29 / 04 / 2024

iskan harçları 2015

iskan harçları 2015

İnşaat çalışmaları tamamlanan bir yapıda oturumun başlaması için iskan alınması gerekiyor. Projesine uygun olarak inşa edilen binaya iskan alımı için belli harçların ödenmesi gerekiyor. İşte iskan alma maliyeti 2015...

2015 yılında iskan harcı ne kadar?

Belediye sınırları içerisinde yer alan arsalar üzerinde inşa edilen yapıların kullanılabilmesi için belediyeden kullanma izninin alınması gerekiyor. Peki, iskan nasıl alınır? 2015 yılında iskan harcı ne kadar?

İnşaat ruhsatı yenileme harçları 2018!

Yapı inşaat ruhsatı alındıktan sonra belli süreler içinde inşaat tamamlanmazsa ruhsat geçersiz sayılıyor ve yenilenmedi gerekiyor. Peki, inşaat ruhsatı yenileme harçları 2018 ne kadar?

İcra ve iflas harçları 2018!

İcraya başvuruda bulunan kimselerin belli oranlarda harç ödemeleri gerekiyor. Peki, icraya başvurma harcı 2018 ne kadar oldu? İşte icra ve iflas harçları 2018..

Kadastro harçları 2018!

2018 yılı kadastro harçları belli oldu. Peki, 2018'de hangi işlem için ne kadar harç tahsil edilecek?

Tapu ve kadastro harçları 2018 belli oldu!

2018 yılında Tapu ve Kadastro İşlemlerinden Alınacak Harçlar, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı..

Yeni yılda tapu harçları artacak mı?

Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı'na göre, 2018'de tahsil edilmesi beklenen 23 milyar 690 milyon 379 bin liralık harcın yaklaşık yüzde 56,5'ini tapu harçlarından olacak. 

Tapu harçları 2018'de artacak!

Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı'nda yer alan bilgilere göre, 2018'de ödenecek tapu harçlarının artacağını söyledi..

2018 tapu harçları ne kadar olacak?

Tapu alım satım işlemleri için tapu dairesinde belli oranlarda harç ödemesi yapılıyor. Peki, 2018 tapu harçları ne kadar olacak?

Tapu harçları ne kadar 2017?

Tapu harçları, işlemlerin nevi ve mahiyetine göre, değer esası üzerinden nispi veya maktu olarak alınıyor. Peki, tapu harçları ne kadar 2017?

Tapu harçlarında indirim 2017!

15 Mart 2017 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile tapu harçlarında indirim yapıldı. İşte tapu harçlarında indirim 2017 oranları ve hesaplama örneği..

Tapu harçlarındaki indirim konut satışlarına doping oldu!

Resmi Gazete'de yayımlanan kararla tapu harçlarında 30 Eylüle kadar indirim yapılırken, damga vergisi oranı da sıfırlandı. Sektör temsilcileri, "Tüm bu düzenlemelerin etkisiyle 2017'yi rekor satışla tamamlarız" diyor.

İmar harçları 2017!

1 Ocak 2017 tarihi ile 31 Aralık 2017 tarihleri aralığında İstanbul'da tahsil edilecek bedelleri, İBB tarafından tespit edildi. İşte imar harçları 2017..

Tapu harçlarındaki indirim konut talebini artıracak!

KEMDER Başkanı Süleyman Akbıyık, Tapu harçlarındaki indirimin ev sahibi olmak isteyenleri sevindireceğini belirterek, inşaata desteklerin sürdüğünü söyledi.

Tapu harçlarındaki indirim gayrimenkul sektörünü hareketlendirecek!

Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Karataş, tapu harçlarının düşürülmesiyle gayrimenkul sektörünün hareketleneceğini belirterek kayıt dışı ekonominin önüne geçileceğini söyledi.

iskan harçları 2015 Haberi

iskan harçları 2015

İskan alma maliyeti 2015!

İnşaat çalışmaları tamamlanan bir yapıda oturumun başlaması için iskan alınması gerekiyor. İskan belgesi belediye tarafından ancak yapı tasdikli projesine uygun olarak inşa edilmişse verilebiliyor.


Buna karşın yapının projesine uygun inşa edilmemesi halinde yapıya iskan verilmiyor. 


İskanı olmayan yapılar ise birçok olanaktan mahrum kalabiliyor. Örneğin iskansız eve kimi bankalar kredi vermezken; Bu evin abonelikleri de şantiye adına kayıtlı olup, fatura yüksek tarifeden hesaplanıyor.


Peki iskan almak için ne gerekir? İskan alma maliyeti ne kadar?


Ruhsatlı binalar için ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren; ruhsat bilgilerini inşaatın bitim tarihini, tapu kaydını, adresini, bağımsız bölümlerin cinslerini, numaralarını, arsa paylarını, metrekarelerini, sınıflarını, mal sahiplerini gösteren iskan belgesi, Belediyenin imar birimi tarafından düzenleniyor.


Gerekli belgeler..

- İskan İzni istemi içeren dilekçe,

- Tapu kaydı bilgileri,

- Vergi Dairesi'nden...