan projede ayrıca banka kredisi ile 120 aya kadar vade yapılabiliyor.

Mirasçılıktan çıkarma sebepleri!

Mirasbırakan bazı durumlarsa saklı paya sahip mirasçısını, mirasçılıktan çıkarabiliyor.Mirasçılıktan çıkarma sebepleri arasında, mirasbırakana veya mirasbırakanın yakınlarından birine karşı ağır bir suç işlemek yer alıyor...

İmarda karma kullanım alanı nedir?

İmar yönetmeliklerin göre; Yerleşme ve gelişme alanlarında konut kullanımına yönelik olarak planlanan alanları "konut alanı" olarak tanımlanıyor. Peki, imarda karma kullanım alanı nedir? Karma kullanım alanları nelerdir?

İdris Güllüce Türkiye-Pakistan Karma Ekonomik Komisyonu toplantısına katılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce bugün Türkiye-Pakistan Karma Ekonomik Komisyonu 15. Dönem Toplantısı Programı'na ardından da Pakistan Ticaret Bakanı-Türkiye-Pakistan KEK Eşbaşkanı Khurram Dastgir Khan onuruna akşam yemeğine katılacak.

İdris Güllüce, Türkiye-Pakistan Karma Ekonomik Komisyonu 15. Dönem Toplantısına katılacak!

Türkiye - Pakistan Karma Ekonomik Komisyonu 15. Dönem Toplantısı, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ’ nin katılımıyla 15 - 16 Ekim 2014 tarihinde gerçekleşecek...

Filli Boya çalışanları karma fotoğraf sergisi açtı!

Filli Boya çalışanları karma fotoğraf sergisi açtı. Çalışanlarının iş hayatına olduğu kadar entelektüel birikimlerinin de gelişimine katkı sağlayan Filli Boya, “Renkli Kulüp” faaliyetlerine devam ediyor.

Enver Yılmaz: Ordu-Giresun Havalimanı’nın toplam maliyeti 270 milyon lira!

Enver Yılmaz, “Avrupa’nın tek, Türkiye’nin ise prestij projesi, Ordu-Giresun Havalimanı’nın toplam maliyeti 270 milyon lira. Biz göreve gelir gelmez yol sorununu çözmek için 309 milyon liralık sıcak asfalt ihalesini gerçekleştirdik” dedi.

İskan çıkarma maliyeti Haberi

İskan çıkarma maliyeti

İskan raporu maliyeti 2015!

Bir yapının inşaat çalışmalarının bitmesi, yapının yasal olarak tamamlandığını gösteriyor. Yasal olarak yapının tamamlanmış sayılabilmesi için bina iskan raporunun alınması gerekiyor. Eğer yapının iskanı alınmamış ise bina tamamlanmamış sayılıyor.


Belediyelerin imar birimi tarafından düzenlenen iskan raporu, 

ruhsatlı binalar için ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını, ruhsat bilgilerini inşaatın bitim tarihini, tapu kaydını, adresini, bağımsız bölümlerin cinslerini, numaralarını, arsa paylarını, metrekarelerini, sınıflarını, mal sahiplerini gösteren belge olarak tanımlanıyor. 


İnşaat sahibi, müteahhidi veya yetkilisi, iskan raporu almak için dilekçe ile belediyeye başvuru yapması gerekiyor. Başvuru alındıktan sonra, binanın ruhsat ve eklerine uygunluğu, Yapı Kullanma İzni Birimi teknik personelleri tarafından yerinde kontrol ediliyor. Herhangi bir eksik olmadığı sürece iskan raporu düzenleniyor.


İskan için gerekenler!

- İskan İzni istemi içeren dilekçe,

- Tapu kaydı bilgileri,

- Vergi...